110216 - Onsdag/Träffade Katja.


För att man verkligen ska se hur stor klubban är ställde jag den mot stolsryggen.

Den här stora klubban fick jag av Katja när jag och mamma träffade henne idag!
Katja är mammas kusin, och hon åkte hit på kryssning (hon bor i Finland & som jag berättat förut är jag halvfinsk eftersom mamma är finsk) så då passade vi på att träffas idag. Det är egentligen jag som har haftkontakt med henne på internet, men hon ville träffa mamma också så då följde hon med. De har inte träffats sen år 2002, och det var 17 år sen jag träffade henne, alltså var jag 3 år då. Jag kommer såklart inte ens ihåg det eftersom jag var så liten, så det var verkligen dags att vi träffades!

Mamma väckte mig i gryningen, vilket var 08:15, och det kändes extra tidigt eftersom jag hade gått och lagt mig sent och jag hade alltså bara sovit några timmar. Vi tog bussen som gick klockan 09:40 och var inne vid Slussen runt klockan 11:00. Då var Katja och hennes kompis redan där, och så sa hon att de hade väntat i 30 minuter där, men vi hade ju faktiskt bestämt klockan 11:00 så det får hon skylla sig själv för, haha.

Vi kollade först i en liten Second Hand butik vid Slussen, sen gick vi till Söderhallarna och fikade på ett café där. Efter att vi hade fikat så gick vi ner en våning och kollade i en affär där det fanns kontorrsaker, papper osv. Jag hittade en Hello Kitty-bok som var en "om mig"-bok som jag ville ha, men jag orkade inte betala för den så jag köpte den inte.

Efter det gick vi till Skanstull och tog tunnelbanan till T-Centralen. När vi väl kom dit så skulle mamma gå och lämna Katja och hennes kompis på Beyond Retro som jag trodde fortfarande fanns kvar på Drottninggatan men den har tydligen tagits bort, så de kom tillbaka lika snabbt igen till Åhléns där jag stod och väntade.

Då gick jag och mamma till sko-avdelningen medans de gick till cd-avdelningen. Jag upptäckte nämligen förra veckan att anledningen till att jag hela tiden fått skavsår på min högra fot av mina Doc. Martens kängor (+ att jag hela tiden undrat varför jag inte kan röra min högra fot lika mycket som jag kan röra den vänstra) är för att den högra skon faktiskt är mindre/kortare än den vänstra skon! Det störda är att man ser klart & tydligt att den högra skon faktiskt är mindre/kortare än den vänstra. Så det är konstigt att jag själv inte har sett det tidigare. Det var förra onsdagen då jag fick så himla ont i fötterna som jag faktiskt kollade på skorna när jag satt på bussen & sen var jag tvungen att kolla ordentligt när jag hade kommit hem & jag kunde inte förstå att det var en sån skillnad. Det är som att den vänstra skon är i storlek 40 eller den storleken som jag ska ha, medans den högra skon är en storlek för liten.
Så vi tog med mina skor till stan och till Åhléns i hopp om att få byta dem. Det var nämligen jag som fick kvittot till skorna när vi hade köpt dem, och jag brukar aldrig spara kvitton (vilket jag nu vet att jag ska göra, just för såna här tillfällen!) så jag hade såklart slängt det. Så vi trodde att vi förmodligen inte skulle få byta dem då vi inte hade kvittot kvar, även om de helt klart var fel tillverkade. Tjejen som stod i kassan var ganska ung så hon var tvungen att ringa till sin chef, och när hon kom tillbaka sa hon att vi skulle få samma summa som vi betalade för kängorna tillgodo, dvs. vi fick den summan på ett kort så att vi antingen kunde köpa ett par nya skor eller vad vi nu ville köpa. Hur som helst så var det väldigt bra att vi fick tillbaka pengarna, för 1395:- är ju ingen liten summa direkt. Och mamma tackade tjejen flera gånger och sa att de har jätte bra service, vilket de verkligen har! Vi var helt inställda på att de inte skulle kunna göra något eftersom vi inte hade kvar kvittot, men förmodligen fick vi "tillbaka" pengarna för att skorna är fel tillverkade. Hon mätte dem t.o.m. och kunde ju då se själv att de skiljer några cm på skorna. Så vi var väldigt nöjda med att få pengarna "tillbaka", och när vi ändå var där så kollade vi efter nya kängor till mig eftersom jag inte hade några, och jag hittade faktiskt ett par nya skor. Jag visar dem i ett inlägg efter det här.

