100930 - Torsdag.

Jag är så himla frustrerad, ledsen, stressad och irriterad just nu. Jag sitter här med ett hemprov som ska in vid midnatt imorgon och jag måste ju skriva klart det innan imorgon för att slippa sitta imorgon kväll och skriva det. För som ni säkert förstår så vill jag ju ha en fredagskväll utan att plugga. Men som det ser ut nu så kommer det inte att bli så... Jag sitter här och fattar seriöst ingenting, och jag hittar inte heller svaren på frågorna i boken så jag sitter här och stressar upp mig ännu mer över att jag inte kommer hinna klart. Om jag visste att jag skulle få såna här problem med det här dumma hemprovet så hade jag såklart börjat med det och gjort klart det för längesen, men jag trodde ju att det här skulle vara som de uppsatser vi haft innan, bara det att det här är ett hemprov. Men nej, självklart är det mycket svårare bara för att jag sitter här nu dagen innan och ska skriva klart det.
Till alla er som gjort/gör likadant och även till mig själv: Gör klart alla läxor/uppsatser/whatever i god tid(!) istället för att sitta med det dagen innan och sen köra fast såhär som jag har gjort nu.
Fast jag har inte bara kört fast, för det här går ju bara rent åt helvete. Jag har svarat på en enda fråga av sju frågor. Och jag hittar ju som sagt inte svaren på resten av frågorna och jag måste gå upp klockan 07:15 imorgon om jag ska kunna gå på matte-lektionen.

Jag har själv förstått att det bästa vore att lugna ner mig och inse att jag inte fixar det här själv, och istället gå på matte-lektionen imorgon men istället för att räkna matte låta min lärare hjälpa mig med det här hemprovet.
Jag borde egentligen ha gått på hennes svenska-lektion idag som hon hade och låtit henne hjälpa mig att plugga inför provet vi ska ha (det är hon själv som har erbjudit sig att hjälpa mig med historian!), men dum som jag är så gjorde jag ju inte det. Istället hämtade jag ut historia-boken jag reserverat på biblioteket, och försökte svara på alla instuderingsfrågor till provet hemma. Men jag misstänker att min historia-lärare skrivit helt fel sidor till instuderingsfrågorna för jag hittar inte något av svaren på de sidorna...

Men hur som helst så är provet inte min största oro just nu, och istället för matte-lektionen som jag egentligen ska ha imorgon så får jag väl ta och räkna all matte som jag har missat hemma under helgen, och istället be min lärare hjälpa mig med det här hemprovet. Jag tror inte att mamma kan hjälpa mig mer än vad min lärare kan så det bästa är väl som sagt att åka dit men istället för att räkna matte fixa det här dumma hemprovet. Jag har t.o.m gråtit över det här för en stund sen så jag fattar ju själv att det här inte går för jag kommer ju ingenstans.
Så nu ska jag skriva ut frågorna till hemprovet + det lilla jag skrivit hittills, så att min lärare kan hjälpa mig imorgon. Jag tror knappast hon säger att hon inte kan hjälpa mig när jag förklarar läget för henne. Matten känner jag mig ändå ganska säker på när jag väl läst igenom förklaringarna i boken så det kan jag ju som sagt göra hemma och det måste jag också för jag skulle egentligen bli klar med hela kapitel 5 imorgon men det är jag inte.

Förutom att ha mått dåligt över det här så har jag iallafall gjort en rolig sak under kvällen och det var att kolla på Kenza & Tyra Show. Som jag misstänkte så verkar det bli ett roligt och bra program. Så det ska bli roligt att fortsätta följa det varje torsdag nu framöver.

Nu ska jag skriva ut papprena, sen ska jag gå och lägga mig i soffan och kolla på tv tills jag ska sova, och lugna ner mig och inse att jag inte kan göra något mer just nu. Såhär kan det bli om man skjuter upp saker, och jag har ju ändå gjort det lilla jag kunnat, och nu får jag helt enkelt bita i det sura äpplet och räkna all matte jag missat under helgen. Hoppas att ni haft en bättre kväll än vad jag har haft... Ciao!


100927 - Måndag.

Sitter och lyssnar på Peter Jöbacks senaste album "East Side Stories" som faktiskt släpptes förra året men jag har inte lyssnat på det förrän nu. Men jag kan ju låtsas att jag har dragit ut på det och att jag också vetat om albumet(!) så låter det bättre. Peter är iallafall en stor musikgud för mig och jag har varit på fler än en av hans konserter. Han är lätt den bästa manliga artisten i hela Sverige. ♥

Förutom att lyssna igenom hans album så har jag just skickat in min Historia-uppsats. Hoppas att jag blir godkänd på den för jag tyckte att själva förklaringen på hur man skulle skriva var lite luddig, men det är väl bara att hoppas på det bästa.
Innan fredag måste jag skriva ett hemprov och sen skicka in det innan dess också (+ att jag måste bli klar med kapitel 5 i matten också eftersom jag ska ha prov i det på fredag).
Och sen nästa torsdag så har vi salprov (dvs. att vi måste komma till skolan & göra det) så det måste jag börja plugga till den här veckan. Och det är inte bara en grej vi ska ha prov på heller, utan Sveriges demokratisering och sen tre ism:er. Jag längtar redan tills provet (not!). Jag minns när jag hade historia-prov i Täby när jag gick där, och det gick aldrig något vidare. Så jag får hoppas på det bästa när det gäller det provet också. Sen är det en ganska dum dag för mig också, eftersom det är marknad där Angelica och pappa bor och jag hade ju inte tänkt komma dit allt för sent men eftersom provet är klockan 15:00 och är beräknat att ta en timme så kommer jag inte kunna komma dit förrän klockan 17:00 och då lär det ju redan vara fullt med folk på gatorna där och det var ju just det jag ville slippa för jag blir bara irriterad när det är fullt med människor och man inte kan ta sig fram någonstans. Men det är väl bara att suck it up.
Det känns som att det kommer bli två veckor fyllda med plugg med andra ord. Skriva hemprovet är väl dock inga problem för det är som att skriva en uppsats, och att räkna klart kapitel 5 ska jag väl också hinna med eftersom jag har 2 lektioner i skolan på mig + att jag kan räkna resten hemma om jag inte skulle hinna klart. Men jag måste verkligen ta och plugga till provet vi ska ha nästa vecka, typ redan imorgon. Jag har verkligen haft problem förut med att skriva prov då jag redan har glömt bort allt jag läst även om jag har läst på som en galning. Så jag är lite rädd för att det ska hända igen och därför gör jag ju bäst i att börja läsa på så långt före som möjligt. Men det ska nog gå bra (hoppas jag).

Nu ska jag gå och kolla lite på tv innan jag måste gå och lägga mig. Jag ska ju upp tidigt imorgon eftersom jag har matte i skolan. Så godnatt och hejdå!


The blog "Black Ascot" = a experiment.

Här kan man läsa en artikel om hur bloggen Black Ascot bara var ett experiment.
Bloggaren har aldrig funnits, utan det är en fiktiv karaktär som var hämtad ur en av Malmöoperans aktuella uppsättningar.

Shit... Jag har haft "henne" som vän på Facebook och jag trodde verkligen att hon hade funnits på riktigt.
Men sen hittade jag en länk till artikeln på "hennes" Facebook-sida och läste den och fick reda på allt.
Artikeln är från år 2009 så jag kanske bara är väldigt efter som inte fått reda på det här tidigare.

Jag blev själv ledsen när jag fick reda på att "hon" tagit livet av sig. Och jag kan tänka mig att många andra också blev det. Så att "göra ett experiment" och skriva en fiktiv blogg och sen ta livet av bloggerskan när så många tror att hon existerar på riktigt är ju sjukt. Man skojar inte om så seriösa saker som självmord.

