100830 - Måndag.

Idag tillbringade jag kvällen med att kolla på Fångarna på fortet med mamma. Laget "Smash hits" blev utklassade totalt och förlorade med 5-0 vilket aldrig har hänt i Fångarna på fortets historia. Då kan ni nog förstå hur utklassade de blev, haha! Jag som bara satt hemma i soffan och kollade på det tyckte att det var pinsamt. Jag vet inte varför jag helt har glömt bort att kolla på Fångarna på fortet när jag bestämde redan innan säsongen började att jag skulle kolla på det. Det är ju nostalgi på hög nivå eftersom jag kollade på det varje gång det gick när jag var liten. Och nu är det bara två avsnitt kvar i den här säsongen och det är imorgon och på onsdag. Men de programmen ska jag nog se om inte mamma snor tv'n eller något liknande. Det ska bli roligt att se när Bella, Petra, Paow och Foki är med och tävlar, men det kommer inte sändas förrän nästa säsong tror jag. Det kommer inte sändas den här säsongen iallafall, men jag vet inte hur många säsonger de har spelat in.

Nu ska jag byta om och lägga mig i soffan och kolla lite på tv innan jag ska sova. Imorgon är det upp klockan 07:30 och skola som gäller. Jag har fortfarande inte vant mig vid att gå upp så tidigt, fast jag går visserligen inte upp så tidigt de dagar då jag inte börjar så tidigt, men ändå. Tidiga morgonar är inte min grej.

Veckans planer är iallafall följande...
Tisdag: Skola 09-11. Plugga.
Onsdag: Skola 13-15.
Torsdag: Plugga, om jag inte skrivit den uppsatsen innan.
Fredag: Skola 09-11. Sen åka till stan med Angelica, äta lunchbuffé & kolla i affärer.
Lördag: Äta på restaurang med Martin & pappa. (Pappa har sagt det till mamma iallafall?)
Söndag: Jag fyller 20 år & ska fira det med familj+släkt här hemma.

Nu ska jag som sagt gå och se lite på tv innan jag måste sova. Ciao!


Election to Parliament 2010.

Det är 20 dagar kvar till valet den 19 september 2010.
Och du kan inte längre säga "jag bryr mig inte" efter den dagen då du har rösträtt.
Om du inte bryr dig kan du inte heller klaga på någonting som händer i landet eftersom du inte brytt dig tillräckligt för att rösta på det parti som står för det du tycker. Tänk på att din röst kan göra skillnad och hindra det parti du inte håller med att få fler röster, det kanske är din röst som hindrar dem för att vinna.
Utnyttja din röst så det parti du håller med har en chans att vinna istället för ett parti som du inte alls håller med. Ganska logiskt, eller hur?

Allt om valet 2010 kan ni precis som namnet meddelar er om hitta allt om valet.

Alliansens vallöften kan ni läsa om här.
• Rödgrönas vallöften kan ni läsa om här.
Centerpartiets politik kan ni läsa om här.
Folkpartiets politik kan ni läsa om här.
Kristdemokraternas politik kan ni läsa om här.
Miljöpartiets politik kan ni läsa om här.
Moderaternas politik kan ni läsa om här.
Socialdemokraternas politik kan ni läsa om här.
Vänsterpartiets politik kan ni läsa om här.


The Pretty Reckless - Islands/Love the way you lie.


Jag kan inte förstå att Taylor (Momsen) bara är 17 år. Hon är så begåvad!


4 låtar med Robert Pattinson. ♥

TO ROAM

I'LL BE YOUR LOVER TOO (COVER)

I WAS BROKEN (COVER)

STRAY DOG (COVER)


Zodiac.

Såg nyss klart på filmen Zodiac som gick på Kanal 5 mellan 21:00-00:20. Det är en amerikansk thriller från år 2007 som dessutom baseras på en sann historia.

Filmen handlar om: En seriemördare som kallar sig Zodiac härjar i San Francisco-trakten. Han retar polisen med brev och kryptiska meddelanden. Robert Graysmith är en serietecknare som arbetar för San Francisco Chronicle. Hans egendomliga sätt irriterar Paul Avery, en reporter som dricker för mycket. De två blir vänner tack vare ett gemensamt intresse: Zodiac-mördaren. Graysmith blir besatt av fallet medan Averys tillvaro förfaller på grund av alkoholen. Men Graysmiths besatthet att hitta Zodiac går ut över hans jobb och familj.

Filmen har fått 5+ enligt Tv.nu. Och jag håller med om att den var bra för jag kunde inte sluta kolla på den fast jag egentligen inte ens borde ha kollat på den eftersom det var en thriller och den var lite läskig i några scener. Jag brukar aldrig kolla på thriller eller skräckfilmer om jag inte vet med säkerhet att de inte är läskiga, men såna filmer ska ju vara läskiga eller iallafall obehagliga. Jag klarar helt enkelt inte av läskiga filmer.
Huvudrollen Robert Graysmith spelas av Jake Gyllenhaal och det var därför jag fastnade i soffan för att kolla på filmen från början. Han är helt klart en bra skådespelare.

Filmen är ju som sagt baserad på en sann historia och såhär står det på Wikipedia om det hela:
"Zodiac Killer var en seriemördare i norra Kalifornien, USA. Han gav sig själv namnet i ett antal utmanande brev som skickades till olika dagstidningar. Mellan 1968 och 1969 mördade han fem personer i Benicia, Vallejo, Lake Berryessa och San Francisco. Han attackerade ytterligare två personer, som dock överlevde. Han hävdade själv i brev till tidningar att han mördat 37 personer men detta har aldrig kunnat bekräftas. Morden har aldrig blivit uppklarade och förundersökningen lades ned 2004 av San Franciscos polis men pågår fortfarande i Vallejo."

Filmen Zodiac, som hade premiär 2007, handlar om Zodiac Killer.
[Om ni vill läsa mer om Zodiac Killer kan ni göra det här.]❝Keeping up with the Kardashians❞.


Keeping up with the Kardashians” börjar idag sändas i svensk tv.
Första avsnittet kan du se klockan 17:00 Kanal 5.

Jag ska inte kolla själv men eftersom det är så populärt i USA så finns det kanske någon som vill kolla.Reblog if you...100824 - Tisdag.

Dumma SL har ju ändrat i busstabellen eftersom de bytt till höst/vinter-tabellen nu eller vad det nu är. Jag visste ju att det hade kommit en ny busstidtabell, men jag tänkte inte på att kolla upp om de hade ändrat tiderna. På de flesta bussarna så brukar de ju nämligen inte ändra tiden, men bara för att jag inte hade kollat upp det så hade de såklart ändrat tiden. Så imorse missade jag bussen som jag brukar ta från stationen till skolan. Grrr! Nu går den 08:45 istället för 08:56, så på fredag när jag ska till skolan (har ju samma tider på tisdagar & fredagar) så får jag se till att vara nere vid stationen tidigare så att jag hinner med den.

Det var väldigt kallt ute idag också, även om jag kom hem efter 11 och inte var ute mitt på dagen. Och i Metro stod det att hösten mer eller mindre är påväg/redan har kommit, så vi kan inte räkna med några fler dagar med 25-30 grader varmt. Surt! Fast det var ju kallt redan förra veckan. När jag var yngre så kunde vi ha mina kalas utomhus för att det fortfarande var varmt ute (& jag fyller ju år den 5 september). Våra grannar brukade t.o.m åka och bada runt min födelsedag. Men nu blir det minsann höst redan i augusti verkar det som.

Jag var sjukt trött när jag kom hem idag så en stund innan klockan 14:00 så la jag mig i sängen med Celeborn. Sen ringde min mobil för att påminna mig om ett av mina favoritprogram Masterchef Australia började om 10 minuter, men jag orkade inte ens stanna uppe för att kolla på det så då kan ni nog förstå att jag var väldigt trött. Så jag gick upp och stängde av alarmet (man måste ju stänga av det för att få tyst på det) och gick sen och la mig i sängen igen. Sen måste jag ha slocknat efter ett tag, med kläderna på och så hade jag dragit mitt nattlinne över mig som ett täcke. Sen vaknade jag igen runt klockan 16:30. Så jag har inte gjort så mycket idag förutom att sova, suttit vid datorn och nu under kvällen har jag ätit pannkakor till middag och kollat på tv.

