❝MasterChef USA❞.

(VARNING FÖR SPOILERS OM VINNAREN!)

Nu ikväll så kollade jag på finalen av “MasterChef USA”. De visade de två sista avsnitten efter varandra också så man slapp vänta tills nästa vecka för att kunna se finalen vilket var väldigt bra då man slapp vara nyfiken allt för länge. Så det blev helt enkelt som en lång final eftersom de två sista avsnitten visades efter varandra, och det höll då på från klockan 19:00-21:00.

MasterChef USA” började på TV3 den 3 januari 2011. Och i USA så visades programmet den 27 juli 2010. Programmet är baserat på “MasterChef Australia(som i sin tur är baserat på det brittiska originalprogrammet “MasterChef”), och det såg jag på innan sommaren när det gick på tv här i Sverige (säsong 1). Det kanske ni minns eftersom jag utsåg det till mitt nya favorit tv-program och följde varenda avsnitt och skrev förmodligen om det i bloggen. Till skilland från “MasterChef Australia” som hade hela 72 avsnitt så bestod “MasterChef USA” bara av 13 avsnitt. Så de fick mest vara i “MasterChef”-huset eller vad man ska kalla det, vilket var lite tråkigt. I “MasterChef Australia” fick de göra alla möjliga utmaningar och även åka till Hong Kong, så det var definitivt roligare att se. Men jag har såklart gillat “MasterChef USA” också, annars hade jag ju inte kollat på det och följt det!

Finalen av “MasterChef USA” som visades ikväll var iallafall spännande. Jag var faktiskt lite orolig då min favorit Whitney fick lite problem när hon tappade kycklingen hon lagade på golvet och fick börja om från början när det bara var 10 minuter kvar av finalen, men det slutade med att hon vann! Så jag är väldigt glad för hennes skull. Det är ju roligt när ens personliga favorit vinner något såhär stort! Hon är ju bara 22 år gammal (eller om hon har hunnit fylla 23 nu?), slutade skolan för att kunna vara med i tävlingen/programmet, och det slutade sen med att hon vann hela tävlingen och titeln som USA's första “MasterChef”! Hur coolt är inte det?

Sen Whitney vann tävlingen har hon hunnit öppna ett litet café vid namn Glaze och en catering-firma tillsammans med hennes mamma Mary, och även varit med i några andra tävlingar och tv-program.
Om ni också gillade henne och vill fortsätta följa hennes karriär och liv så kan ni kolla in hennes blogg här. Jag hittade den när jag kollade om hon hade någon Facebook-sida så jag håller själv på och läser igenom den nu.

Hur som helst, det jag ville säga med det här inlägget var: GRATTIS till min favorit Whitney Miller som vann titeln som USA's första “MasterChef”!