❝Tenn et lys for de omkomnede og skadde etter tragedien i Oslo og Utøya❞ ♥

Om ni brukar kolla på nyheterna på internet eller på TV så kan ni inte ha missat de tragiska händelserna som pågick i Oslo och på ön Utøya i Norge under gårdagen...

Jag loggade in på Facebook igår kväll och hela min feed var full med statusar om det som hade hänt i Norge, så då var jag såklart tvungen att kolla på Aftonbladet för att läsa om vad som egentligen hade hänt i Norge.

Hittills är det över 92 ungdomar som blev dödade på ön Utøya och 7 personer som blev dödade i Oslo. Dessa siffror är från detta Facebook-evenemang som har samma namn som rubriken till det här inlägget. Inga siffror är slutgiltiga än så det finns en stor risk att det är fler personer som blev dödade i Norge under gårdagen.

För att kortfattat förklara det som hände igår så bombades Oslo, Norge och det blev även en skottlossning. Sedan blev det en ännu större skottlossning ute på ön Utøya i Norge där många ungdomar befann sig på ett läger.

Jag önskar verkligen att alla människor i världen kunde leva efter citatet: “Judgements are stupid. We all bleed the same color”, men det är uppenbart att alla människor inte kan det. Jag kan inte ens förstå hur människor kan vara fyllda med så mycket hat och hur vi kan göra såhär mot varandra.

Om ni vill läsa mer om den tragiska händelsen som pågick under gårdagen så kan ni läsa om det på alla nyhetssidor på internet samt kolla på nyheterna på TV:n. Här på AB finns t.ex. en sammanfattning om det som har hänt + länkar till alla artiklar om händelserna.