Statistiken i bloggen är fortfarande högre än vanligt
och jag har inte fått något svar på om någon har länkat mig eller liknande, så jag har ingen aning om vad det beror på. Kan inte ni som går in här skriva en kommentar och berätta hur ni hittade min blogg? Det känns ju lite skumt att jag helt plötsligt fått så många besökare om nu någon inte har länkat mig. Det är som sagt inget jag ogillar, tvärtom, men man blir ju samtidigt förvirrad och nyfiken på vart alla kommer ifrån. Så, please tell me!

Just nu kollar jag på Kommisarie Gently som jag har kollat på sen klockan 21:00, och det är slut om 5 minuter. Jag ska väl vara vaken tills 2 ½ Men börjar och sen gå och lägga mig efter det. Imorgon börjar jag klockan 13:00 så då får jag iallafall sova längre än till klockan 07:30. Men nu ska jag läsa lite bloggar osv. Ciao!


100823 - Que?

Hur kommer det sig att jag haft 72 besökare idag (mer än vad jag brukar ha kan jag tala om!) trots att jag inte uppdaterat något under hela dagen? Är det någon som har länkat mig någonstans eller vad är det som händer?

Jag blev såklart glad när jag såg ökningen i statistiken men jag undrar ju också vart alla kommer ifrån.
Så... what's up?
UPPDATERAT DEN 24/8 KL 11:05
;
Det blev totalt 100 besökare igår. Fattar fortfarande inte varför eller hur det kommer sig.


Lista - Sommaren 2010.

Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr? Jag åkte utomlands alldeles själv (utan någon förälder dvs) med min brorsa. Dock har vi ju åkt flyg till Finland förut själva, men det räknas inte. Jag såg Kristen Stewart & Taylor Lautner livs levande på Twilight Fan Event:et (& jag köade dessutom utanför Sergel i 2 dygn för att få VIP-biljetter till eventet). Jag såg på Victoria & Daniels bröllop; dvs såg en prinsessa & blivande prins gifta sig (det är faktiskt inte alla som kommer att få se ett sånt under sin livstid så det är speciellt!). Jag blev en större fotbollsnörd än vad jag någonsin varit förut (dock kollade jag inte på alla matcher, utan bara de med Spanien eftersom de var de jag hejade på) & laget jag hejade på vann desutom hela VM!
Såg på sista avsnittet någonsin av serien The Hills.
Dog någon som stod dig nära? Nej, tack & lov!
Vilka länder besökte du? Cypern & Grekland (Kreta). 
Är det något du saknar sommaren 2010 som du vill ha sommaren 2011? Ja. Kärlek.
Vilket datum från sommaren 2010 kommer du alltid att minnas? Resorna till Cypern & Grekland.
Största misstaget? Inget, vad jag vet.
Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej. Har varit frisk & kry hela sommaren. 
Bästa köpet? Har mer eller mindre inte köpt någonting alls nu i sommar. Jag får väl säga min "Chanel"-väska som mamma köpte till mig nere på Kreta, dock så har jag inte hunnit använda den så mycket ännu.
Vad spenderade du mest pengar på? Jag har knappt spenderat några pengar. Men mat/dryck.
Gjorde någonting dig riktigt glad? Att åka utomlands.
Vilka låtar kommer alltid påminna dig om sommaren 2010? Alors on dance, we no speak americano.
Var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar? Gladare.
Vad önskar du att du gjort mer den här sommaren? Njutit av sommarlovet. Jag njöt ju såklart av det men jag önskar att jag hade njutit ännu mer.
Vad önskar du att du gjort mindre? Hmm, det finns ingenting jag önskar att jag hade gjort mindre.
Hur tillbringade du midsommarafton? Gick upp klockan 03:30 på morgonen, åkte till Arlanda, åkte ner till Cypern och kom fram till hotellet runt klockan 15:00. La mig i sängen & läste en tidning medans Martin slocknade, & efter ett tag slocknade även jag. Sen vaknade vi upp några timmar senare när det redan hade hunnit bli kväll & gick ut och åt middag. Sen såg vi Chile - Spanien i hotellbaren när vi kom tillbaka från middagen. En lugn midsommar helt klart, men inte helt fel att vara nere på Cypern!
Blev du kär i sommar? Nej.
Hur många förhållanden? 0.
Favoritprogram på tv? Samma som tidigare. Sen upptäckte jag ju också Pretty Little Liars som började sändas i början av sommaren (men jag såg på det för inte så längesen) & även Masterchef Australia.
Bästa boken du läste i sommar? L.A. Candy & Elsas mode.
Största musikaliska upptäckten? Inget som jag inte lyssnat på tidigare, vad jag vet.
Något du önskade och fick? Utomlandsresor.
Något du önskade dig men inte fick? Kärlek.
Vad gjorde du på första dagen på sommarlovet? Träffade Johanna & såg på filmen Dorian Gray med vackra Ben Barnes i huvudrollen.
Finns det något som skulle gjort din sommar bättre? Kärlek. Vänner.
Hur skulle du beskriva din stil sommaren 2010? Leggings, linnen.
Vad fick dig att må bra? Det mesta.
Vem saknade du? Ingen speciell, men något; kärlek.
De bästa nya människorna du träffade? Jag hade ju turen att träffa Bea, Christopher & Leyla medans jag köade utanför Sergel. Bea var ju snäll & kontaktade mig på internet & frågade om jag ville köa med henne &  hennes kompis, & det var så jag träffade dem. Man lär känna människor ganska bra när man umgås så nära inpå varandra i 2 hela dygn faktiskt. Jag vet inte om jag kommer träffa någon utav dem igen, men de är ändå de bästa nya människorna som jag träffade. Christopher är väl den som jag haft mest kontakt med efteråt.
Sommarens sötaste? Hmm, lilla spinkis som jag & mamma träffade nere på Kreta. (Som är en katt).
Sommarens hetaste? En snygg kille som jobbade i baren på hotellet nere på Kreta. 
Sommarens största kärlek? Grekland.
Sommarens besvikelse? Jag kan inte minnas att något har varit en besvikelse. Ingen stor sak som jag hakat upp mig på iallafall.
Sommarens bästa? Utomlandsresorna.


I am not a robot - Marina & the Diamonds.Filmtips - Lord of The Rings trilogin!


Fredag kl 21:00-00:35 på TV3 - Sagan om Ringen: Härskarringen.
Lördag kl 21:00-00:30 på TV3 - Sagan om de två tornen.
Söndag kl 21:00-01:00 på TV3 - Sagan om konungens återkomst.Fire - Camp Rock 2 soundtrack.

Låten "Fire" från filmen Camp Rock 2 går på Disney Channel i reklamerna så jag har sett den flera gånger nu.

Visst är den bra, men den börjar ju bli lite tjatig vid det här laget... Förstår inte varför de inte spelar olika låtar istället, så att man slipper höra samma låt i varenda reklam. Nu varvar de iofs med originallåten & covern.


Först trodde jag också att killen som sjunger, Matthew 'Mdot' Finley, var samma person som killen som spelar "Nico", Brandon Mychal Smith, i Sonnys Chans men det är det inte. Men visst är de lika?!

En cover på låten med Ola Svensson, Mohammed Ali & Endre Nordvik.


We no speak americano.

Igår morse när jag var påväg till bussen så blev jag stoppad två gånger, först av en tjej och sen av en kille. Och båda frågade mig om vägen till bussen som åker till Stockholm, på engelska!
Så jag var ju såklart tvungen att svara på engelska för att de skulle förstå, men det som förvånade mig var att jag svarade på en gång utan att behöva tänka och det lät faktiskt bra i mina öron också. Det måste ju betyda att jag har förbättrat mitt uttal.