Jag undrar hur många det är som kunde koppla bloggen till den där uppsättningen, och hur många som precis som jag "gick på det"... Jag undrar om det lönade sig för dem att skämta om något så seriöst som självmord. SJUKT är allt jag kan säga!

Om ni nu har läst bloggen själva, har ni fått veta att allt bara var ett experiment?

Here you can read a article about how the blog Black Ascot was a experiment. The blogger isn't real, it's a made-up character from one of Malmö opera's current productions. I had "her" on Facebook & I really thought that she was real. But then I found a link to the article on "her" Facebook-page & read it & found out about everything. The article is from 2009 so maybe I'm just very behind who haven't found out about this earlier. I was sad when I found out that "she" had killed herself & I can imagine that many others also were sad. To "do a experiment" & write a made-up blog & then kill the blogger when so many people think that she's real is sick. You don't joke about something so serious as suicide. I wonder how many were able to connect the blog to the production & how many who just like me "fell for it". I wonder if it paid off for them to joke about something so serious as suicide. Sick is all I can say! If you've read the blog yourself, have you found out that everything was just a experiment?


❝E! Special: Jonas Brothers❞.


Amerikanskt reportage från 2009.
“Så gick det till när de okända bröderna Jonas från New Jersey blev de världsberömda popstjärnorna Jonas Brothers. Bröderna berättar själva om sin uppväxt och karriär och vi får se hemfilmer från deras barndom. Vi möter deras föräldrar som berättar om sönernas väg mot stjärnorna, och även andra viktiga personer i deras liv och karriär kommer till tals.”

Jag såg just på “E! Special: Jonas Brothers”, och det var roligt att se Jonas Brothers resa från början. 
Jag visste faktiskt inte att de fick kämpa så mycket som de fick, jag trodde att de blev upptäckta av någon och att allt bara rullade på. Men så var det alltså inte, de fick kämpa hårt för att komma dit de är idag!Lämna frågor i min Formspring-box!


Lämna frågor i min Formspring-box som ni hittar under "FORMSPRING-FRÅGA MIG"!

Sen kan jag börja publicera inlägg med frågor + svar därifrån om det är många som lämnar frågor.
Fast om ni har en användare på Formspring så får ni mail direkt när jag har svarat på just eran fråga.

Förresten, på tal om frågor... Är en frågestund något som skulle vara roligt eller?
Jag har ju ändå haft min blogg i nästan 2 år så några frågor kanske ni har om ni har följt den så länge?
Jag får se om det är några som är intresserade, och isåfall fixar jag en så snart som möjligt.Word! to Metro-article.

» METRO - LÄTTARE FÅ VÄLJARE MED SLIPS ÄN MED ARMBINDEL - Johan Norberg. «

WORDPrecis vad jag har sagt hela tiden.
Det är så irriterande med människor som inte tänker längre och på allt som ett parti står för. Jag hoppas verkligen att alla människor som inte använt hjärnan och hjärtat i det här valet gör det om 4 år.

För er som är helt ointresserade (& alltså inte bryr er om ert land) av politik så förstår jag att såna här inlägg börjar bli uttjatade, men när jag hittar något som berör mig, oavsett vad det gäller, så skriver jag om det. Så är det bara. Och sen kan jag även påminna er om att det här är min blogg och jag skriver precis vad jag vill i den, och det finns en uppfinning som ser ut som ett x högst upp i det högra hörnet som ni kan trycka på när ni vill.
Detta är självklart inte riktat till alla som läser min blogg. Men det förstår ni nog själva.


100924 - Fredag morgon.

Fyfan, vad jag är trött! Inte blir det bättre av att mamma ligger och sover och inte går upp som hon brukar. Hon brukar nämligen gå upp halv 8 men när hon nu ligger kvar i sängen och sover så blir man ju extra irriterad över att man själv inte får ligga kvar i sängen och sova, haha. Det hade varit väldigt skönt med tanke på att jag knappt har sovit någonting inatt. Jag fattar inte varför jag inte kunde somna för jag var trött men nej, jag fick ligga där och vända och vrida på mig hela natten kändes det som. Det kändes som att jag just hade somnat när klockan hade ringt, eller jag var t.o.m. vaken innan klockan ringde. Crazy! Men jag lär ju sova gott inatt iallafall. Och sen lär jag förmodligen vara sjukt trött när jag har kommit hem från skolan men det är ju inte bra att sova mitt på dagen för då är man inte lika trött sen på kvällen.

Fy. Hur orkar de i Vakna med The Voice gå upp så tidigt? Jag förstår inte. Iofs är det deras jobb det handlar om och de måste gå upp så tidigt men ändå. Hur fan orkar man? Tänk att jag gick upp klockan 06:00 varje dag när jag gick på gymnasiet i Täby. Det känns väldigt långt borta just nu kan jag ju säga.

Nu ska jag gå ut genom dörren om ungefär 10 minuter och gå till bussen. Fan vad avundsjuk jag är på mamma, haha. Men nu måste jag säga hejdå och gå snart. Så ciao!


New "Harry Potter 7: Part 1" trailer!


57 dagar kvar till premiären!!! ♥

Är det någon annan som längtar lika mycket som jag?!A Year Without Rain - Selena Gomez.

Jag sitter just nu och lyssnar igenom Selena Gomez's album "A Year Without Rain".
Det släpptes ju den 21 september. Här nedanför har jag lagt upp titlarna på låtarna.
Det är 10 låtar på den vanliga cd-skivan och 13 låtar på Deluxe versionen. (Jag har Deluxe versionen.)

Selena Gomez – A Year Without Rain
1. Round & Round.
2. A Year Without Rain.
3. Rock God.
4. Off The Chain.
5. Summer’s Not Hot.
6. Intuition.
7. Spotlight.
8. Ghost Of You.
9. Sick Of You.
10. Live Like There’s No Tomorrow.
*11. Round & Round (Dave Aude Radio Remix).
*12. A Year Without Rain (EK’s Future Classic Remix – Radio Edit).
*13. A Year Without Rain (Spanish-language version).

*Available on Deluxe version.


100923 - Onsdag natt.

Sitter just nu och lyssnar på en låt som tydligen ska få ens hjärna att koncentrera sig bättre när man pluggar. Jag har lyssnat på den nu hela tiden medans jag har skrivit en uppsats till historian. Jag vet inte om den får mig att koncentrera mig bättre men jag blir väldigt avslappnad av att lyssna på den iallafall. Och antagligen så kunde jag nog koncentrera mig bättre än när jag lyssnar på vanlig musik då den här låten är så lugn. Det låter som någon musik som man skulle kunna ha om man ska meditera.

Nu är jag iallafall klar med uppsatsen och jag tvingade Angelica att läsa igenom den innan jag skickade iväg den till min lärare.

Det enda som fattas just nu är en massage till den här låten, då skulle jag verkligen spinna som en katt. Och somna helt avslappnad också. Fan vad skönt! Men nu kommer jag nog somna ganska avslappnad ändå då jag lyssnat på den här låten på repeat i någon timme nu.

Men NU ska jag stänga av datorn och gå och lägga mig bums. Imorgon eller idag rättare sagt, ska jag plugga matte så jag kan bli klar med kapitlet. Jag ska ju till skolan på fredag men jag ska bli klar med kapitlet den här veckan enligt våran plan och då måste jag plugga hemma också då två timmar på fredag inte kommer att räcka för att bli klar med hela kapitlet. Så då sitter jag hellre och pluggar under torsdagen istället för i helgen. Nu säger jag godnatt!


Quote.

"DON'T BE AFRAID TO TURN YOUR BACK ON PEOPLE.
YOU'RE GIVING THEM ENOUGH HONOUR TO TAKE A LOOK AT YOUR ASS."


