100301 - Monday/The Cruise.

MÅNDAGEN;
Jag gick till tunnelbanan en stund efter att jag hade skrivit inlägget i bloggen i måndags. Det är inte så långt till tunnelbanan från Markus port men det tog nog några minuter extra att gå för det var så mycket snö och slask, plus att det är en väg genom "skogen" så det var ju inte sandat där. Jag höll på att halka flera gånger på vägen kan jag tala om!
Jag mötte Angelica på centralen och så gick vi till Lindex eftersom hon ville kolla efter en jacka, men den fanns inte där. Eller när vi åkte upp för rulltrappan i affären igen så såg hon jackan fast i en annan färg, men vi sket i att åka ner igen.
Sen gick vi till Mc'Donalds för att jag skulle köpa pommes frites (som jag sen aldrig fick äta när de var färska och goda), och sen gick vi till tunnelbanan på centralen igen. Vi skulle åka ner till tunnelbanan men så långt kom vi aldrig för det var en massa folk i vägen framför rulltrapporna. Så vi fattade att något hade hänt. Så jag frågade en tant som stod där, och hon hade tydligen precis varit därnere. Och någon hade hoppat/ramlat framför tåget. Och det var precis på våran linje också. De sa att tunnelbanan skulle gå från Slussen men det gjorde den inte. Hela våran linje var avstängd! Och vid det laget började vi få väldigt bråttom. Så vi fick gå till Slussen från centralen vilket var både jobbigt och stressigt eftersom vi hade bråttom. Och sen när vi kom till Slussen så får vi se att det inte går någon tunnelbana fast de sa att den gick därifrån. Så vi skulle ta en buss därifrån och sen byta buss igen för att komma till Gärdet/Ropsten, och vi var säkra på att vi skulle komma för sent till Silja Line och missa båten och allting. Eftersom klockan närmade sig 19:00 och båten skulle gå klockan 19:30!
Men när vi stod vid busshållsplatsen och väntade på bussen så ringde jag mamma och bad om numret till Silja Line (vi ringde och skulle be dem hålla våra biljetter eftersom vi trodde att de skulle stänga incheckningen när som helst), och sen skrev hon att vi skulle ta en taxi och just då såg jag en taxi på vägen så jag sprang fram och knackade på rutan, och så åkte vi med taxi till terminalen. Vi kom dit ca 20 minuter (tror jag det var) innan båten skulle avgå och jag trodde att incheckningen var stängd och att vi kom dit sist av alla, men när vi kom in så var det ganska många vid incheckningen och de hade inte ens börjat släppa på folk på båten. Så tack och lov så hann vi ju ändå! Men sen kom vi på att taxin måste ha varit en svarttaxi då det kostade 400kr för oss från Slussen till Frihamnen + att vi inte fick något kvitto. Men vi hade iofs så himla bråttom så vi betalade innan vi var där och sen när vi var framme så öppnade vi bara dörren och sprang in på terminalen.
Utan att överdriva kan jag ju säga att vi hade en helvetes kväll. Och precis det sa jag till Angelica också. Vi trodde båda två att vi inte ens skulle hinna till båten. Och om vi inte hade hunnit dit så hade vi inte ens fått pengarna tillbaka då resan redan var betald och vi hade betalat med kort. Och ingen av oss kunde förstå att någon hade hoppat/ramlat framför tåget. Jag har fortfarande inte fått in det i min skalle även fast jag har läst artikeln om det på AB och allt. (Läs den själva här!)