Det glädjer mig iallafall, för jag vet att jag är bra på att skriva på engelska eftersom jag har en del utländska vänner som jag träffat på internet osv som jag skriver till på engelska, och sen uppdaterar jag alltid min facebook-status och på twitter med engelska för att alla ska förstå, så jag använder engelska dagligen. Ibland går det t.o.m. så långt att jag tänker på engelska istället för på svenska. Men att prata på engelska med någon har jag aldrig varit bra på (tycker jag själv åtminstone), och det beror ju säkert bara på att jag inte har någon att prata med på engelska face-to-face för det är ju lite svårt att bli bättre med uttalet och att prata flytande på ett språk om man aldrig pratar med någon på det språket. Men jag antar att uttalet osv kanske har förbättrats lite då jag varit nere på Cypern och på Kreta?

Hur som helst så är det väldigt roligt, då jag mer än gärna skulle vilja prata helt flytande på engelska. Men bara man kommer igång med det så flyter det nog på av sig själv. Så brukar det ju vara för de flesta iallafall och så verkar det ju vara för mig också.

Det ultimata skulle ju vara att åka till USA eller vilket land som helst då engelska är någonting som de flesta förstår, och sen stanna där tills man kan prata helt flytande. Om jag inte hade behövt tänka på något mer än att bara åka dit, så hade jag lätt gjort det! Hur som helst så ska jag ta tillvara på de tillfällen jag får att öva på det engelska språket tills jag kan prata helt flytande! Det är ett av mina livsmål hädanefter.


Vote democratical!


VAD VILL “RÖSTA DEMOKRATISKT”?

Rösta Demokratiskt! vill få människor att gå till vallokalen och rösta demokratiskt. Detta kommer att förminska främlingsfientliga partiers chanser att få större stöd.

Rösta Demokratiskt! vill väcka frågan om rasism och främlingsfientlighet till liv inom den etablerade politiken. De etablerade partierna måste ta sitt ansvar i att upprätthålla demokratiska värderingar i samhället!
- Udrag från "Om kampanjen" på RöstaDemokratiskt.


Kolla på den här korta presentationsfilmen och klicka sen på den här sidan för att läsa mer om att rösta demokratiskt.Min önskelista inför min födelsedag.

Eftersom det bara är 3 veckor minus 3 dagar kvar till min födelsedag så lägger jag upp min önskelista nu. Mamma har redan fått min skriftliga önskelista så hon vet vad jag önskar mig.

PENGAR.
PRESENTKORT - H&M, GINA TRICOT, LINDEX.
THE SIMS 3.
THE SISTERHOOD OF THE TRAVELING PANTS 2 PÅ DVD.
SWEET LITTLE LIES, av LAUREN CONRAD.
MILES TO GO, av MILEY CYRUS.
THE SECRET, av RHONDA BYNES.
EGO WOMAN, av CAROLINA GYNNING.
TRUE BLOOD BOX (ALLA 8 BÖCKER), av CHARLAINE HARRIS.
THE VAMPIRE DIARIES 1-7, av L.J. SMITH.
GOSSIP GIRL 1-12, av CECILY VON ZIEGESAR.
ANNE FRANKS DAGBOK, av ANNE FRANK.
CONFESSIONS OF AN HEIRESS: A-TONGUE-IN-CHIC PEEK BEHIND THE POSE, av PARIS HILTON.
YOUR HEIRESS DIARY: CONFESS IT ALL TO ME, av PARIS HILTON.Uptown Girls ikväll kl 21:00!


Jag måste tipsa er om komedin Uptown Girls som kommer ikväll klockan 21:00 på TV3.
Huvudrollerna spelas av Brittany Murphy (R.I.P! ♥) och Dakota Fanning.

Uptown Girls handlar om rockdottern Molly Gunn som måste ge sig ut och hitta jobb efter att hennes välgörare givit sig av med alla pengar hon fått av sina föräldrar. De omkom i en flygplansolycka när hon var nästan åtta år. Hon får jobb hos sin kompis's chef. Hon ska vara nanny åt den lite udda Ray. Hennes far ligger i koma efter en stroke och hennes mamma ses allt som oftast utanför hemmet jagandes nya stjärnor att ge skivkontrakt. Ray är åtta år och äter piller vid fasta tidpunkter, bär alltid runt på servetter så hon inte åker ut för några sjukdomar eller ska bli sjuk. Hon ser sin far som en grönsak, som snart inte finns längre. Filmen handlar om hur de ska stå ut med varandra och att de till slut når en väldigt stark vänskap.
[FAKTA FRÅN WIKIPEDIA]100817 - Tisdag.

Jag skulle ha uppdaterat här för flera timmar sen men jag och bloggandet är ju inte bästa vänner nu för tiden, så jag tänker alltid "orka" och sen blir det aldrig gjort. Way to go!

Hur som helst så är första matte-lektionen i skolan avklarad.
Hade ju som sagt lektion klockan 09:00-11:00. Och passande nog så regnade det när jag skulle gå hemifrån (& det ska regna ända till fredag enligt vädret på AB) så jag kände mig inte så sugen på att cykla och sen sitta där i skolan helt genomblöt. Så jag gick till busshållsplatsen och tog först bussen ner till busstationen, och sen kom det lyckligtvis en buss som åkte dit jag skulle och jag kom bara 5 min försent. Jag hade först trott att jag skulle bli ännu senare så det var ju bra.
Tydligen så är vi bara 4 personer, med mig själv inräknat, som ska ha matte den här perioden (de kör på 10-veckors-perioder). Förra perioden innan sommaren så var vi ju fler, och jag hade väl trott att fler av dem skulle ha matte nu också för ingen av dem blev klara vad jag vet. Men det är väl bara bra att det är så få, då blir det ju mer hjälp till oss och dessutom lugnare i klassrummet (vi fick btw sitta i ett jätte litet klassrum idag, men det gjorde ju iofs inte så mycket då vi nu är så få som vi är). Fast vi hade några skrattattacker idag, och en var min förtjänst, så vi har det inte för lugnt heller.
Min matte-lärare tvingade mig även att hälsa på min historia-lärare som jag ska ha under den här perioden. Jag vet inte om jag har skrivit det innan, men jag ska även läsa Historia A under dessa 10 veckor. Dock så läser jag ju den på distans så därför förstod jag inte varför jag skulle hälsa på läraren eftersom jag ändå inte kommer träffa honom, men jag gjorde det ändå och fick höra allt om kursen från honom så jag antar att det kanske var bra. Jag kommer bli tvungen att köpa en Historia-bok om jag inte kan hitta tillräckligt med information på internet till mina arbeten, men jag hoppas att mamma är snäll och betalar den isåfall. Eftersom jag fyller 20 snart (om exakt 3 veckor minus 2 dagar!) så får jag inte längre låna gratis böcker, som jag fick då jag var inskriven på "Ung på väg" (vilket är ungefär som en slags syo-grej för ungdomar mellan 16-20 år).
När vi hade slutat och jag skulle hem så tog jag bussen igen för jag orkade inte gå och jag tänkte att min bussremsa är ju ändå till för att användas, haha. Så först fick jag ta bussen till stationen, sen vänta där i en kvart (& då hade jag redan hunnit hem om jag nu hade gått istället) och sen ta en annan buss som stannar en bit ifrån vårat hus. Så jag slutade vid klockan 11:00 men var hemma precis innan klockan 12:00 tack vare att jag tog buss istället för att gå, haha. Men jag hade nog inte kommit hem så mycket tidigare ändå även om jag hade gått, för klockan var redan kvart över 11 när jag kom till hållplatsen en bit ifrån skolan, och det tar ju ett tag att gå ända från skolan hem till mig (& det är ju såklart därför jag vill cykla eller ta bussen).

Jag är iallafall stolt över mig själv för att jag gick upp när klockan hade ringt. Jag kunde knappt sova någonting inatt även fast jag behövde all sömn jag kunde få. Men som tur är så var jag inte helt död när jag vaknade. Men jag lär ju sova gott inatt iallafall för jag har känt av tröttheten nu senare under dagen. Jag kommer bli arg om jag inte kan sova inatt igen. Sömnproblem är inte något jag saknar och vill ha tillbaka direkt, tvärtom.

Nu ska jag gå och värma mat att äta till middag, och sen sätta mig och kolla på tv. Ciao!