The new cold Sweden.

Den 20 september 2010 vaknade vi upp i ett nytt land.

Ett nytt Almgården i Malmö där nästan var tredje röstar på Sverigedemokraterna.
Ett nytt Grästorp i Västergötland där nazisterna tågar in i fullmäktige.
Ett nytt Rinkeby där nio av tio måste vara rädda.

Den 20 september 2010 åkte Aftonbladet till alla de där platserna.
De har ett gemensamt namn: Det nya kalla Sverige.

[KÄLLA: Aftonbladet's förstasida.]Partykungen.se!

This is a sponsored blog-post.
Partykungen är en hemsida som startade under hösten år 2009.
Joel som äger hemsidan startade den efter att ha insett att utbudet och tillgängligheten av maskeradkostymer var dåligt både på internet och i butiker. På hemsidan säljer de alla möjliga sorters partyprylar i form av maskeradkläder, bartillbehör, skämtartiklar, udda presenter osv.


Det finns en hel del spel som verkar roliga som jag skulle kunna tänka mig att köpa faktiskt...

• T.ex. den nya versionen av "Sanning & Konsekvens" vore rolig eftersom jag har spelat "Sanning & Konsekvens: Den Elaka Versionen" tidigare och den var rolig även om den (därav namnet) innehöll lite galna konsekvenser.

Helt hysteriskt! verkade också vara roligt när jag läste om spelet på hemsidan. Det är ungefär som det klassiska spelet charader, fast istället för att andra ska gissa vad du gör så ska du själv gissa vilket ord som har kommit upp. Och du får bara fråga vissa frågor medans du kan råka ut för tvång, som t.ex. att du måste prata med finsk dialekt vid varje fråga du ställer, osv.

Tjejkväll verkar också vara ett roligt spel och jag tycker faktiskt att det finns alldeles för få tjejspel som man kan spela tillsammans med sina tjejkompisar så det vore ju toppen om det här faktiskt passade till en tjejkväll.

1 - Om du har den dåliga vanan att röka kanske det är lite roligare att skaffa egna klistermärken istället för att se "rökning dödar" varje gång? (Inte för att jag stödjer rökning eller tycker att det är bra för det gör jag inte! Men att se ordet "död" varje dag kan ju inte vara nyttigt. Det är ju inte rökning heller som sagt men ni förstår nog vad jag menar!)

2 - Hur gulligt är det inte att ha is i form av hjärtan istället för vanliga tråkiga fyrkanter? Jag ska lätt ha en sån i framtiden när jag flyttat hemifrån! Varför ha tråkigt när man kan ha gulligt?!

3 - Om du har aggressionsproblem så kanske du borde investera i ett par stämplar med ord på istället och stämpla järnet på alla irriterande papper.

4 - Varför ha en liten fluga när man kan ha en stor?

5 - Rolig dörrskylt! Jag skulle vilja se allas min som ser den här hänga på en sovrumsdörr!

6 - Jag vill faktiskt ha kylskåpspoesi, kreativ som jag är... Nej, men då kan man ju sysselsätta sig med det när man lagar mat t.ex. Perfekt!

7 - "A Bed of Roses" innehåller över 100 parfymerade rosenblad i silke inpackade i en organzapåse, 4 stämningsskapande värmeljus, 1 speciellt inbjudningskort och 1 mini champagnehink. Om du vill skämma bort din älskling lite extra eller bara överraska någon så kanske det här vore något?

Det finns många fler produkter än de som jag hade med i collagen och skrev om, men jag tog bara med mina favoriter. Kolla på Partykungen.se för alla produkter som finns!


Det finns också väldigt många olika maskeradkläderPartykungen, och här nedanför
har jag gjort kollage med de maskeradkläder som jag gillade bäst och det blev en del...
Men det är väl bara bra att få lite tips nu när Halloween närmar sig och allt?

Det jag skulle kunna tänka mig att använda är Disney Belle, Cruella De Ville och Mimmi Pigg.

Här skulle jag kunna tänka mig att använda Kill Bill, Marilyn Monroe och Matrix Trinity.

Här skulle jag faktiskt kunna tänka mig att använda alla...

Miss Devil är ju en klassiker, eller att klä ut sig till djävul rättare sagt. Det borde man faktiskt göra någon gång! Då har man en ursäkt att skämta extra mycket med alla på Halloween.

• Om man använder Piratkostym eller Piratkvinna så vore det ju ännu roligare om man känner någon som kan klä ut sig till Captain Jack Sparrow. Ni hör väl själva hur bra det låter? Jag älskar ju Jack Sparrow så... Och piratkläderna för tjejer var förvånansvärt snygga faktiskt!

Spartan Queen var en väldigt fin klänning, men jag skulle inte känna mig bekväm med att ha sådär öppet på magen då jag inte har rätt kropp för den sortens kläder. Men ni som kan ha det borde ge det ett försök!

Sexig Nunna funderade jag faktiskt på att vara förra året på Halloween men sen orkade jag inte köpa några kläder så jag använde egna kläder och gjorde en egen look. Men jag skulle ju som sagt kunna tänka mig att klä ut mig till en sexig nunna! Det kan väl inte vara så vanligt att folk klär ut sig till det?

• Jag har fått höra att mitt hår liknar Cleopatra's så jag funderade även på att klä ut mig till henne förra året men det blev inte heller av eftersom jag fixade eget. Men det kanske jag gör någon gång om jag blir bjuden till någon Halloween-fest!

Om jag var kille hade jag lätt klätt ut mig till Captain Jack Sparrow, Sweeney Todd eller V for Vendetta!
V for Vendetta är ju min favoritfilm så jag skulle verkligen bli imponerad om jag såg någon i den där kostymen. Och Captain Jack Sparrow vore ju inte så illa det heller! Sweeney Todd gillar jag bara för att det är Johnny Depp som spelar honom i filmen men kostymen är ju snygg den också så.

Legolas!!! Kan det bli bättre?!
Gandalf vore också ganska coolt.

• Om det hade funnits en Harry Potter-kostym för tjejer så hade jag lätt klätt ut mig till det när tillfälle ges. Jag älskar ju Harry Potter! Dock kan man ju ta den här dräkten ändå för folk lär ju se att man är en tjej, haha. Sen finns det också en trollstav att köpa som tillbehör (den hör inte till dräkten).

• Om man ska klä ut sig till Cruella De Ville så får man inte glömma cigarett-hållaren! Hon har ju alltid såna där långa cigaretter så om man vill efterlikna henne så mycket som möjligt så får man inte glömma detta.

Jag har också en rabattkod att erbjuda er om ni vill handla på Partykungen.se.
Rabattkoden ger er 10% rabatt på hela erat köp och ni skriver "BL010".


❝Hjälp, jag vill ha större bröst!❞

Jag tittar just nu på en dokumentär om bröst-operationer. Det är Louise Roe från “The City(en mode-journalist) som är programledaren i dokumentären eller vad man ska säga.

Hon träffar några tjejer som både har gjort och ska göra bröst-operationer. Och hittills har man fått se två tjejer opereras. Ena tjejen blev opererad med någon sorts spruta, och då sprutade de alltså in något i brösten och formade brösten medans de sprutade in vad-det-nu-var. Och det var faktiskt inte så äckligt att kolla på. Men nyss när den andra tjejen opererades så fick man verkligen se hur en riktig operation går till och det var mycket blod och de skar upp nästan hela bröstet, och det såg verkligen för äckligt ut. Louise blev mer eller mindre svimfärdig och yr av att se det så hon var tvungen att sätta sig ner (hon ville se hur operationen gick till osv). Det skulle nog jag också ha blivit med tanke på hur jag reagerade när jag bara satt här i soffan och kollade på tv'n.

