❝Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1❞.

Hej!
Igår åkte vi alltså in med 14:15-bussen till stan. När vi väl hade kommit till stan så försökte vi hitta SF bokhandeln (fast jag trodde dock att den hette SF butiken så då är det ju inte så konstigt att ingen visste vart den låg när jag frågade dem, men det såg jag nu när jag googlade efter den, haha!). Jag trodde av någon anledning att den skulle ligga nära Sergel, men jag vet inte vart jag har fått det ifrån. För nu när jag googlade efter den så ligger den ju i Gamla Stan. Haha, men nu vet jag det iallafall. Hur som helst så hade vi ju ändå inte hunnit till den eftersom den ligger i Gamla stan, haha.
Så efter vårat misslyckande med att hitta SF bokhandeln så gick vi in en snabbis på Indiska och kollade. Det finns jätte fina glas därinne just nu, martini-glas eller vad det heter. Det var nästan så att jag ville köpa några, men det hade ju inte varit så roligt att bära runt på dem när man ska gå på bio.

Efter det ringde pappa upp mig eftersom jag hade ringt honom några minuter tidigare. Eftersom vi inte hade något att göra så frågade vi vart vi skulle äta så att vi kunde gå dit och vänta på honom istället. Så då gick vi till Kungshallen och väntade på honom. Sen åt vi middag där när pappa kom dit 20 minuter senare.
Sen runt klockan 17:00 gick vi iväg till Rigoletto, eftersom vi ändå inte hade något annat att göra + att vi misstänkte att det inte skulle vara så många där så då kan man ju hitta någonstans att sitta och vänta. Och det gjorde vi ju också. Först fick vi sitta i trappen där, men sen hittade vi en bänk som vi satt på istället.

Och jag måste bara säga att en stund efter att vi hade gått in på Rigoletto så såg jag Blondinbella helt plötsligt. Hon var påväg därifrån och inatt när jag kollade på hennes blogg så hade hon ju varit på någon föreläsning där. Men det var hur som helst roligt att se henne även om jag varken hann reagera eller gå fram till henne. Och jag måste bara säga att hon är lika vacker i verkligheten som hon är på bilderna i bloggen! Så nu vet ni det.

Sen när vi väl hittade den där bänken och satte oss där fick vi sitta där till klockan 18:00 då de började släppa in. Sen kom Markus också runt den tiden då han hade gått direkt från jobbet.

Några idioter skrek i början av filmen och även när de första skådespelarna/karaktärerna visade sig i filmen. Hur mycket fan jag än är så kan jag inte förstå folk som skriker sådär. Det kan vara okej att skrika i början, men när själva filmen börjat så tycker jag att alla ska hålla tyst och visa respekt. Det är inte okej att skrika och förstöra upplevelsen för alla andra! Det kanske var nackdelen med att välja den tidigare visningen av filmen, att det var fler yngre tonåringar där som förmodligen stod för skrikandet. Den senare visningen var det nog fler äldre människor på. Men det är ju lite för sent nu.

Filmen var hur som helst väldigt bra och jag får nog lov att säga att den levde upp till mina förväntningar.
Filmen var både rolig, sorglig, lite läskig, spännande, osv. Så jag tror att även människor som inte är Harry Potter-fans skulle gilla filmen eftersom den innehöll fler än en känsla om ni förstår hur jag menar.
Jag ska inte skriva något om själva handlingen då det säkert är flera personer som inte såg filmen på premiären igår, och i alla andra länder har den ju inte premiär förrän imorgon av någon anledning så jag vill inte avslöja allt innan alla har fått chansen att se den.
Men den var som sagt väldigt bra, och jag tycker faktiskt att de har lyckats väldigt bra med att få med de flesta sakerna från boken. Och det får man väl hoppas på att de har lyckats med i den andra delen också, men det borde de ha lyckats med eftersom det är samma personer som jobbat med både första delen och andra delen.

Jag ska såklart se den andra delen så fort den har premiär, och vad jag har hört så är premiären den 15 juli 2011. Datumet har inte kommit upp på IMDB än, och det är där jag brukar hitta alla datum så jag vet inte vart jag har hittat datumet. Men det dyker väl upp på IMDB när det börjar närma sig eller så fort som möjligt antar jag.
Sen antar jag att de även kommer ha en sista gala-premiär i London för den absolut sista filmen för det vore ju konstigt om de inte hade det. Men skådespelarna har redan gjort alla intervjuer även för den sista delen/filmen så de kommer ju inte göra några intervjuer då, eller det är vad jag har hört iallafall. Men även om de har gjort alla intervjuer för den sista delen/filmen så borde de ju fortfarande ha en sista gala-premiär? Annars vore det väldigt konstigt tycker jag. Hur som helst så ska jag försöka ta mig till London då, för att se alla skådespelare från filmen livs levande. Det är väl en dröm för alla oss Harry Potter-fans antar jag? Jag hoppas iallafall att jag kan ta mig dit då och få se dem, och även att det hålls en sista gala-premiär såklart, för annars har jag ju redan gått miste om chansen att få se dem.

Har ni sett filmen än?
Skriv vad ni tyckte om den!