❝Gossip Girl❞ - Season 4 Promo.


Promo för säsong 4 av “Gossip Girl” som börjar den 13 september.

Det kanske är dags att jag tar och kollar på alla avsnitt jag missat så att jag kan komma ikapp någon gång. Jag ligger nämligen på avsnitt 13 i säsong 3. Och “Gossip Girl” är inte den enda serien jag ligger efter i.Harry Potter & the Deathly Hallows: Part 1.


Det är bara 94 dagar kvar tills premiären av Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1! ♥

Jag längtar! Även om det betyder att det närmar sig slutet av hela Harry Potter-serien. Men jag tror faktiskt att Harry Potter är något som alltid kommer att leva kvar; att barn världen över kommer läsa böckerna om & om igen och sen se alla filmer. Och på det sättet kommer Harry Potter-världen alltid finnas kvar.

"Part 1 begins as Harry, Ron and Hermione set out on their perilous mission to track down and destroy the secret to Voldemort’s immortality and destruction—the Horcruxes. On their own, without the guidance of their professors or the protection of Professor Dumbledore, the three friends must now rely on one another more than ever. But there are Dark Forces in their midst that threaten to tear them apart.

Meanwhile, the wizarding world has become a dangerous place for all enemies of the Dark Lord. The long-feared war has begun and Voldemort’s Death Eaters seize control of the Ministry of Magic and even Hogwarts, terrorizing and arresting anyone who might oppose them. But the one prize they still seek is the one most valuable to Voldemort: Harry Potter. The Chosen One has become the hunted one as the Death Eaters search for Harry with orders to bring him to Voldemort… alive.

Harry’s only hope is to find the Horcruxes before Voldemort finds him. But as he searches for clues, he uncovers an old and almost forgotten tale—the legend of the Deathly Hallows. And if the legend turns out to be true, it could give Voldemort the ultimate power he seeks.

Little does Harry know that his future has already been decided by his past when, on that fateful day, he became “the Boy Who Lived.” No longer just a boy, Harry Potter is drawing ever closer to the task for which he has been preparing since the day he first stepped into Hogwarts: the ultimate battle with Voldemort."

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 har premiär den 15 juli 2011. ♥

[SOURCE: HARRYPOTTERMOVIE.]


100816 - Måndag/Sk0lan börjar im0rg0n.

Hej!
Jag har tillbringat sista dagen av sommarlovet med att räkna matte hela dagen. Men det får jag skylla mig själv för eftersom jag inte hade räknat klart allt tidigare. Jag har ju faktiskt haft hela lovet på mig så jag hade kunnat göra det redan i början av lovet och sluppit tänka på det sen. Men dum som jag är så lät jag min ovana med att alltid göra allt i sista sekund ta över, och det är därför jag fick tillbringa sista dagen av sommarlovet med att räkna matte. Och det värsta är att jag har suttit hela dagen (sen jag gick upp, vilket också var för sent då jag råkade stänga av alla alarm & somna om. men jag kunde inte somna inatt av någon anledning så det var därför.) och räknat, men jag blev inte klar med allt. Dock är det bara 4 sidor som jag inte har räknat, så det får jag räkna imorgon i skolan. Jag orkar inte sitta hela kvällen tills jag ska gå och lägga mig och räkna, så därför får det bli så. Men 4 sidor är ju inte heller särskilt mycket, så det hinner jag räkna klart imorgon + att jag hinner börja med nästa (& sista!) kapitel så det gör inte så mycket.

Det är synd bara att jag inte har kunnat tillbringa den här sista dagen av sommarlovet till att göra någonting roligare, eller iallafall något jag vill göra. Men det är ju som sagt mitt eget fel. Blä.

Mamma var förresten snäll och hämtade min Egoboost!-bok ("Blondinbellas" bok som ni kanske hört talas om?) under eftermiddagen eftersom hon också hade ett paket att hämta, så då hämtade hon den samtidigt.
Av det jag har läst hittills (ungefär 1 kapitel) så verkar den väldigt lovande. Jag tror faktiskt att jag skulle tipsa de flesta om att köpa den boken!

Imorgon ska jag upp tidigt också, klockan 07:30 (vilket kanske inte är så tidigt för de med normal dygnsrytm osv, men för mig är det väldigt tidigt!), hur nu det ska gå. Men jag har ställt min väckarklocka, vilket betyder att jag blir tvungen att gå upp och stänga av den för att få tyst på den, och då hinner man ju vakna till liv lite när man blir tvungen att resa på sig. Det är ju lättare att försova sig när man använder alarm på mobilen och dessutom har den inom räckhåll (dock brukar jag ju ställa flera alarm efter varandra för att jag ska komma upp men ibland räcker det inte).
Men jag lär ju sova väldigt gott imorgon kväll iallafall, när jag får gå upp så tidigt. Mina matte-lektioner är ju klockan 09:00-11:00tisdagar + fredagar, samt klockan 13:00-15:00 onsdagar. Synd för mig och mitt morgontrötta jag att det inte blev onsdagens tider varje lektion. Men jag antar att jag får nöja mig över att vi hade sena tider förra terminen...

Nu ska jag gå och se på den andra halvtimmen som är kvar av Danska Hollywoodfruar (mamma kollade på CSI: NY så jag fick "nöja" mig med det) och ta mig en bit blåbärspaj med vaniljsås. Sen får vi se om jag ser på tv resten av kvällen eller om jag gör lite av båda. Jag ska iallafall försöka att inte gå och lägga mig allt för sent så att jag kommer upp imorgon. Ciao!


H&M Fall 2010.


Det finns en hel del snyggt i H&M's höstkatalog och uppe på hemsidan nu.

Jag tycker nästan att allt som fanns i H&M Home nu till hösten var snyggt.

Jag gör ju mina kollage på Polyvore (eftersom man inte får ta bilder från H&M) men det fanns inte så mycket H&M Home grejer där, och jag tror att den färgglada kudden+leoparddynan inte tillhör höstkollektionen. Men gå in på H&M's hemsida eller kolla i höstkatalogen om ni har den så ser ni allt som finns för hösten 2010.

Translation: There's a lot of nice things in H&M's Fall catalog & on the website. I think almost everything that's available in H&M Home now in the Fall looked good. I do my collages on Polyvore (since you're not allowed to take pictures from H&M) but there wasn't that many H&M Home things there & I think that the colorful pillow+leopard cushionet don't belong to the Fall collection. But go to H&M's website or check the Fall catalog if you have it & you'll see everything that's available for Fall 2010.


Valentine's Day.


Jag och mamma såg på Valentine's Day nu ikväll. Vi hyrde den genom tv'n,
och det var första gången vi provade att hyra en film genom tv'n så det var ju lite roligt.

Jag hade väl trott att den skulle vara bättre än vad den var eftersom det var med så många bra (& snygga!) skådespelare i den. Men den var inte bättre än "okej". Den går helt klart att se på, men den hade inget vad-bra-den-var i sig, tyvärr. Eller det är iallafall vad jag tycker. Sen var filmen ganska förutsägbar också.

Men det var helt klart roligt att se så många bra skådespelare i samma film.

Jag tyckte synd om Ashton Kutchers rollkaraktär som var världens gulligaste men hade ett as till flickvän.

Och det var roligt att se Taylor Lautner i något annat än Twilight, och han fixade det bra även om han inte hade så många scener i filmen. Men det var ju roligt när han skulle "hoppa häck" och han snubblade på den sista, haha. Och Taylor Swift spelade ju hans flickvän, och hennes rollkaraktär betedde sig lite korkat (typ dum blondin) och jag fick en lite bitch-känsla av henne också. Det var ju något helt annat mot vad man har uppfattat Taylor som på riktigt. För jag har iallafall fått intrycket av att hon är snäll mot alla hon träffar.

Det var också roligt att se Anne Hathaway, Emma Roberts, Patrick Dempsey, Eric Dane, Bradley Cooper och Julia Roberts.

Anne Hathaway spelade en tjej som jobbade med telefonunderhållning (telefonsex), haha. Det är ju helt olikt hennes andra roller, och först när man inte fick reda på exakt vad hon jobbade med så gissade jag på att hon var prostituerad. Men det var hon ju lyckligtvis inte.