Fy, jag skulle aldrig kunna göra en bröst-operation efter att ha sett det här. Jag har aldrig velat göra en, men jag bara påpekar nu att jag aldrig skulle kunna göra en heller. Det finns nog ingen operation som jag skulle vilja göra frivilligt om det inte gällde liv och död. Jag är alldeles för rädd för att något skulle kunna gå fel och så får man leva med det felet i hela sitt liv, plus att jag inte vill eller kan lägga ner pengar på en operation heller för den delen. Så skönhetsoperationer är verkligen ingenting för mig.

Vad tycker ni, skulle ni kunna göra någon slags skönhetsoperation?


100919/20 - Söndag natt.

Jag skäms seriöst över att bo i Sverige just nu. Kan ni fatta att vi är ett av de få länderna i Europa som har ett främlingsfientligt parti i riksdagen?! Sverige kommer få ett så dåligt rykte när andra länder får höra det här.
Jag är rädd för vad som kommer hända med alla i Sverige och Sverige som land nu när ett parti som SD har kommit in i riksdagen.
Det är helt sjukt att 6% av Sveriges befolkning (eller iallafall av alla de som röstade) stödjer ett främlingsfientligt parti.

Nu sa de just "jag önskar dig en god natts sömn" på valvakan på TV4. Ja, det är ju frågan om man ens har en möjlighet att få det efter det här valets resultat...

Som tur är så har jag pratat med min lilsis Lana under större delen av kvällen och hon har fått mig på bättre humör. tack för det gumman!

Jag blev seriöst så ledsen över det här resultatet att jag nästan höll på att börja gråta innan jag började prata med Lana och hon fick mig på bättre humör. Så om jag känner såhär av de här resultaten så kan jag bara föreställa mig hur de som har ursprung utanför Norden känner sig... Jag kan bara beklaga att det är ett sånt här land som vi alla lever i.


The restaurant ❝Pommes frites❞.

År 1997 startade Suzanne Levinson restaurangen Pommes frites som bara serverar just pommes frites.
Pommes frites ligger i en liten sliten del av East Village Manhattan, New York.
Det är ett mysigt krypin, inte mer än en gång som rymmer ett barkök med ett par fritöser, en bardisk och några få bord med stolar och bänkar.

Restaurangen är välbesökt. Folk trängs mellan de mörka trämöblerna och sneglar upp på menyn på väggen. Vad ska man välja av de 26 dippsåserna?
Här finns klassiker som vanlig majonnäs, frites-sås (majonnäs med senap & örter), fransk senap och tartarsås, anglosaxiska favoriter som maltvinäger, barbecuesås, ketchup och tabasco.
Man kan också prova poutine, en fransk-kanadensisk kombination av kycklingsky och cheddarost.
Eller så väljer man att dippa i peppar- och parmesandressing, vietnamesisk ananasmajonnäs (ägarinnans egen favorit!), curryketchup, sweet chili, mexikansk ketchup samt majonnäs smaksatt med antingen rökgrillad aubergine, mango chutney, honung och senap, soltorkade tomater, wasabi, pepparrot eller grönmögelost.

Enligt Suzanne har man serverat över en miljon pappersstrutar med tjocka friterade potatisstänger, eller frietjes som de heter på flamländska.

Adressen till Pommes frites är 123 Second Avenue, New York.
Deras hemsida heter www.pommesfrites.ws.

[KÄLLA: Tidningen buffé. Bilder från hemsidan.]

Jag ska lätt besöka den här restaurangen när jag befinner mig i New York någon gång i framtiden! Alla som känner mig vet att jag älskar pommes frites så det kommer väl inte som någon nyhet. Snacka om att det här är en restaurang i min smak! Det var mamma som berättade om den för mig & visade mig artikeln i tidningen.


100918 - Lördag/Middag med pappa.


Förrätt: Vitlöksbröd som de dock borde byta namn på eftersom de inte ens innehöll någon vitlök.

Min huvudrätt.

Pappas huvudrätt.

Våran efterrätt.

Vi hade en trevlig kväll nere på en restaurang här där jag bor. Jag visste om att den restaurangen fanns men jag hade aldrig varit där inne tidigare. Men det var en fin inredning och en fin restaurang också eftersom man t.o.m. kunde boka bord där. Och maten talade ju också om att det var en finare restaurang, förutom vitlöksbrödet som saknade vitlök. Roligt nog så hade vitlöksbröden fått bra betyg av gäster på restaurangens hemsida när pappa hade varit och kollat, men vi kände ingen som helst vitlökssmak på dem.

Men förutom det (fast bröden var ju goda ändå trots bristen på vitlök!) så hade vi som sagt en trevlig kväll. ♥We like different!


Det här möttes jag av högst upp på Aftonbladets hemsida idag. Bra drag av dem tycker jag!

Och självklart kryssade jag i att jag stödjer kampanjen.Rainbows.


Fotona är tagna i onsdags den 16 september 2010.100917 - Friday's shopping.


Men jag fick allt för 838,50:- eftersom mamma hade en rabatt-kupong på 20%.This Is Our Song + Introducing Me @ Camp Rock 2.

THIS IS OUR SONG;


INTRODUCING ME
;
Det här är de två låtarna jag gillade bäst i Camp Rock 2.

Vilken låt gillade ni bäst om ni har sett filmen?


100917 - Fredag.

Idag har jag varit igång ända sen jag gick upp känns det som. Gick för en gångs skull upp i tid, la mig bara i sängen i 10 min efter att jag hade stängt av klockan men sen gick jag minsann upp.
Så jag har sen dess varit i skolan, åkt hem, varit hemma i en halvtimme innan jag tog bussen ner till "stan" med mamma.
När vi hade kommit till stationen så köpte Mamma pommes frites till lunch till mig, och sen gick vi till banken för att sätta in pengarna jag fick när jag fyllde år. Sen gick vi till frisören där jag klippte mig. Och tjejen som klippte mig var verkligen försiktig av sig. Jag kände inte ens när hon klippte i mitt hår. Jag bara satt där som en katt och spann ungefär. Det är så det ska vara hos en frisör, man ska bli ompysslad. Den tjejen som klippte mig nu sa t.o.m från början att jag får säga till om det gör ont innan hon skulle börja borsta mitt hår, och det borde ju alla frisörer göra istället för att bara slita i alla stackars hår medans man själv får sitta där och lida.

Efter att jag hade klippt mig så gick vi och kollade inne på Åhléns, Kappahl, Lindex och sen gick vi tillbaka till Åhléns och köpte en höstjacka och ett par leggings. Det blev varken jag eller min plånbok så glada över eftersom jag är så snål, haha. Jag har pengar så det räcker och blir över men ändå klagar jag över att jag inte har råd med saker, haha, men det är bara för att jag vill spara pengar och inte "slösa" bort dem på saker som jag egentligen inte behöver. Och då blir det att jag aldrig köper något istället. Men sen måste jag ju också inse att jag måste köpa saker som jag faktiskt behöver och inte vara alldeles för snål i såna tillfällen. En höstjacka i bra kvalité håller ju i flera år så jag behöver ju knappast köpa en ny jacka nästa år t.ex. så då lönar det ju sig.

Efter att vi var klara på Åhléns så gick vi hem och jag hann inte ens gå på toaletten innan min mobil ringde. Men eftersom jag satt på toa så hann jag inte svara. Men det var pappa som ringde och jag ringde upp honom direkt efteråt. Han frågade mig om jag skulle göra något imorgon och om jag ville äta på restaurang med honom då, men jag sa att jag hellre ville vara hemma och göra mat själv. Or not! Såklart man hellre vill äta på restaurang.
Martin är tydligen hemma hos en barndomskompis till oss så det blir bara pappa och jag. Han skulle ringa mig imorgon innan han hämtar mig. Varför vi ska äta på restaurang är för att jag fyllt år och pappa hade sagt det till mamma som sa det till mig. Sen så var pappa upptagen dagen innan min födelsedag så då gick det ju inte, och inte förra helgen heller tydligen, men det blir ju iallafall av nu imorgon. Mys!

