Christmas list.

Click on “Translate” in the menu on the top of my blog to read this list!

Blossa eller någon annan glögg?
Jag dricker inte glögg så jag kan inte svara på den frågan.
Hackade eller hela nötter till glöggen? Se svaret ovan.
Grön eller vitmossa? Vi har alltid haft vitmossa i vår adventsljusstake i alla fall.
Riktig gran eller plast? När mamma & pappa fortfarande var gifta hade vi alltid en riktig gran, men efter att de skildes har vi varken haft riktig eller plast gran hos någon av dem. Mamma tycker bara att det är jobbigt med riktig gran då det blir en massa barr & plastgranar är tydligen jobbiga att montera ihop enligt henne, men jag tror att det är en ursäkt för att slippa köpa en, haha. Varför pappa inte haft riktig gran eller plastgran vet jag inte. Men nu har jag köpt en mindre plastgran själv som jag kommer ha i mitt rum här hemma hos mamma, så i år är första året på länge som jag kommer att ha en gran! Yay!
Lussekatter med eller utan saffran? Med! Jag vet inte ens om jag har ätit lussekatter utan saffran; är inte det något man alltid har i?
Lussekatter med eller utan russin? Med! Jag tycker att det hör till men jag skulle nog äta dem utan också.
Julen vill jag läsa om: I tidningar & i bloggar! Men tidningar är ju bäst för de kan man spara & läsa om.
Julgröten äter jag helst med: Jag brukar inte äta någon gröt. Men ska nog ta & köpa risgrynsgröt att äta runt julhelgen för det ger en sån julkänsla + att det är gott.
Köttbullar eller prinskorv? Eftersom jag är (demi)vegetarian (pescetarian) äter jag varken köttbullar eller prinskorv.
Julskinka med senap eller utan? Se ovanstående svar. Äter inte julskinka heller.
Lussekatt eller pepparkaka? Vi brukar alltid köpa/baka pepparkakor. Men lussekatter är nog godast ändå om man måste välja.
Sill eller lax? Jag har faktiskt aldrig smakat på sill eftersom det ser så himla äckligt ut & jag har en “vana” att jag inte kan smaka på saker som ser äckliga ut. Så jag säger lax, såklart! Älskar lax! Men jag äter bara sån där varmrökt (tror jag att det är?) som är gjord i ugnen, inte sån där slemmig lax, haha. Vi brukar fira jul hos min mormor & morfar & min mormor gör världens godaste lax! Nam nam.
Gravar din lax själv eller köper du? Antar att det är sån där slemmig lax frågan är om, vilket jag varken äter eller gör.
Tomte eller ingen tomte? Vi hade alltid tomte när jag & min bror var yngre & trodde på tomten. Men när vi inte längre trodde på tomten så slutade vi ha det. Tyvärr fick min 6 år yngre kusin lida för det, men jag antar att alla andra tänkte att vi alla tre inte längre trodde på tomten eller behövde någon.
Brunkål eller rödbetssallad? Jag tror inte att jag har smakat på något av det.
När börjar du pynta ditt hem? Under helgen då det är första advent! Första advent är ju alltid på söndagen så jag brukar pynta under lördagen så att det är pyntat på söndagen när man vaknar. Och det är alltid jag som pyntar för mamma gillar inte ens julen medan jag älskar den.
När klär du granen? Vi har som sagt inte haft någon gran på flera år, men nu har jag ju köpt en egen & jag kommer pynta den samtidigt som jag tar fram allt annat pynt. Jag vet att man egentligen ska pynta julgranen en dag innan julafton eller vad det nu är, men jag förstår inte meningen med att pynta den bara en dag innan. Julgranen gör mycket för julkänslan enligt mig så jag kommer skita i den “regeln” & pynta den under första advent! Jag ser redan fram emot det, haha.
Vad är ett måste på ditt julbord? Eftersom jag är demi-vegetarian/pescetarian äter jag inget kött, utan bara fisk. Så det som är ett måste för mig är janssons frestelse, lax & ägghalvor! Det är nästan allt jag brukar äta faktiskt. Nam nam!
Vad dricker du till julmaten? Julmust!
Hur ser er julafton ut från det att ni vaknar till det att ni går och lägger er? Jag brukar gå upp någon gång mellan klockan 10-12 (jag sover helst länge som alla vet), klä på mig & fixa mig, fixa det som ev. ska tas med till min mormor & morfar, vänta tills min moster, kusin & mosters sambo/kusins pappa kommer & hämtar oss, kommer till min mormor & morfar någon gång mellan klockan 13-14, äter julmat klockan 14, ser lite av Kalle Anka (eftersom jag har blivit äldre tänker jag mer på att äta & umgås, haha, så jag brukar helt enkelt se det som är kvar av programmet när jag har ätit klart), sen när vi har tröttnat på de program som har visats så brukar vi dela ut & öppna julklappar, sen brukar vi bara umgås & kanske spela något spel innan vi brukar åka hemåt runt klockan 21:00 eller något.
Gillar du att julpyssla? Ja! Jag brukar alltid julpyssla & göra egna julkort osv.
Favorit julfilm? Mina favoriter är nog inga typiska julfilmer men de är ändå mina favoriter. The Holiday, Love Actually, Snow Buddies. Men jag brukar försöka se på fler julfilmer också innan julen för att få upp julkänslan.
Favorit julbok? Jag har nog ingen. Jag vet inte ens om några julböcker.
Julöl eller vin till julmaten? Inget utav det! Julmust!
Favoritpynt? Julgran om det nu räknas. Glitter & julkulor. Jag brukar hänga upp glitter lite överallt & julkulor kan man ju också hänga upp lite överallt.
Favorit i Kalle Ankas jul? Kalle Anka & Musse Pigg tror jag.
Favorit julsång? Last Christmas.
Favoritgodis? Ischoklad, aladdin/paradis boxar & så brukar vi göra rocky road själva.
Favoritjulrecept? Bra fråga, med inget svar. Eftersom vi inte firar själva julafton hemma & därför inte gör någon mat eller annat så har jag nog inget recept att dela med mig av. Det enda vi brukar göra hemma är väl pepparkakor & rocky road.
Vill du ha julkort av brevbäraren eller i mailen? Av brevbäraren, alltså i posten. Julkort på mailen blir ju bara tråkigt & opersonligt.
Vill du ha hemmagjort julgodis eller köpt? Både och.
Vilka färger har ni till jul? Rött, grönt & guld är väl typiska färger som man har på julen. Men vi har även andra färger eftersom vi har glitter & julkulor i andra färger. Vi har alltså inget speciellt tema med speciella färger. Jag tror inte att jag kommer ha något speciellt tema när jag pyntar granen heller, utan jag kommer bara ta det glittret & julkulorna som jag vill ha.
Hur ser din julfrukost ut? Eftersom jag brukar gå upp ganska sent så brukar jag faktiskt inte äta någon frukost eftersom vi ändå äter julmat klockan 14:00. Så jag brukar alltså vänta med att äta tills dess. Om jag nu äter något så brukar jag bara äta någon macka med ost, väldigt enkelt. Nu i år kommer jag kanske äta gröt &/eller någon macka, eller ingenting alls. Det beror på när jag kommer gå upp på julafton. Det känns lite onödigt att äta någon frukost om jag går upp för sent för då blir det för nära tiden då vi ska äta julmat.
Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet? Inte. Det har vi aldrig haft faktiskt.

