World Earth Hour 2009

NU SLÄCKER JORDEN LYSET
Världen släcker lyset under Earth Hour ska ljuset släckas under en timme klockan 20.30 som en manifestation mot klimathotet.

"SVERIGE OCH VÄRLDEN GÖR SIG REDO ATT SLÄCKA"
På lördagen släcker 3 929 städer i 88 länder över hela världen ljuset i en timme i en samordnad manifestation för miljön.
Aftonbladet.se uppmärksammar kampanjen som beskrivs som världens största miljömanifestation med live-rapportering från hela världen.
Klockan 20.30 deltar sveriges kommuner i World Earth. World Earth Hour anordnas den sista lördagen i mars varje år.
Det är Världsnaturfonden, WWF, som ligger bakom manifestationen vars syfte är att minska utsläppen och rädda miljön.
Under en timme kommer totalt 2100 städer över hela världen att delta i en gemensam släckning av ljuset.

LIVE-TV PÅ AFTONBLADET.SE
Nedsläckningen sker succesivt över hela världen från Sydney till Eifeltornet och aftonbladet.se kommer att bevaka manifestationen med Live-tv och artiklar under dagen.
"Sverige och världen gör sig redo att släcka", konstaterar svenska WWF på sin hemsida. I år har 163 svenska kommuner anmält sitt deltagande i kampanjen.

KUNGEN SLÄCKER SLOTTET
Kungälvs kommun i Västra Götaland släcker ner kommunhuset, gymnasieskolan och Bohus fästning. I Malmö släcks Gustav Adolfs torg och Hyllie Vattentorn ner och i Göteborg släcks en lång rad offentliga byggnader och platser. På samma sätt ser det ut i i stort sett hela landet och invånarna i samtliga kommuner uppmanas att själva delta och släcka ljuset i sina bostäder.
Även kungen har anmält sitt deltagande och kommer i år att släcka ner fasadbelysningen på Kungliga slottet, Drottningholms slott, Gripsholms slott och Rosendals slott.

[KÄLLA: AFTONBLADET.]