Bradley Cooper och Julia Roberts var väldigt söta tillsammans på flyget, trots att de inte ens kände varandra. Och att Bradley Cooper spelade homosexuell hade man ju inte kunnat gissa förrän i slutet då han kom hem till Eric Danes rollkaraktär.


100814 - Lördag/Pizza ristorante.

Nu blir det en varsin Pizza ristorante (Mozzarella till mig!) för mig och mamma. Det är det godaste märket på ugns-pizza tycker jag (dvs pizza som man värmer i ugn).


Vi lär ju äta dem framför tv'n som vanligt, men jag tycker det är mysigare än att bara sitta vid köksbordet. Eller iallafall roligare!

Det var förresten väldigt varmt ute när vi var och handlade för en timme sen. Jag hade bara ett linne och en trekvartsarmad kofta på mig men jag svettades ändå. Solen stekte verkligen.

FUCK, nu blev pizzorna lite brända för att jag hade dem inne lite för länge. Men de går att äta ändå. Haha!


100813 - Grattis K! ♥

Jag är så snäll som nyss skrev ett långt logginlägg till K.
Han fyller nämligen år idag (13 augusti), så jag skrev såklart för att gratta honom!
Jag har hållt utkik på facebook-chatten här i någon timme men han loggar ju inte in (visserligen är det ju tidigt på morgonen där han bor & jag hoppas verkligen att han får sovmorgon på sin födelsedag!) så då tänkte jag att det var bäst att skriva ett inlägg till honom så att jag inte glömmer bort det, om jag nu skulle göra det. Glömsk som jag är så skulle det ju kunna hända så jag tog det säkra före det osäkra. Hur som helst; GRATTIS! ♥
Även om han inte ens läser min blogg, haha.


100812 - Torsdag.

Fick ett samtal från min kära lillebror för 40 minuter sen, för han ska tydligen komma hit om ca 20 minuter. Och knäppisen har inte ätit på hela dagen, och jag har inte ätit någon middag, så jag har nyss beställt pizza. Först så stod det att restaurangen inte var uppkopplad till hemsidan och det fungerade alltså inte att beställa något, men som tur är så blev den uppkopplad några minuter efter och jag kunde beställa. Så pizzorna borde komma lagom tills Martin är här! Jag beställde en 2liters läsk också till läskgalna mig. Så det blir gott!

Idag fick jag se hela Masterchef Australia igen. (Igår råkade jag sova alldeles för sent & missade det igen!) Och efter det så kollade jag på Tyra Show, som handlade om ett ganska bra ämne. Tyra hade bjudit in både tonåringar som är populära i sin skola och tonåringar som anses töntiga eller bara är utanför. De som ansågs töntiga (som var med i showen alltså) var t.ex. med i skolorkestern och jobbade med skoltidningen, och de får dåligt rykte i sina skolor bara för att de är med i skolorkestern. Jag förstår seriöst inte hur ett intresse kan göra så att man får dåligt rykte. Det borde inte spela någon roll om man är med i skolorkestern och gillar att uppträda, om man håller på med någon sport eller om man är populär (& gör i princip ingenting). Man borde få dåligt rykte för hur man beter sig mot andra, inte för vad för intressen man har. Stört!
Sen var det en av de populära tjejerna som bjudits in till showen som sa helt seriöst att de som håller på med teater borde göra något bättre med sin tid som att sporta för det kan man åtminstone hålla på med i college, och det kan man inte med teater. Snacka om smart tjej! Man kan visst hålla på med teater i college. Det är hur många som helst som håller på med teater i college. Snacka om att någon behöver sluta tänka på sig själv och börja lära sig saker istället... Hon blev dock ganska ägd när skådespelarna från Glee-serien kom dit och en av tjejerna sa att hon studerade teater som huvudämne i college, varav Tyra kommenterade det för den där tjejen som sagt så.
Jag tycker det är SÅ töntigt med alla olika grupper och fack som man delas in i när man går i skolan. Hur orkar man ens bry sig om alla som går i ens skola? Sköt dig själv och ditt liv istället för att tänka för mycket på andra och deras liv. Alla borde göra det som gör dem lyckliga utan att behöva oroa sig över att anses töntiga eller få dåligt rykte bara för att de gör något de gillar. Jag tycker att alla dessa ungdomar som delar in alla i grupper och fack borde växa upp och lägga sin energi och sina tankar på något viktigare istället.

Sen så var Gabourey Sidibe (tjejen som spelar Precious i filmen med samma namn) och Paula Patton (som spelar Ms. Rain) med i showen också. Och precis som Tyra sa, så såg man verkligen vilket ljus Gabourey/Precious utstrålar omkring sig. Hon verkar verkligen vara en glad och positiv människa som skänker energi till andra. Hon är så olik från karaktären som hon får spela i filmen! Men det visar väl bara vilken duktig skådespelare hon är. Och att det är hennes allra första film gör ju henne bara ännu duktigare.
Och det gör mig så glad att hon också visar för alla att man inte behöver vara "size 0" för att lyckas. Även om hon inte sa något om det i showen så är det ju något hon gör. Jag som själv inte är någon "size 0", eller andra som inte är det, blir glad när jag ser att fler och fler som inte är någon "size 0" lyckas i nöjesbranschen som faktiskt är så utseendefixerad som den är. Det ger mig hopp om att jag också kan lyckas, utan att behöva banta ner mig till någon "size 0". Jag hoppas verkligen att "size 0" är ett minne blott om några år, att vi alla ska kunna lyckas baserat på våran förmåga och inte baserat på hur vi ser ut eller hur mycket kroppsfett vi har på våra kroppar.

Nu ska jag gå och sätta mig i soffan och kolla lite på tv. Och vänta på att pizzorna och Martin kommer hit.
Imorgon är det förresten fredag den 13, något som jag inte ens hade tänkt på förrän Katja sa det till mig. Så var lite extra försiktiga imorgon om ni nu är vidskepliga av er! Jag vet faktiskt någon som fyller år imorgon, men jag hoppas att han inte är vidskeplig och att det inte händer något dåligt på hans självaste födelsedag. (Det kan ju hända saker utan att man är vidskeplig.) Ciao!


100810 - Tisdag.

Hej!
Nu är jag helt upprörd efter att ha läst och skrivit om de stackars minkarna i mitt förra inlägg. Och att en massa idioter i Kenzas kommentarsfält försöker få något bra att framstå som dåligt är ju bara sjukt. De försöker seriöst få henne att känna sig dum för att hon väljer att uppmärksamma något som minkarna (som inte ens så många vet om & det är ju därför hon skrev om dem!) när det finns så mycket annat att uppmärksamma. Så vitt jag vet så är Kenza bara en människa och en människa kan omöjligt uppmärksamma allt dåligt som händer här i världen. Men att hon uppmärksammar något som inte så många ens vet om är BRA och inte dåligt så försök inte skriva något annat till henne. Jag skäms seriöst för att vara en människa när folk beter sig sådär som idioter sådär!

Idag har jag umgåtts med Johanna. Åkte till henne med 14:30-bussen och åkte hem med 21:15-bussen. Så vi fick umgås i ca 6 timmar så det var ju nice. Vi möttes inne på ICA eftersom vi skulle handla lite. Och sen åkte vi hem till Johanna. Vi åt middag tillsammans, såg på tv och pratade en massa.
Hennes katter är lite förälskade i mig också, båda blev helt vilda när de såg att jag var där, haha. Men de kommer nog ihåg mig från när jag har varit där förut och de vet att jag gosar med dem när jag kommer dit. Men det är ju nice att känna sig uppskattad från två små söta katter!

Jag har inte gjort så mycket annat idag eftersom att jag har umgåtts med Johanna hela dagen. Innan jag åkte till henne så fick jag tvinga upp mig själv ur sängen, äta frukost, se lite på Masterchef Australia (som jag btw ser på varje dag nu & idag missade jag halva programmet, men imorgon ska jag se på hela programmet!) och sen var jag tvungen att dra iväg till bussen.