READ THIS BEFORE YOU SEND ME A COMMENT! ʕ•ᴥ•ʔ
READ MORE ABOUT MY BLOG HERE.
READ MY BLOG POLICY HERE.

➡ I ANSWER EVERY COMMENT IN THE SAME BLOG-POST.
➡ ANONYMOUS COMMENTS WILL BE DELETED.
➡ COMMENTS WITH SPAM/LINKS/COMMERCIAL WILL BE DELETED.
➡ COMMENTS THAT HAS NOTHING TO DO WITH THE BLOG-POST WILL BE DELETED.
➡ I DO NOT TOLERATE ANY RUDE COMMENTS. THOSE COMMENT WILL BE DELETED & THE SENDER WILL BE BLOCKED.
➡ I APPRECIATE EVERY COMMENT I GET ON MY BLOG & I'LL ANSWER EVERY COMMENT ASAP! ♥

MY BLOG-DESIGN IS MADE BY ME. CLICK HERE IF YOU WANT TO ORDER A DESIGN FROM ME.

My blog is 100% copyrighted by MalinBelle.com, since 2009.


NAME:
SAVE?
E-MAIL: [Will only be seen by me!]

WEBSITE:

COMMENT:My name is Malin and I’m 27 years old. I’m born and raised in Stockholm, Sweden. I live in a apartment with my silver shaded Persian cat named Pika. ♥

I’m a Introvert with a INTJ personality. I’ve been a Pescetarian since 2006, and I’ve always had a Straight Edge lifestyle. I’m a big fan of Harry Potter and I’m sorted into Ravenclaw. I’m also a fan of Disney. I’m a animal lover, and a big supporter of animal rights and human rights.

My interests are animals, anime, art, blog, clothes, crafts + DIY, family, friends, fantasy, gaming, interior design, literature, movies, music, photography, shopping, traveling, tv-series, web-design, writing & youtube.

My blog is a lifestyle blog. Since October 2011 I write all of my blog-posts in English.

Read more about my blog here.

CONTACT: contact@malinbelle.com.

MalinBelle's Streambadge

I’M CURRENTLY READING

The Romanovs: 1613-1918
tagged: currently-reading
La Belle Sauvage
tagged: currently-reading

goodreads.com

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Malin has read 0 books toward her goal of 28 books.
hide
MalinBelle.com’s 10 last visitors comes from...
Flag Counter MalinBelle.com’s visitors since July 24, 2014.

Use the coupon code "MalinBelle" to get 10 % off everything on the Cuddle Clone website!
These are affiliate & referreal links to some great website memberships that I want to share! Pull the mouse over the website photo & you'll see a description of what the website is about.
The blog-design is made by me, MalinBelle.com.
The illustration in my header is made by CinnamonSeries.com.
The blog is best seen in Google Chrome & Mozilla Firefox.
My blog is 100% copyrighted by MalinBelle.com, since 2009. Everything you see on this site is created by me unless stated otherwise.

My photos are always marked with my url MalinBelle.com (photos from January 2009 - September 2011 is marked with my old url Malyn.se & Celeborn.blogg.se) and my photos are normally published in my photo-categories.

I always mention the source to photos/images/texts that aren't mine, either in the end of the blog-post or if you click on the photo/image you'll see the source.

READ MORE ABOUT MY BLOG HERE.
READ MY BLOG POLICY HERE.


Don't touch my siteAnnonser från BloggPartnerUse the "MalinBelle" coupon code to
get 10% off everything on the website!

Blogarama - The Blog Directory Blogglista.se RSS 2.0