I ♥ matprogram.

Jag har hittat ett nytt matprogram som jag har kollat på både igår och idag. Masterchef Australia (baserat på det brittiska originalprogrammet) heter programmet, och det handlar då om 20 ambitiösa amatörkockar som tävlar om $100.000 AUD, en chans till att få en egen kokbok publicerad och kockträning av professionella kockar. För att krönas till Australian Masterchef måste deltagarna imponera på domarna i en rad tuffa utmaningar.
Hittills så gillar jag faktiskt programmet, och det är rättvisa utslagningar också. Det är inga som kan utse någon annan till den som gjort sämst ifrån sig, som de får göra i Hells Kitchen t.ex (där får ju såklart alltid Ramsay det sista ordet, men det är ju ändå lite 'backstabbing' känsla över det hela). Utan alla tävlar var för sig och det är endast domarna som avgör saken. Så det gillar jag.

Och eftersom jag nämnde Hells Kitchen, så kan jag ju säga att jag gillar det också, trots Ramsays konstanta utbrott. Men man får ta han som han är, och jag stör mig faktiskt inte på hans utbrott som säkert de flesta kan göra. Det är hans restaurang det handlar om, så det är klart att han blir arg när något går fel - det skulle jag också bli.
Jag kollar förresten på Hells Kitchen på TV3 just nu medans jag skriver detta. Jag följde det förut när det gick en kväll varje vecka, men nu brukar jag inte följa det utan bara kolla på det ibland på eftermiddagarna.

Men jag gillar verkligen matprogram, trots att man alltid blir sugen på mat när man ser på dem. Men jag ville faktiskt bli kock när jag var liten, och vem älskar inte mat? Så det är klart att jag älskar matprogram.
Jag önskar mig en alldeles egen kock faktiskt! Tänk er en egen kock som gör den mat du vill ha varje dag och som finns tillgänglig hela dagen också så du kan få mat när du vill. En kock är ju också medveten om vad som är onyttigt och nyttigt, så då skulle man ju kunna få god mat serverad men ändå nyttig. Nu gäller det bara att bli rik innan jag kan få den önskan att slå in...