Imorgon har jag ingenting planerat (som vanligt ungefär) men jag ska väl försöka att inte sova bort hela dagen, och så ska jag försöka räkna klart det jag skulle räkna i matten så jag slipper sitta med den något mer den här veckan. Det kan ju vara skönt att faktiskt vara helt ledig de sista dagarna på sommarlovet istället för att sitta och tänka på att jag måste räkna klart matten.

Nu ska jag antingen sitta här framför datorn ett tag till eller gå och se på tv. Ciao!


§4: The betray against the minks - Give the animals a voice!

Djur ska hållas och skötas i en god djurmiljö och på ett sådant sätt att det främjar deras hälsa och ger dem möjlighet att bete sig naturligt...❞ – Djurskyddslagen(1988:534) 4§

Om DU vill hjälpa till och få politikerna att agera, få ett stopp på det groteska lidandet och få dessa hemska pälsfarmer nedstängda, gå in HÄR och skicka in ditt namn.

§ 4 - Sveket mot minkarna
from Djurrättsalliansen on Vimeo.


10 SAKER DU KAN GÖRA FÖR PÄLSDJUREN.

❝Under ett och ett halvt års tid har Djurrättsalliansens researchgrupp arbetat med att kartlägga den svenska pälsindustrin. Vi har läst inspektionsprotokoll, miljödomar och forskningsrapporter och vi har besökt en stor del av Sveriges 75 minkfarmer för att själva se hur det ser ut.

Den omfattande vanvård som mött oss på landets minkfarmer är svår att beskriva. Vår bilddokumentation baserar sig på besök inne på sjutton av landets minkfarmer, vilket är en femtedel av det totala antalet i Sverige. Vi vill hävda att materialet vi presenterar ger en generell och riktig bild över de förhållanden som minkar lever under i den svenska pälsindustrin.

De flesta av de besökta farmerna ligger i områden som Listerlandet, Svenljunga, Simrishamn och norra Småland – områden där majoriteten av landets minkfarmer finns. De missförhållanden vi dokumenterat kan inte avvisas som enskilda undantag utan ger en representativ bild av hur det ser ut på de flesta minkfarmer i landet. En fullständig förteckning över alla Sveriges minkfarmer finns här.

I den svenska djurskyddslagens fjärde paragraf står det att alla djur ska få utlopp för sitt naturliga beteende, och de ska skyddas mot onödigt lidande. Våra filmer visar att beteendestörningar som stereotypier och kannibalism är vanligt förekommande på svenska pälsfarmer. År 2003 gav den statliga pälsdjursnäringsutredningen pälsbranschen till 2010 på sig att komma till rätta med djurskyddsproblemen inom minkuppfödningen. Sju år senare kan vi konstatera att ingenting har hänt.

Våra bilder visar upp minkarnas situation på ett sätt som aldrig tidigare gjorts i Sverige. Nu är det dags att göra pälsindustrin till historia.❞

Jag hittade ett inlägg om detta i Kenzas blogg och jag var tvungen att göra ett inlägg om det här jag också. Jag gick direkt in på hemsidan och skickade in mitt namn!

Videon kunde jag dock inte kolla på mer än i några enstaka sekunder för jag lider verkligen själv av att se djur behandlas sådär. Jag får fan ont i hjärtat av att se djur behandlas sådär!
Och jag hoppas att alla som läser det här också tar sig den lilla tid som krävs för att skicka in sitt namn och försöka hjälpa de här stackars minkarna!


100807 - Lördag.

Tydligen så tror mamma att det är okej att äta soppa själv (som jag inte kan äta) och skita i att laga middag till oss båda, och inte ens informera mig om det. Nej, jag hörde bara att hon stängde dörren till vardagsrummet och så känner jag hur det luktar soppa. Vilken stil att inte laga mat till oss båda när jag sitter här hungrig! Buhu.

Men lite cred ska hon väl få för att hon köpte hela 3 stycken Pepsi max-flaskor till mig (jag bad henne att köpa det så jag antar att alla är till mig). Jag och mitt läskberoende går inte så bra ihop utan läsk förstår ni.

Nu gäller det att komma på någonting som jag kan laga till middag. För jag är hungrig. ÅH, vad underbart det hade varit med en egen kock som bara lagar allt åt en! ♥ GE MIG!


Emma Watson have cut off her hair!


Man kan väl säga att hon har gjort en Twiggy...
Vad tycker ni?


[IMAGE.]Love the way you lie - Eminem ft. Rihanna. [Official Video]


Joseph Kahn-regisserade videon presenterar Megan Fox (Transformers) och Dominic Monaghan (The Lord of the Rings, Lost) som spelar ett par som går igenom "the extremes of an abusive relationship".

Joseph and I worked pretty closely together to make sure we got this right,” commented Eminem. “Trying to make this tough subject work visually is a challenge. It was great to have Rihanna, Megan and Dominic on board for this… they really brought it and made this video super-powerful.

Megan donerade hennes arvode från hennes video framträtande till Sojourn House, en tillflykt som ger utnyttjade kvinnor och deras barn en säker plats att omgruppera, återuppbygga och återupprätta deras självrespekt och liv.

Rihanna
sa nyligen till Access Hollywood att sången "really hits home for her".
It’s something that, you know, [Eminem and I have] both experienced, you know, on different sides, different ends of the table,” she said.

It just was authentic. It was real. It was believable for us to do a record like that, but it was also something that needed to be done, and the way he did it was so clever,” Ri added. “He pretty much just broke down the cycle of domestic violence, and it’s something that a lot people don’t have a lot of insight on, so this song is a really, really powerful song, and it touches a lot of people.

[SOURCE: JustJared1+JustJared2.]100806 - Fredag/Bra start på dagen!

Jag vaknade av mig själv redan innan klockan 12:00. Väldigt duktigt för att vara mig! Jag gick och la mig runt klockan 01:00 inatt. Jag kom innanför dörren runt klockan 00:20, gick på toa, bytte om och gick och la mig i sängen på täcket. Celeborn låg redan i min säng och gick upp till mig och la sig vid mitt ansikte, så söt! Sen petade jag ut mina linser från ögonen medans jag låg i sängen för jag orkade inte ens resa på mig. Men sen var jag ändå tvungen att resa på mig för att gå och släcka lampan i hallen + stänga mitt fönster, och sen la jag mig under täcket och slocknade efter ett tag. Jag var helt slut i hela kroppen efter en hel dag på Grönan!

idag vaknade jag som sagt runt klockan 12:00, men låg kvar i sängen tills 20 över då jag gick upp. Gick in i mammas rum där hon fortfarande låg och sov, och hon brukar ju alltid vara uppe tidigt så det förvånade mig. Sen gick jag och fixade ett glas oboy, satte mig vid tv'n men det fanns inget roligt att kolla på så då gick jag och skulle sätta mig vid datorn. Men jag hann inte ens sätta mig vid datorn. Jag ställde mitt glas med oboy framför datorn, och sen när jag skulle sätta på datorn så kom jag åt glaset med handen på något sätt så att det välte omkull och all oboy rann ut över skrivbordet. Jag hann inte ens reagera för all oboy rann ut samtidigt, så det fanns inte så mycket att göra åt det. Men som tur är så kom det bara lite oboy under tagentbordet, och inte i det. För om det hade kommit så mycket vätska på det och i det så hade det förmodligen gått sönder. Så det får jag vara glad över. Sen fick jag tillbringa jag-vet-inte-hur-länge med att torka upp all oboy med papper. En bra start på dagen, eller vad säger ni? Nu känns det inte som att det kan hända något mer dåligt den här dagen så allt som den här dagen har att bjuda på (jag ska iofs bara vara hemma & göra ingenting) borde bara bli bättre och bättre.

Nu sitter jag här med en handduk på stolen (det kom lite oboy på stolen & den var fortfarande fuktig när jag hade torkat den så då la jag över en handduk), och papper under tangentbordet och musen för att vara på den säkra sidan. Nu är iofs allt torrt men jag ville vara på den säkra sidan när jag väl satte mig här.

Så, vad har eran fredag bjudit på än så länge? Ni har förhoppningsvis sluppit torka upp ett halvt skrivbord med oboy.


