The restaurant ❝Pommes frites❞

År 1997 startade Suzanne Levinson restaurangen Pommes frites som bara serverar just pommes frites.
Pommes frites ligger i en liten sliten del av East Village Manhattan, New York.
Det är ett mysigt krypin, inte mer än en gång som rymmer ett barkök med ett par fritöser, en bardisk och några få bord med stolar och bänkar.

Restaurangen är välbesökt. Folk trängs mellan de mörka trämöblerna och sneglar upp på menyn på väggen. Vad ska man välja av de 26 dippsåserna?
Här finns klassiker som vanlig majonnäs, frites-sås (majonnäs med senap & örter), fransk senap och tartarsås, anglosaxiska favoriter som maltvinäger, barbecuesås, ketchup och tabasco.
Man kan också prova poutine, en fransk-kanadensisk kombination av kycklingsky och cheddarost.
Eller så väljer man att dippa i peppar- och parmesandressing, vietnamesisk ananasmajonnäs (ägarinnans egen favorit!), curryketchup, sweet chili, mexikansk ketchup samt majonnäs smaksatt med antingen rökgrillad aubergine, mango chutney, honung och senap, soltorkade tomater, wasabi, pepparrot eller grönmögelost.

Enligt Suzanne har man serverat över en miljon pappersstrutar med tjocka friterade potatisstänger, eller frietjes som de heter på flamländska.

Adressen till Pommes frites är 123 Second Avenue, New York.
Deras hemsida heter www.pommesfrites.ws.

[KÄLLA: Tidningen buffé. Bilder från hemsidan.]

Jag ska lätt besöka den här restaurangen när jag befinner mig i New York någon gång i framtiden! Alla som känner mig vet att jag älskar pommes frites så det kommer väl inte som någon nyhet. Snacka om att det här är en restaurang i min smak! Det var mamma som berättade om den för mig & visade mig artikeln i tidningen.