När vi hade betalat och skulle gå så kom Katja och hennes kompis dit, passande nog. Då åkte vi upp till andra våningen där vi åt en tidig middag (eftersom klockan var runt 15:00). Jag åt en panerad spättafilé och potatis med remouladsås. Efter att vi hade ätit så skulle de åka tillbaka till Slussen. Så jag och mamma följde med dem dit och såg till att de kom med rätt buss som gick till terminalen (& nu vet vi också vilken buss vi kan ta i framtiden när vi ska till terminalen om vi inte orkar gå, haha). Efter det åkte jag och mamma hem.

När vi hade kommit hem så låg jag i soffan, läste den nya Veckorevyn, såg på tv och sen gick jag faktiskt och la mig redan klockan 22:00. Så tidigt har jag inte gått och lagt mig på evigheter. Men jag var verkligen helt slut av att ha gått upp så tidigt + att jag inte hade sovit särskilt bra natten innan.My name is Malin and I’m 27 years old. I’m born and raised in Stockholm, Sweden. I live in a apartment with my Persian cat Pika. ♥

I’m a Introvert with a INTJ personality. I’ve been a Pescetarian since 2006, and I’ve always had a Straight Edge lifestyle. I’m a big fan of Harry Potter and I’m sorted into Ravenclaw. I’m also a fan of Disney. I’m a animal lover, and a big supporter of animal rights and human rights.

My interests are animals, anime, art, blog, clothes, crafts + DIY, family, friends, fantasy, gaming, interior design, literature, movies, music, photography, shopping, traveling, tv-series, web-design, writing & youtube.

My blog is a lifestyle blog. Since October 2011 I write all of my blog-posts in English.

Read more about my blog here.

CONTACT: contact@malinbelle.com.

MalinBelle's Streambadge

I’M CURRENTLY READING

The Romanovs: 1613-1918
tagged: currently-reading
La Belle Sauvage
tagged: currently-reading

goodreads.com

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Malin has read 0 books toward her goal of 28 books.
hide
MalinBelle.com’s 10 last visitors comes from...
Flag Counter MalinBelle.com’s visitors since July 24, 2014.

Use the coupon code "MalinBelle" to get 10 % off everything on the Cuddle Clone website!
These are affiliate & referreal links to some great website memberships that I want to share! Pull the mouse over the website photo & you'll see a description of what the website is about.
The blog-design is made by me, MalinBelle.com.
The illustration in my header is made by CinnamonSeries.com.
The blog is best seen in Google Chrome & Mozilla Firefox.
My blog is 100% copyrighted by MalinBelle.com, since 2009. Everything you see on this site is created by me unless stated otherwise.

My photos are always marked with my url MalinBelle.com (photos from January 2009 - September 2011 is marked with my old url Malyn.se & Celeborn.blogg.se) and my photos are normally published in my photo-categories.

I always mention the source to photos/images/texts that aren't mine, either in the end of the blog-post or if you click on the photo/image you'll see the source.

READ MORE ABOUT MY BLOG HERE.
READ MY BLOG POLICY HERE.


Don't touch my siteAnnonser från BloggPartnerUse the "MalinBelle" coupon code to
get 10% off everything on the website!

Blogarama - The Blog Directory Blogglista.se RSS 2.0