100704 - Onsdag.

Hej hej!
Jag ska egentligen sitta och kolla på Sex and the City nu, som jag har missat hela veckan hittills eftersom jag fastnat framför datorn istället efter klockan 22:00 Disney Channel slutar sända. (Som ni märker har jag ett väldigt tajt schema som jag går efter & det är såklart tv'n jag pratar om, vilket gör att jag sitter framför datorn efter 22 till 23/00 då jag går tillbaka till tv'n. Jag har alltså kommit på ett sätt att sitta mindre framför datorn (fast det inte ens är något jag gjort medvetet); att kolla på tv istället! Jag har inte ens haft tid att läsa bloggar nu ikväll, vilket är väldigt förvånande även för mig!)

Idag har jag inte gjort så mycket mer än att se på tv, duscha, räkna lite matte, och det är väl allt jag har gjort. Plus att jag gick upp i tid för en gångs skull, dvs. runt klockan 12:30. Bättre än de tiderna jag gått upp tidigare iallafall.
Men imorgon måste jag gå upp redan klockan 08:30, hur nu det ska gå till. Jag kommer vara en aning död! Men jag och Elin ska åka till Grönan (Gröna Lund, duh!) och vi ska ta 10-bussen så jag måste gå upp vid den tiden. Plus att Elin kommer komma hit innan och hon kommer redan vid klockan 08:40 så hon får väl kolla på när jag försöker vakna till liv. Men det går ingen senare buss för henne så hon får leva med det, om hon hade tagit bussen som går efter så hade vi missat 10-bussen och det var hon själv som sa att vi skulle åka med den.
Martin skulle ju egentligen ha följt med oss dit men han skulle höra av sig när han hade kommit hem och det har han inte gjort än så jag antar att de inte ens är hemma än (om han nu inte har glömt att höra av sig). Men hur som helst så tror jag inte att han vill gå upp så tidigt för att först åka hit och sen åka med oss till Grönan och vara där i en hel dag. Det kommer bli jobbigt nog för mig, haha. Om vi stannar tills de stänger imorgon på Grönan så kommer vi nämligen inte vara hemma förrän runt klockan 00:40 enligt SL's hemsida, så jag kommer nog vara färdig för att gå och lägga mig när vi kommit hem.

Nu ska jag dock stänga ner allt här och gå till tv'n och se på tv tills jag ska sova. Jag kommer inte uppdatera något överhuvudtaget imorgon eftersom jag inte ens kommer att vara hemma. Ciao!


90-talet & mina upplevelser.

90-talet var det tionde årtiondet "e.Kr." Årtiondet inleddes den 1 januari 1990 och avslutades den 31 december 1999. Det var det sista årtiondet på ett helt decennium före det 20:e århundrandet och det 2:a årtusendet.

90-talet är också det första årtiondet som jag upplevde. Jag föddes nämligen den 5 september år 1990. Så jag fick uppleva nästan hela årtiondet, och jag är också en av dem som fick uppleva år 2000 och början på ett helt nytt decennium!

Även flera familj/släktmedlemmar till mig föddes på 90-talet, några av mina vänner också, och även kändisar som jag ser upp till.

År 1990 föddes jag alltså, på Nacka BB. Och mamma var världens lyckligaste (det är hennes egna ord).
År 1991 var jag hemma och gjorde allt som en bebis gör, tillsammans med mamma som var hemma med mig. Jag åkte också till Göteborg för första gången för att hälsa på min farmor som bor där, och så åkte jag för första gången utomlands till Finland där min mormor och morfar har ett landställe.
Den 4 januari 1992 (också 1 dag efter min morfars födelsedag ♥) så fick vi helt plötsligt åka till sjukhuset och jag fattade ju ingenting eftersom jag var så liten. Sjukhus är ju helt främmande för-åringar. Men min mamma var inlagd där för att jag skulle få en lillebror. Jag har fått berättat för mig att jag tittade ner i spjällsängen endast för att sno Martins napp och sen strunta totalt i honom som var själva orsaken till att vi var där. Vilket snällt välkomnande till sin lillebror va? Men hur skulle lilla jag veta att han var min lillebror och att vi skulle ta med honom hem och att han helt plötsligt ingick i våran familj?
År 1993 så antar jag att jag gick på dagis.
År 1994 så gick jag nog också på dagis.
År 1995 gick jag också på dagis. Jag åkte också i 1 vecka till Kreta där vi körde runt med bil och upptäckte ön, vilket jag såklart inte minns någonting av idag men det hade nog varit roligt om jag hade kommit ihåg det.
År 1996 så började jag sexårsverksamheten som det hette då (eller lekis som det verkar heta nu), vilket var det man gick på innan man börjar ettan i skolan.
År 1997 så hade jag gått mer än halva ettan innan jag fick byta skola eftersom vi flyttade till ett hus med stor tomt flera mil från där vi hade bott innan. Så jag fick alltså börja en helt ny skola som 6/7-åring. (Pappa har dock sagt att vi flyttade år 1998 & han borde ju veta bättre. Men jag har verkligen inget minne av att jag gick i tvåan när vi flyttade. Men jag får väl ge mig & säga att det var antingen 1997 eller 1998 som vi flyttade.) Jag åkte till Teneriffa (en ö som tillhör Spanien) i 1 vecka med hela familjen.
År 1998 började jag klass två i skolan.
År 1999 började jag klass tre i skolan. Jag var också utomlands med min familj i Frankrike och Tyskland. I Frankrike besökte vi bl.a. Eiffeltornet och Disneyland Paris. Och jag har också ett litet obehagligt minne från Disneyland eftersom jag råkade komma vilse där, men som tur är så slutade allting gott och de hittade mig igen. På nyårsafton så firade vi in det nya året och det nya decenniumet 2000. Jag fick höra att jag kommer vara en av de få som faktiskt har upplevt ett nytt decennium. Vad vi gjorde för att fira in det nya året minns jag faktiskt inte. Men det är möjligt att vi firade tillsammans med en annan familj som bodde grannar med oss, för vi firade med dem några år.

MINA ÖVRIGA MINNEN & UPPLEVELSER UNDER 90-TALET: Mina 2 undulater vid namn Lisa & Ida som jag hade innan vi flyttade till hus (vi misstänker att Martins undulat Pelle dödade dem), Min granne Ida som jag också var kompis med, Min kompis Lisa på dagis (undrar om det var en slump att mina undulater hade de namnen som de hade...), Flytten, Nya grannar - nya kompisar, Alla dagar på gräsmattan på våran tomt, Våra kaniner Smulan & Bambi, Alla våra katter; Maja + Sotis + Missan + Ludde + Mira (), Backstreet Boys, Spice Girls, Tupac, Disney-filmer, Nickelodeon, Barbies, Belville, Lego, Action Mans, Biker Mice from Mars, osv.

Jag kommer inte ihåg så mycket mer från 90-talet förutom att jag levde halva mitt liv under den perioden, om man räknar med det jag levt hittills förstås. Här kan ni läsa om allt som hände under 90-talet enligt Wikipedia.

Vad har ni för minnen från 90-talet?


Grattis Veronica! ♥

Grattis till min vän Veronica som fött sin son Vincent till världen idag! ♥

Jag anade faktiskt att något hade hänt då Veronica inte har skrivit i sin blogg på hela dagen, haha.
Så jag var tvungen att gå in på hennes FB och kolla om hon hade skrivit något, men då såg jag en massa grattis-önskningar istället och då förstod jag att jag hade haft rätt! Sen kollade jag också på en bild på det lilla knytet på hennes pojkväns FB.


Äntligen har du honom hos dig! Som du har längtat! Hälsa lilla Vincent från mig också! :)


Captain Jack Sparrow + POTC 4!


Här är en officiell video med Captain Jack Sparrow och Pirates of the Caribbean 4.
Roligt att få se lite mer av POTC 4 även om det bara är Jack Sparrow. (Även om det inte är något "bara" med det. Jack Sparrow är ju i princip hela anledningen till att man ens kollar på filmerna! Iallafall jag!).