Nu ska jag gå och sätta mig tillrätta i soffan innan Camp Rock 2 börjar.
Frågan är vad jag ska äta eftersom jag inte ens har hunnit laga eller ens tänka på att laga någon mat ännu. Och jag kan inte laga mat under filmen heller eftersom den vad jag vet inte har någon paus. Men jag ska kanske ta och beställa en pizza. Får se om mamma sponsrar en pizza till mig eller om jag får hosta upp pengar till den själv, haha. Men nu ska jag minsann placera mig i vardagsrummet så ciao!


Camp Rock 2 premiär på svenska DC!


Klockan 19:00 så har Camp Rock 2 premiär på svensk tv. På Disney Channel såklart.

Så missa inte premiären om ni inte har sett filmen ännu. Jag ska såklart kolla på den. Jag har t.o.m.
räknat ner till den här dagen för flera månader sen eftersom jag visste att den skulle komma idag.


Drömde om Lucy Hale idag!


Jag drömde en lite "läskig" dröm om Lucy Hale idag! Ganska random att helt plötsligt drömma om henne.
Det hade varit roligare om det hade varit en annan dröm dock, för då hade jag kunnat berätta om den för er.The Tourist.

Nu har den första trailern för "The Tourist" kommit.
I filmen spelar Johnny Depp och Angelina Jolie huvudrollerna.

Filmen beräknas ha premiär den 10 december 2010 i USA.
Men alla andra länder som finns med på IMDB har en senare premiär.
Sverige finns inte med i den listan så jag vet inte när den har premiär
här eller om filmen ens kommer att visas här men det borde den ju göra.

Vad filmen handlar om kan du läsa här.

Den filmen ska jag absolut se då det är två av världens bästa skådespelare med i filmen!
Johnny Depp är såklart en av mina favorit skådespelare. Han är bäst helt enkelt så det här måste ses.


Not Swedish!


[SOURCETYPISKTSVENSKT.SE.]


Everyone is equally worthy.Typiskt svenskt!

Sverige är julgran och Kalle Anka på julafton, majbrasa, midsommarstång och många små grodor.
Sverige är kräftor, kebab, bagels, sushi, nygrillad röding och falukorv.
Sverige är hängmörat kött, saltat kött och inget kött alls.
Sverige är demonstranter och syjuntor.
Sverige är gult och blått, rött och grönt, rosa och ibland lite grått.
Sverige är ja och nej och nja och lagom. Jättelagom!
Sverige är å ena sidan. Å andra sidan.
Sverige är massor av språk och mängder med dialekter.
Sverige är landsbygd och by. Tätort och förort. Och en och annan storstad.
Sverige är åker och äng, skog, mera skog, sjö, himmel och hav och allt däremellan.
Sverige är dyslektiker, elektriker och skeptiker.
Sverige är minoriteter och mexitegel, bandybollar och studiecirklar.
Sverige är kyrktuppar och moskéer, lösgodis och fredagsmys.
Sverige är tulpaner och turbaner, folkdräkt och spritt språngande naket.
Sverige är lika och olika. Och lika olika.
Sverige är och ska vara omtanke och kunskap, respekt och empati.
Sverige är och ska vara åsiktsfrihet, jämställdhet och demokrati.
Framför allt är och ska Sverige vara frihet för alla. Här ska alla ha samma rätt att existera och utvecklas. Här ska det finnas acceptans för olikheter.
Ingen annan bestämmer vem du är. Det gör du själv!
Så typiskt svenskt! Så typiskt bra!

Folkbildningssverige manar till upprop!
Nu uppmanar Folkbildningsförbundet – studieförbundens intresseorganisation, alla Sveriges demokratiska krafter att göra upp med vardagsrasismen. Nu och innan intoleransen tar över. Vi måste värna om vår frihet och öppenhet – allt det som anses vara så typiskt svenskt. Och så typiskt bra!

Det finns partier i Sverige som bygger sin politik på människors rädsla för det okända, som vill lägga beslag på och definiera vad som är svenskt. Händelseutvecklingen i Europa, med en allt djupare etablering av extremistiska partier, är ett faktum också i vårt land. Intoleransen har fått ett politiskt alibi och därigenom skapas en slags normaliseringsprocess där åsikterna smyger sig in bland både politiker och allmänhet. Vem säger ifrån, innan det är för sent?
Var inte passiv! Visa var du står. Att möta människor och förmedla kunskap är det bästa vi kan göra för ökad jämlikhet och mångfald.

Kom med och sprid budskapet om allas lika värde! Hjälp dig själv. Hjälp Sverige!

[SOURCE: TYPISKTSVENSKT.SE.]100913 - Måndag/VMA's.

Just nu kollar jag på MTV VMA's som precis har börjat på svenska MTV. Och om ni också kollar på det just nu pga mitt tips igår så märker ni nog att den första timmen är endast Röda mattan och själva galan kommer inte börja förrän klockan 22:00. Men jag tycker det kan vara roligt att se på Röda mattan också så därför inkluderade jag den i sändningstiden.

Idag har jag inte gjort så mycket mer än att följa med Martin på möte klockan 13:00, och efter det så har jag mest slappat framför tv'n. Såg på både Biggest Loser (originalet från USA) och Biggest Loser Sverige nu ikväll innan jag började kolla på VMA's.
Imorgon ska jag upp klockan 07:15 eftersom jag har skola. Förut gick jag upp klockan 07:30 men eftersom jag redan ska vara påväg ut genom dörren klockan 08:10 så blir det väldigt stressigt med bara 40 minuter på sig att både vakna, äta och fixa sig. Så jag hoppas att en kvart gör stor skillnad för mig så att jag slipper ställa fram klockan ännu mer. Jag vill ju helst gå upp så sent som möjligt på morgonen.

Men nu ska jag kolla igenom bloglovin' och samtidigt kolla med ena ögat på Röda mattan. Det händer ju inte grejer som man måste se hela tiden så därför kan man göra annat samtidigt. Nu är det 39 minuter kvar tills den riktiga galan börjar! Ciao!
UPDATE 22:12;
Nej men vad roligt att MTV bestämde sig för att hoppa över 11 minuter av galan och istället börja visa den när det redan har gått 11 minuter! Först visade de istället en massa musikvideos istället för att ens meddela oss tittare om att det var något fel? Eller var det kanske bara min tv som visade videos istället för att visa de 11 första minuterna av galan? Väldigt roligt när man sen bara får se och höra det sista av ett framträdande som man hade velat se. Jävla MTV säger jag bara!

EH, vad i... nu har den stoppats igen bara någon minut senare och visar videos igen. Nu började den dock igen men det verkar ju inte som att jag ska få se hela galan här inte... Nej, nu blev det en random musikvideo igen. Så kul när man sett fram emot att se något men sen så bestämmer sig tv-kanalen för att förstöra allt. Jag blir sjukt irriterad på sånt här. Nu började det igen, funka nu då!


100912 - Söndag.

Hej!
Nu ska jag tillbringa söndagskvällen med att kolla på Irene Huss - Glasdjävulen som precis håller på att börja.
Jag har även sett på de andra filmerna med Irene Huss som gått de senaste söndagarna. Filmerna bjuder också på lite ögongodis i form av Irenes man Krister (Reuben Sallmander som han heter irl), han är väldigt snygg! Jag tycker dock att de är ett omaka par i filmerna, för jag tycker att Irene ser mycket äldre ut än Krister medans han bara ser snygg ut. Men det är väl bara bra för oss tittare att de valt en snygg man till henne så att vi får sitta och dreggla framför tv'n.