KRYSSNINGEN;
När vi väl kommit ombord på båten och kommit till våran hytt så kunde vi andas ut.
Kvällen bestod av middag i form av smörgåsbord (& de snålade inte på vinet kan jag säga. Det stod två flaskor på varje bord! Inte för att jag drack något men man la ju helt klart märke till det!), sen gick vi till taxfreen, och jag gick runt utan skor vilket var jävla skönt. Jag hade skit ont i fötterna av att ha gått till Slussen (jag tror iallafall att det var därför, plus att kängorna är lite för små eftersom de är mammas).
Sen snackade vi i våran hytt + såg på tv innan vi slocknade båda två ovanligt tidigt för att vara oss.
Sen dagen efter (tisdag) så vaknade jag inte förrän klockan 16:00(!) men det måste ha varit för att jag sov dåligt + för lite dagen innan, och Angelica hade också sovit dåligt och för lite. Jag gick iallafall upp och klädde på mig efter att Angelica redan hade duschat och gjort sig klar.
Sen gick vi till cafeterian och jag tog med mig min baby-laptop för jag skulle kolla om det funkade att gå in på internet för jag var tvungen att föra över pengar till mitt kort. Jag hade tydligen -90 kronor! Jag har aldrig haft minus på mitt kort så det var första och enda gången det hände. Men jag förde över pengar, och sen köpte vi frukost och sedan fika.
Vi satt i cafeterian ända tills det var en halvtimme tills båten skulle komma tillbaka till Frihamnen/Stockholm. Då gick vi tillbaka till hytten och packade ihop våra saker, och sen väntade vi tills vi var framme.

När vi tog bussen hem så frågade jag om jag fick låna tidningen från busschauffören eftersom vi ville kolla om det stod någonting om tunnelbane-olyckan dagen innan, men jag fick tidningen. Busschauffören var snygg också dessutom, haha. Det är inte varje gång man åker buss som det är en snygging till chaufför faktiskt. ;)

Sen när vi kom hem och gick av bussen så gick vi till pizzerian där jag som sagt köpte pizza och fick gratis cola av Jonny. :)
Sen åkte Angelica hem med bussen, och jag gick hem. Och det var vårat lilla äventyr. :)


My name is Malin and I’m 27 years old. I’m born and raised in Stockholm, Sweden. I live in a apartment with my silver shaded Persian cat named Pika. ♥

I’m a Introvert with a INTJ personality. I’ve been a Pescetarian since 2006, and I’ve always had a Straight Edge lifestyle. I’m a big fan of Harry Potter and I’m sorted into Ravenclaw. I’m also a fan of Disney. I’m a animal lover, and a big supporter of animal rights and human rights.

My interests are animals, anime, art, blog, clothes, crafts + DIY, family, friends, fantasy, gaming, interior design, literature, movies, music, photography, shopping, traveling, tv-series, web-design, writing & youtube.

My blog is a lifestyle blog. Since October 2011 I write all of my blog-posts in English.

Read more about my blog here.

CONTACT: contact@malinbelle.com.

MalinBelle's Streambadge

I’M CURRENTLY READING

The Romanovs: 1613-1918
tagged: currently-reading
La Belle Sauvage
tagged: currently-reading

goodreads.com

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Malin has read 0 books toward her goal of 28 books.
hide
MalinBelle.com’s 10 last visitors comes from...
Flag Counter MalinBelle.com’s visitors since July 24, 2014.

Use the coupon code "MalinBelle" to get 10 % off everything on the Cuddle Clone website!
These are affiliate & referreal links to some great website memberships that I want to share! Pull the mouse over the website photo & you'll see a description of what the website is about.
The blog-design is made by me, MalinBelle.com.
The illustration in my header is made by CinnamonSeries.com.
The blog is best seen in Google Chrome & Mozilla Firefox.
My blog is 100% copyrighted by MalinBelle.com, since 2009. Everything you see on this site is created by me unless stated otherwise.

My photos are always marked with my url MalinBelle.com (photos from January 2009 - September 2011 is marked with my old url Malyn.se & Celeborn.blogg.se) and my photos are normally published in my photo-categories.

I always mention the source to photos/images/texts that aren't mine, either in the end of the blog-post or if you click on the photo/image you'll see the source.

READ MORE ABOUT MY BLOG HERE.
READ MY BLOG POLICY HERE.


Don't touch my siteAnnonser från BloggPartnerUse the "MalinBelle" coupon code to
get 10% off everything on the website!

Blogarama - The Blog Directory Blogglista.se RSS 2.0