❝Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2❞ world premiere London - Live Stream.

Nu är det ungefär 2 ½ timmar sen live streamingen av premiären slutade sändas.
Jag läste nyss en tweet från Oliver Phelps (som spelar George) och de verkar ha sett klart på filmen och nu är alla på väg till efterpartyt.

Själv har jag inte uppdaterat något om live streamingen av premiären ännu för jag behövde hämta mig lite och komma tillbaka till verkligheten. I slutet så hade de en överraskning, som de hade meddelat oss om ett tag innan, och jag hade ingen aning om vad det kunde vara. Men då gick någon man från Warner Brothers upp på scenen, och efter ett tag gick även filmskaparna, J.K. Rowling, Daniel Radcliffe, Emma Watson och Rupert Grint upp på scenen.

Först verkade det som att endast mannen från Warner Brothers skulle hålla ett tal och det blev jag inte särskilt uppspelt över, men sen förstod jag att alla som var uppe på scenen skulle hålla ett varsitt tal.
Filmskaparna tackade alla som varit med och skapat filmerna och varit med i filmerna, men det var såklart J.K., Daniel, Emma och Ruperts tal som var värda att kallas för överraskning!

Först höll Daniel sitt tal och på honom märkte man bara hur glad och stolt han var över att ha fått vara med i filmerna. Sen höll Emma sitt tal och började gråta mitt i talet vilket fick mig att nästan börja gråta! Jag fick världens klump i halsen och tårar i ögonen. Emma nämnde också Daniel:“Dan, you didn't get lucky, you were and are the perfect Harry, and will be forever”. Sen kramade Rupert om Emma när hon hade hållit sitt tal och sen var det dags för Rupert att hålla sitt tal och han sa något som alla vi Harry Potter fans nog kan hålla med om just nu: “I'm really not very good at goodbyes”. Och sen slutligen så höll J.K. Rowling sitt tal medan både hon och Emma torkade bort tårar från ögonen. Emma stod även och höll i Ruperts arm under hela J.K's tal.

Jag var väldigt nära till att börja gråta när Emma började gråta under sitt tal. När skådespelarna i filmen börjar gråta så förstår man verkligen att det här är slutet! Så jag var redan väldigt känslosam, och sen när sändningen hade slutat så kom mamma in i mitt rum för att säga något och då gjorde jag något gråtande läte för att jag skulle berätta för henne att det var sorgligt men då började jag gråta på riktigt istället. Och mamma fattade inte varför jag grät och sen började hon skratta för att jag grät åt en “barn film” som hon så fint uttryckte det. Tack för det! Men det är nog svårt för människor att förstå som inte själva är i samma situation. Dvs. att den bok och film-serie som man gillat mest i hela 10 år nu är slut och det kommer aldrig mer att komma någon bok eller film om Harry Potter. Jag vet att det här är slutet av serien men samtidigt har jag inte förstått det. Det som fick mig att gråta var deras tal i slutet och särskilt Emmas där hon började gråta och man såg hur känslosam hon blev, och hur känslosamma alla blev! Som jag skrev ovan så får det en att förstå att det här verkligen är slutet när de som har jobbat med filmerna börjar gråta, så jag förstår det men ändå inte.

Men Harry Potter är inte slut för som Daniel sa under sitt tal så kommer Harry Potter att leva vidare eftersom vi älskar det. Historier som man älskar kommer att leva vidare med en. Och som J.K. sa under sitt tal: “Whether you come back by page or by screen, Hogwarts will always be there to welcome you home.” Så även om det inte kommer att komma någon till bok eller film och det på sätt och vis betyder att Harry Potter är slut, så kommer Harry Potter aldrig vara slut på riktigt eftersom det kommer leva vidare inom och med alla oss fans. Och jag tror verkligen att Harry Potter är en bokserie och filmserie som kommer att leva vidare under många generationer framöver!

Filmserien är inte slut riktigt än för mig och många andra eftersom den officiella premiären av filmen är den 15 juli. Här i Sverige har vi lyxen att ha premiären den 13 juli, vilket är dagen då jag kommer att se filmen. Så vi har fortfarande premiären och den sista filmen kvar att kolla på innan Harry Potter på sätt och vis är slut!