Tidigare idag färgade mamma mitt hår. Färgen var "Mörkbrun/Sammet" men det blev snarare svart än mörkbrunt. Fast det glänser dock brunt i ljus men det är svart. Tur att jag haft svart hår så många gånger tidigare och i flera år så att jag är van vid det. Dock så är jag ju inte längre i den perioden då jag vill ha svart hår, utan jag vill ju ha mörkbrunt hår. Men nu blev det som det blev och det gör inte så mycket eftersom jag som sagt har haft svart hår så många gånger förut.

Förutom att ha fått håret färgat så har jag inte gjort så mycket idag. Angelica skulle in till stan "imorse" så jag vaknade av att hon och mamma satt ute i köket runt halv 11, och då var det lika bra för mig också att gå upp eftersom jag ändå hade vaknat och inte kunde somna om eftersom de pratade därute. Så jag har gått upp ganska tidigt idag för att vara en helg-dag. Så förhoppningsvis kan jag väl sova bra inatt. Jag har sovit så konstigt under de två senaste nätterna fast jag har varit trött. Väldigt irriterande! Det var ju likadant förra helgen eller när det var, fast jag då också var trött och behövde sova. Men jag hoppas att det bättrar sig så fort som möjligt.
Nu ska jag fortsätta kolla på filmen. Ciao!


Sneak-peak ur Lauren Conrad's Style.


[KÄLLA.]100911 - Lördag.

Hej!
Jag har inte skrivit något dagboks-inlägg sen i måndags, men jag har inte haft lust helt enkelt. Jag kommer väl bättra mig förr eller senare, tror jag. Ibland orkar man helt enkelt inte skriva något.

Jag har hur som helst varit i skolan i tisdags, onsdags och fredags. Och i fredags, eller igår, så fick jag reda på att en kille i min "klass" bor granne med mig så då kunde jag ju tigga skjuts hem av honom. Vilket passade mig utmärkt.
Sen igår när jag kom hem så gjorde jag inte så mycket. Jag laddade först ner en massa saker till mitt The Sims 3-spel men sen när jag skulle spela det så fattade jag inte hur man skulle få in grejerna till spelet om ni förstår vad jag menar. Men förhoppningsvis vet min kusin hur man gör så jag ska fråga henne om det nästa gång jag pratar med henne. Men jag spelade spelet ändå och spelade i några timmar t.o.m, men sen hände samma sak som förra gången när jag spelade det. Helt plötsligt bestämmer sig datorn för att frysa hela skärmen och man kan inte heller få någon som helst kontakt med datorn, så det ända som kvarstår är att stänga av strömbrytaren till datorn och sen sätta på den igen så att datorn stängs av så man kan starta den igen. Vilket såklart gör att allt man har spelat har försvunnit. Och det är ju väldigt irriterande. Jag fattar inte varför datorn gör så heller när jag inte har något annat program igång och datorn jag har ska ju också föreställa en bra dator så jag förstår inte vad den har för problem.

Sen vid klockan 21:00 igår så såg jag på första Pirates of the Caribbean-filmen som gick på TV4. Och efter det gick jag och la mig. Jag blir helt slut efter att ha gått upp klockan 07:30 tisdagar och fredagar. Men konstigt nog så kunde jag knappt sova på hela natten. Det blev så förra veckan också fast att jag var trött och ville sova. Skumt!

Nu ska jag snart gå och möta Angelica vid busshållsplatsen. Vi ska gå och handla också för jag måste köpa Creme Fraiche. Ska ha det till pastan jag gjorde igår. Använde bara en creme fraiche när man egentligen ska ha två. Så om jag skulle äta pastan utan att köpa en till creme fraiche så skulle det ju bli ganska torrt och det är ju inte särskilt gott.
Vad vi ska göra vet jag inte, för det har vi inte bestämt. Men jag antar att vi kommer hamna framför tv'n och se på någon film eller något. Det brukar ju bli så iallafall. Men det är nice så jag klagar inte. Får se om jag köper chips i affären eller om jag nöjer mig med popcorn som vi har hemma. Så att vi kan lyxa till det lite extra!

Nu är det bäst att jag avslutar här för jag måste få på mig strumpor och skor och gå och möta Angelica så att hon inte behöver stå där själv i mörkret. Nu kommer det nog bli jag som får vänta på henne ett tag men det gör inget för jag tänkte ändå prata med min bror i telefon medans. Jag brukar alltid ringa honom när jag ska gå någonstans om det är mörkt ute och tvinga honom att prata med mig. Men nu måste jag gå så att jag hinner dit och det inte blir hon som får vänta på mig. Ciao!


Election to Parliament 2010: Make up your mind.

Det är idag exakt 8 dagar kvar till den 19 septemberVALET 2010 hålls.
Jag har redan skrivit ett inlägg om det här. Då länkade jag till alla partiers hemsidor
där det finns ganska mycket info att läsa och det kan ju ta ett tag att läsa igenom.

Nu har Aftonbladet lagt upp en artikel med valguider där alla partier har fått svara på vad de tycker om olika frågor. Och det är ju lättare att läsa igenom det än att läsa igenom all politik som alla partier står för.
Så för er somär osäkra på vad ni ska rösta på kan ni kolla in artikeln och alla valguider här.


9/11.

Remember, remember, the 11th of September.


Number working in World Trade Center on average working day prior to 9/11: 50,000.
Average number of daily visitors: 140,000.
Number killed in attack on New York, in the Twin Towers and in aircraft that crashed into them: 2,823.
Distance, in miles, from which the burning towers were visible: 20.
Maximum heat of fires, in degrees fahrenheit, at World Trade Center site: 2,300.
Number of days underground fires at World Trade Center continued to burn: 69.
Number of days that workers dug up debris at Ground Zero, searching for body parts: 230.
Number of body parts collected: 19,500.
Number of bodies discovered intact: 291.
Number of victims identified by New York medical examiner: 1,102.
Number of death certificates issued without a body at request of victims’ families: 1,616.
Number of people still classified as missing from the World Trade Center that day: 105.
Number of people who died when American Airlines flight 11 from Boston, Massachusetts, to Los Angeles, California, crashed into the north tower of the World Trade Center: 92.
Number of people who died when United Airlines flight 175 from Boston, Massachusetts, to Los Angeles, California, crashed into the south tower of the World Trade Center: 65.
Number of people who died when United Airlines flight 93, from Newark, New Jersey, to San Francisco, California, crashed in rural southwest Pennsylvania: 45.
Number of people who died when American Airlines flight 77, from Washington to Los Angeles, crashed into the Pentagon: 64.
Number of people killed in the Pentagon: 125.
Number of survivors rescued from Ground Zero: 0.

[KÄLLA.] [BILDKÄLLOR: 1, 2, 3, 4.]


Miss Nothing - The Pretty Reckless.


Seriöst, hur duktig är inte Taylor Momsen?! ♥

Taylor
är ändå bara 17 år (född 1993) och har redan lyckats med så mycket (hon har ju en lovande karrirär som både skådespelare & artist & är även ansiktet utåt för Madonnas dotter Lourdes klädlinje).
Jag kan inte sluta tänka på hur talangfull hon är varje gång jag hör någon låt med henne. Och på tal om det så är ju hela hennes album bra. Det finns ju såklart vissa låtar som är sämre än de som är bäst men så är det ju alltid, men om man tänker på helheten så är det ett väldigt bra album och det är ändå hennes första album! Så då kanske ni förstår mig när jag skriver att jag inte kan sluta tänka på hur talangfull hon är.


Mine - Taylor Swift.100907 - Happy birthday, dad! ♥

GRATTIS på födelsedagen till pappa som fyller år idag!