Pirates of the Caribbean:
On Stranger Tides har premiär den 20 maj 2011! ♥


Round and round - Selena Gomez.100801 - Söndag.

Söndag och den 1 augusti för er som inte vet. 15 dagar kvar tills skolan börjar för mig med andra ord (fast jag tror inte att vi har lektion den dagen, eller jag måste ta reda på när/om vi har våran första lektion rättare sagt). Och det skriver jag inte med längtan i tankarna. Jag vill gärna att sommaren börjar om igen, tack.
Även om jag också vill bli klar med skolan, såklart. Men det som kommer efter det är faktiskt lite skrämmande eftersom jag just nu är helt ovetandes om vad som kommer hända och vad jag kommer göra.
Och ett i-landsproblem som min mamma höll på att skratta ihjäl sig åt när jag berättade det för henne innan sommaren, är att efter den här sommaren så kommer jag förmodligen inte få ha ett riktigt (& långt!) sommarlov någonsin igen. Om jag nu inte väljer att plugga vidare och därmed får sommarlov. Men när jag börjar jobba som alla andra (vilket jag kommer göra någon dag & den dagen kommer bara närmare & närmare!) så kommer jag aldrig mer få uppleva ett långt sommarlov. Och det längtar jag inte till, dvs. bara 4 veckors semester under sommaren (som brukar vara det som alla får ta ut vad jag vet?). Usch och fy. Så njut av alla era sommarlov, ni som inte behöver tänka på det här förrän om några år!

Det är också exakt 1 månad och 4 dagar kvar tills jag fyller 20. 20 år gammal, kan ni tänka er? Jag känner mig som både liten, ung och gammal i samma kropp, om någon nu förstår vad jag menar. 20 är ju den åldern då man övergår från tonåren till vuxenlivet, och om jag tänker på andra vuxna så känner jag mig ganska liten. Men det är egentligen ingen större skillnad på att vara 19 och 20. Äldre blir ju alla, och det finns ju vissa människor som ska föreställa vuxna men som t.o.m jag som 19-åring är vuxnare än. Så jag behöver nog inte oroa mig för något, vilket jag inte heller gör, men ändå.
Det tråkiga är att jag fyller år på en söndag. Så jag lär ju inte göra något speciellt på min riktiga födelsedag iallafall. Vad jag nu ska göra på min födelsedag (eller vad jag ska göra för att fira den rättare sagt) vet jag inte. Jag får prata med mamma och se om hon har någon idé om vad vi kan hitta på. (Jag är ju, som ni vet, inte typen som festar/dricker så något sånt är ju helt uteslutet).

Nu ska jag gå och fortsätta kolla på den första Sex and the City-skivan som jag började kolla på igår. Jag tror att det är 2 avsnitt kvar på den som jag kan kolla på nu innan jag går och lägger mig. Ciao!


5 av mina favorit Tv-serier.

Den här listan fyllde jag i den 27 juli och jag trodde att jag redan hade publicerat den här i bloggen, men tydligen inte. Så jag bjuder på den nu eftersom jag som ni märkt inte kan blogga som normala människor. (Dvs de människor som bloggar alltså). Kanske bjuder på en till lista snart om jag orkar fylla i den!
Först och främst: Välj dina 5 favorit Tv-serier. (Inte i någon speciell ordning.)

1. Hannah Montana.
2. H2O - Just Add Water.
3. Two and a half men.
4. True Blood.
5. The Hills.

Vem är din favorit karaktär i nr 2? Cleo. Men jag gillar Rikki också.
Vem gillar du minst i nr 1? Eh, antagligen de två "elaka" tjejerna som jag inte minns namnen på nu.
Ditt favorit avsnitt från nr 4? Oj, sånt tänker jag mer eller mindre aldrig på, om jag nu inte ska beskriva något visst avsnitt och reagerar över det. Jag bara ser avsnitten eftersom jag måste.
Vem är din favorit säsong av nr 5? Alla de säsonger där Lauren var med, helt klart. Det är verkligen inte detsamma utan henne!
Favorit par i nr 3? Oj då, det blir svårt. Med tanke på att Charlie har haft en del tjejer och Alan inte så många... Men jag gillade faktiskt Alan och Kandi, trots åldersskillnaden och deras olikheter. Med risk att låta allt för ytlig så var det roligt att han kunde få en "sån" tjej.
Ett par du inte klarar av i nr 2? Definitivt Lewis och Charlotte. Jag hatade Charlotte!
Hur länge har du kollat på nr 1? I några år. Inte sen första början då det blev känt.
Hur blev du intresserad av nr 3? Upptäckte det på tv'n helt plötsligt tror jag.
Favorit skådespelare i nr 4? Anna Paquin.
Vilken serie gillar du mest 1, 2 eller 5? Elak fråga! Jag gillar ju alla...
Vilken serie har du sett mest avsnitt från mellan 1 och 3? Hmm, 3 tror jag.
Om du kunde bli en av människorna i nr 4 vem skulle det vara? Sookie, helt klart.
Skulle 3 & 4 fungera att slås ihop? Nej, det skulle nog bli ganska galet och alldeles för komplicerat att hänga med i.
Sätt ihop två karaktärer i nr 1 som skulle kunna bli ett helt okej par? Miley och Johnny. Tycker det var synd att hon i ett avsnitt var sjuk då han kom tillbaka till stan efter att ha varit borta i något år, och hon råkade spy på hans skor/fötter och därmed försvann hennes chanser hos honom... Annars så verkade han ju faktiskt intresserad av henne och det hade varit roligt att se dem två tillsammans.
Har nr 5 inspirerat dig? Ja, helt klart!
Vilken serie mellan 3 & 5 har det bästa Castet?
Hmm, jag gillar ju Lauren grymt mycket så jag får väl säga nr 5.
Vilken serie mellan 2 & 4 har bästa intro musiken? Blö, jag tycker att båda två är bra.


My name is Malin and I’m 27 years old. I’m born and raised in Stockholm, Sweden. I live in a apartment with my Persian cat Pika. ♥

I’m a Introvert with a INTJ personality. I’ve been a Pescetarian since 2006, and I’ve always had a Straight Edge lifestyle. I’m a big fan of Harry Potter and I’m sorted into Ravenclaw. I’m also a fan of Disney. I’m a animal lover, and a big supporter of animal rights and human rights.

My interests are animals, anime, art, blog, clothes, crafts + DIY, family, friends, fantasy, gaming, interior design, literature, movies, music, photography, shopping, traveling, tv-series, web-design, writing & youtube.

My blog is a lifestyle blog. Since October 2011 I write all of my blog-posts in English.

Read more about my blog here.

CONTACT: contact@malinbelle.com.

MalinBelle's Streambadge

I’M CURRENTLY READING

The Romanovs: 1613-1918
tagged: currently-reading
La Belle Sauvage
tagged: currently-reading

goodreads.com

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Malin has read 0 books toward her goal of 28 books.
hide
MalinBelle.com’s 10 last visitors comes from...
Flag Counter MalinBelle.com’s visitors since July 24, 2014.

Use the coupon code "MalinBelle" to get 10 % off everything on the Cuddle Clone website!
These are affiliate & referreal links to some great website memberships that I want to share! Pull the mouse over the website photo & you’ll see a description of what the website is about.
The blog-design is made by me, MalinBelle.com.
The illustration in my header is made by CinnamonSeries.com.
The blog is best seen in Google Chrome & Mozilla Firefox.
My blog is 100% copyrighted by MalinBelle.com, since 2009. Everything you see on this site is created by me unless stated otherwise.

My photos are always marked with my url MalinBelle.com (photos from January 2009 - September 2011 is marked with my old url Malyn.se & Celeborn.blogg.se) and my photos are normally published in my photo-categories.

I always mention the source to photos/images/texts that aren’t mine, either in the end of the blog-post or if you click on the photo/image you'll see the source.

READ MORE ABOUT MY BLOG HERE.
READ MY BLOG POLICY HERE.


Don't touch my siteAnnonser från BloggPartnerUse the "MalinBelle" coupon code to
get 10% off everything on the website!

Blogarama - The Blog Directory Blogglista.se RSS 2.0