VIVA ESPAÑA!


[FOTO: Marcos Brindicci @ Expressen.]

Andrés Iniesta avgjorde finalmatchen när det återstod 4 minuter av förlängningen!
Jag hurrade för mig själv här hemma i soffan, och det kan man minst sagt säga att alla spanska spelare också gjorde; det blev kramkalas, tårar, en enorm glädje och ännu mer kramar! Det är första gången i historian som de vinner ett VM-guld. Och Spanien är nu det enda landet och laget i Europa som vunnit både ett EM-guld och ett VM-guld!

Jag visste faktiskt inte om varken Spanien eller Holland skulle få in ett mål i den här matchen. Jag tycker att Spanien fick väldigt många målchanser men de missade alla, tills Iniesta slutligen fick in ett snyggt mål bara 4 minuter innan hela matchen tog slut! Och matchen avgjordes såklart redan då och Spanien blev världsmästare!

Jag som inte ens är spansk eller känner några spanjorer blev helt rörd av alla känslor som visades efter att matchen hade avgjorts... Iniesta slet av sig tröjan och på linnet under stod det: ”Dani Jarque, siempre con nosotros”. Det var en hyllning till ärkerivalen Espanyols avlidne lagkapten. (Espanyols lagkapten avled, 26 år gammal, av en hjärtattack på ett hotellrum i augusti förra året. Han och Andrés Iniesta var bra kompisar trots rivaliteten mellan de två Barcelonaklubbarna.)
Att hylla en ärkerival (även om de nu var kompisar) är ändå jävligt fint gjort av honom. Men det gulligaste måste ändå varit Spaniens målvakt Iker Casillas som började gråta redan efter Iniestas mål och fortsatte att gråta av glädje även efter matchens slut. Det var så fint och det visade ju verkligen hur glad han var!

Ett välförtjänt VM-guld till Spanien tycker jag!
VIVA ESPAÑA! ♥