Lite rolig fakta är att jag skulle egentligen födas på pappas födelsedag, den 7 september,
men antagligen ville jag ha en egen födelsedag eftersom jag kom ut 2 dagar innan den 5 september.
Synd för pappa dock (det är något han själv har sagt), för annars hade han fått fira sin egen födelsedag samtidigt som mig & därför fått fira sin födelsedag överhuvudtaget. Det blir ju inte att man firar sin födelsedag på samma sätt när man är vuxen, iallafall inte på samma sätt som barn gör, så det är väl det han menar.

Jag ska ta och ringa hem till honom senare när han har kommit hem från jobbet och gratta honom. ♥
Jag skrev till hans facebook i natt när klockan hade slagit 12 men han kollar ju nästan aldrig den, plus att det är ju mycket omtänksammare att själv ringa & gratta den som fyller år istället för att bara skriva på internet.


100906 - Måndag.


Såg den här tidningen på köksbordet när jag hade gått upp men visste inte om den var till mig eller om mamma hade köpt den till sig själv. Men sen sa hon att hon hade köpt den till mig.

Hon har nämligen en speciell bok där man ska hitta ord och ringa in dem, och det sysselsatte jag mig lite med nere på Kreta när vi var där, och det är både bra hjärngymnastik och ganska roligt också. Den boken hon har är dessutom på engelska och jag gjorde klart en hel sida på bara några minuter, så den måste vara ganska enkel eller så är det bara jag som är duktig...

Hur som helst så köpte hon denna tidning till mig eftersom hon märkte att jag fyllde i hennes bok nere på Kreta. Så nu fick jag en egen tidning på 68 sidor. Jag ska försöka fylla i hela tidningen innan den 4 november, för då kan man tävla om en massa fina vinster! Och det vill jag ju såklart göra.


100905 - Min födelsedag! ♥


Min fina tårta. ♥


Kortet till vänster fick jag av mamma, och kortet till höger av pappa & Martin. ♥

Jag fick ett Twilight-kort (kortet spelar en låt från första filmen när man öppnar det, jag blev rädd först när jag öppnade det för jag var inte alls beredd på att det skulle komma något ljud från det!) och en New Moon-penna från Katja som Mummu & Vanna hade med sig från henne.
Jag har redan en New Moon-penna som jag trodde var likadan men sen när jag skulle ta det här kortet så såg jag att de inte var likadana. Så nu har jag 2 stycken New Moon-pennor med olika bilder.
(De 2 fotona på pennan ovanför är samma penna, jag har bara vridit på den & tagit kort så jag fick med hela motivet.)

Min nya mobil som jag fick av Markus. ♥

Jag fick 500:- av Mummu & Vanna, och 1000:- av pappa & Martin. ♥

Jag fick The Sims 3 av Marjo & Elin. ♥
(Jag installerade & spelade det i 3 timmar idag, måndag - 100906.)

Jag fick även den här boken av Marjo & Elin. ♥

Jag fick ett SL-kort som gäller hela terminen (till den 31 december) från mamma. ♥
Väldigt snällt av henne då jag egentligen inte behöver något busskort. Jag tar ju bussen till & från skolan men jag skulle ju faktiskt kunna gå eller iallafall cykla dit, för det var ju meningen att jag skulle cykla dit från början, men eftersom det varit dåligt väder de flesta dagar så har jag tagit bussen. Men det är hur som helst väldigt snällt av henne att ge mig ett busskort. Så nu får jag se till att utnyttja det!

Jag fick hela True Blood-boxen (böcker) av mamma. ♥
Jag tror att det är alla böcker som finns men jag är inte säker.

Jag fick denna kokbok av mamma. ♥
Jag har redan en Vegetarisk kokbok faktiskt, dock har jag aldrig använt den... Men nu när jag har två hela kokböcker så är det nog dags att börja använda dem & lära mig laga lite nya maträtter!


Jag fick alla böcker på fotona ovan från mamma. ♥
Jag räknade dem också och det var totalt 27 böcker om man räknar med ordböckerna + kokboken. Alla böcker fanns med på min önskelista (utom ordböckerna + kokboken) men jag förväntade mig inte att få så många. Men jag blev väldigt glad och nöjd för att jag fick så mycket av det jag önskade mig, såklart!
(Även om mamma är lite galen som köpte så många böcker, haha.)


Men jag tackar för alla presenter jag fick, och för att alla (mamma såklart, pappa, Martin,
Mummu
, Vanna, Marjo, Elin & Markus)
kom och firade mig och min födelsedag! ♥100905 - Happy birthday to me!


Elin var den första att gratta mig prick klockan 00:00:30, haha. ♥

Senare idag när jag har sovit, klockan 13:00 närmare bestämt, ska vi fira min födelsedag.
Martin, pappa, Mummu, Vanna, Markus, Elin & Marjo kommer hit för att fira mig.
Först kommer det bli fika med tårta osv, och sen ska jag tvinga alla att spela TP med mig.
Men det har jag redan förvarnat alla om på inbjudningskorten så det är inte som att jag tvingar dem utan de måste helt enkelt vara med. Det är det fina när man fyller år; man kan hitta på vad man vill och ingen får klaga för det är ju min födelsedag och därför är det jag som bestämmer! Haha.

Nu ska jag stänga av datorn och gå och lägga mig. Ska gå upp klockan 11:00 och det är faktiskt lite tidigt för mig att gå upp när jag är ledig, men eftersom alla ska komma hit klockan 13:00 så kan jag inte ligga och sova eftersom det är mig alla kommer hit för. Så det är bäst att gå upp i god tid så att jag hinner vakna och klä på mig innan. Kanske ska inviga en av mina nya skjortor som jag köpte i fredags men det får jag se sen när jag vaknat. Man ska vara fin på sin födelsedag tycker jag! Det är ju ett sätt att vara snäll mot sig själv.

Jag kanske uppdaterar något under kvällen men förmodligen inte tidigare än så. Men ni får ha en bra söndag och jag ska se till att ha en bra födelsedag! Jag är lite nyfiken på vad jag får i present, hihi.
På tal om födelsedag så känns det inte alls som min födelsedag, utan jag vet bara att det är det. Försvinner sånt när man blir äldre eller vadå? Men jag kanske känner av det mer sen när jag har vaknat!
Nu säger jag hejdå och godnatt. & GRATTIS till mig själv!


100903 - Friday's shopping.Två fina skjortor!

Väskan är större än vad den ser ut att vara på bilderna. En perfekt "weekend-bag" som det kallas.
Jag behövde ju en ny väska och den här är större än den jag har som också är stor, men det är väl bättre att ha en som är för stor än en som är för liten
(syftar på om jag "bara" ska ha mina matte-böcker i den när jag ska till skolan osv). Men den här väskan kommer ju bli perfekt när jag ska åka iväg någonstans!A Year Without Rain - Selena Gomez & The Scene.


Selena's nya låt + video "A Year Without Rain" kom ut igår.
Hennes nya album med samma namn släpps den 21 september.


The Social Network.


The Social Network är en kommande drama film regisserad av David Fincher.
Filmen handlar om den sociala nätverks hemsidan Facebook.
Filmen fokuserar på de stormiga tidiga åren av Facebook, som grundades år 2004.

Filmens skådespelare är bl.a. Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, Brenda Song, Rashida Jones, Max Minghella, Rooney Mara, Malese Jow och Joseph Mazzello.

Filmen är skriven av Aaron Sorkin och baserad på Ben Mezrich's 2009 bok The Accidental Billionaires och är även baserad på en sann historia. Filmen är distribuerad av Columbia Pictures och beräknas ha premiär den 1 oktober 2010 i USA (& den 22 oktober 2010 i Sverige).

Ingen av personalen på Facebook, inklusive Mark Zuckerberg, kommer att vara involverad i projektet. En av medskaparna, Eduardo Saverin, var en konsult för Mezrich's bok.
[KÄLLA.]

Jag hittade trailern till den här filmen i Peyton's blogg och jag fastnade direkt för filmen när jag såg trailern. Så den här filmen måste jag definitivt se när den har kommit ut på bio!

Det ska bli roligt att se Brenda Song i en mer "seriös" film än Disney-filmer som hon mest varit med i innan.
Det ska också bli roligt att se Malese Jow som jag gillar sen hon var med i The Vampire Diaries.
Sen kan jag ju också meddela er att Rooney Mara är det slutgiltiga valet för tjejen som ska spela "Lisbeth Salander" i den amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor - The Girl with the Dragon Tattoo.


100901 - Onsdag natt.

Gud, nu måste jag stänga av datorn och sova bums. Jag har varit uppe såhär länge för att skriva klart en uppsats (& sen fastnade jag lite vid datorn efteråt såklart). Jag såg dock inne på Fronter att det stod på fredag, fast våran lärare mailade oss förut att uppsatsen skulle vara klar idag. Men han har väl varit snäll och flyttat fram inlämningsdagen antar jag. Imorgon måste jag skriva en till uppsats eftersom den ska skickas in imorgon.
Jag skulle egentligen ha gjort den också idag men jag har faktiskt inte haft tid. Jag och mamma har bråkat med våran ip-telefoni halva dagen och ändå inte fått den att fungera, så då fick jag ringa till pappa som fick komma hit och rädda oss och fixa allt när han hade slutat jobba. Men telefonen vägrar fortfarande att fungera. Jävla Telia säger jag bara! Köp aldrig någonting från Telia och vad ni än gör, skaffa inte ip-telefoni från Telia.
När klockan närmade sig 20:30 så åkte pappa härifrån (& då hade han varit här sen halv 5 ungefär). Jag följde också med för vi skulle åka och äta middag eftersom varken han eller jag hade ätit, och inte Martin heller som kom hit medans pappa var här så att han kunde få skjuts hem sen. Vi skulle egentligen åka och äta pizza men det blev för sent för det eftersom pappa behövde åka och tanka också, så vi fick nöja oss med Mc'Donalds. Efter att vi hade ätit där så skjutsade pappa hem mig igen och jag gick genast in till mitt rum för att börja med min uppsats, vilket jag höll på med tills midnatt ungefär (+ att jag inte började på uppsatsen på en gång utan kollade lite grejer först).

Men nu är klockan verkligen för mycket för mitt numera trötta jag. Jag blir faktiskt trött på kvällarna nu för tiden och vill bara gå och lägga mig när jag känner av tröttheten. Men så blir det väl av att man går upp tidigt istället för mitt på dagen. Och jag går dessutom inte upp tidigt varje dag utan bara 2 dagar i veckan men det räcker tydligen för mig, och det är ju bara bra att jag fått en bättre dygnsrytm. Nu får jag bara se till så att jag inte sover för länge imorgon eftersom jag varit uppe för sent idag, så att jag kan komma upp på fredag då jag måste upp klockan 07:30. Men NU ska jag gå och sova! Ciao!


Harry Potter-studio becomes tourist-attraction.

Nöjesfältet ”Wizarding World of Harry Potter” i Orlando, Flo
Nöjesfältet ”Wizarding World of Harry Potter” i Orlando, Florida, öppnades i juni i år och har blivit en stor succé.
 
SUCCÉN I USA HAR FÅTT FART PÅ BRITTERNA - ÖPPNAR 2012
Snart kan alla "Harry Potter"-älskare besöka den fiktiva trollkarlsskolan Hogwarts, med dess stora sal och kammare.

Filmstudion där succéfilmerna gjorts blir Londons nästa stora turistattraktion.

I somras öppnade nöjesparken Wizarding World of Harry Potter i Orlando, i USA-delstaten Florida, vilket fick Londons borgmästare Boris Johnson att gå i taket.

Han rasade mot att USA profiterade på en brittisk uppfinning och uppmanade fans att skriva till Warner Bros och Universal och kräva att Harry Potter skulle ”tas hem till Storbritannien”.


ÖPPNAR SINA PORTAR 2012
Leavesden Film Studios utanför London, där de hittills sex filmerna om trollkarlen Harry Potter spelats in, ska omvandlas till en turistattraktion.

Den gamla Rolls Royce-fabriken som nu är studio har kapacitet att ta emot 5000 besökare dagligen och ska öppna för allmänheten 2012. Då ska de två avslutande filmerna om trollkarlspojken ha spelats in.

Skådespelarnas kostymer, den stora salen på Hotwarts och professor Dumbledores rum är några av de saker besökarna får se. Det blir också uppvisning i tekniken som använts i filmerna.


"VI KLOTTRADE PÅ VÄGGARNA"
Rupert Grint, som spelar Ron Weasley, var den som bekräftade planerna på avslöjade planerna när han nyligen mötte Harry Potter-fans.

Vi brukade klottra på väggarna och omvandla studion till en turistattraktion, och återskapa alla rum så att man kan gå in i dem, sa han enligt E-turbo News.

Leavsden Studios ligger nära Watford, nordväst om London. Där spelades också delar av ”Batman – The Dark Knight”, ”Sleepy Hollow”, Bondfilmen ”Golden Eye” in.❞

[KÄLLA: AFTONBLADET. FOTO: AP.]My name is Malin and I’m 27 years old. I’m born and raised in Stockholm, Sweden. I live in a apartment with my Persian cat Pika. ♥

I’m a Introvert with a INTJ personality. I’ve been a Pescetarian since 2006, and I’ve always had a Straight Edge lifestyle. I’m a big fan of Harry Potter and I’m sorted into Ravenclaw. I’m also a fan of Disney. I’m a animal lover, and a big supporter of animal rights and human rights.

My interests are animals, anime, art, blog, clothes, crafts + DIY, family, friends, fantasy, gaming, interior design, literature, movies, music, photography, shopping, traveling, tv-series, web-design, writing & youtube.

My blog is a lifestyle blog. Since October 2011 I write all of my blog-posts in English.

Read more about my blog here.

CONTACT: contact@malinbelle.com.

MalinBelle's Streambadge

I’M CURRENTLY READING

The Romanovs: 1613-1918
tagged: currently-reading
La Belle Sauvage
tagged: currently-reading

goodreads.com

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Malin has read 0 books toward her goal of 28 books.
hide
MalinBelle.com’s 10 last visitors comes from...
Flag Counter MalinBelle.com’s visitors since July 24, 2014.

Use the coupon code "MalinBelle" to get 10 % off everything on the Cuddle Clone website!
These are affiliate & referreal links to some great website memberships that I want to share! Pull the mouse over the website photo & you’ll see a description of what the website is about.
The blog-design is made by me, MalinBelle.com.
The illustration in my header is made by CinnamonSeries.com.
The blog is best seen in Google Chrome & Mozilla Firefox.
My blog is 100% copyrighted by MalinBelle.com, since 2009. Everything you see on this site is created by me unless stated otherwise.

My photos are always marked with my url MalinBelle.com (photos from January 2009 - September 2011 is marked with my old url Malyn.se & Celeborn.blogg.se) and my photos are normally published in my photo-categories.

I always mention the source to photos/images/texts that aren’t mine, either in the end of the blog-post or if you click on the photo/image you'll see the source.

READ MORE ABOUT MY BLOG HERE.
READ MY BLOG POLICY HERE.


Don't touch my siteAnnonser från BloggPartnerUse the "MalinBelle" coupon code to
get 10% off everything on the website!

Blogarama - The Blog Directory Blogglista.se RSS 2.0