Tisdag/Eat, Pray, Love.

Idag var jag först i skolan och sen skulle jag ta bussen in till stan. Höll verkligen på att frysa skallen av mig och överkroppen också när jag stod och väntade på bussen nere vid skolan. Imorgon ska jag definitivt ta min svarta höstjacka även om den är hårig från i måndags då jag höll i Celeborn hos veterinären (har inte orkat borsta rent den + att jag inte orkar göra det nu heller & förmodligen inte imorgon innan jag ska till skolan). Skumt dock att jag frös så mycket i den jackan jag hade idag eftersom jag har haft den under vintern t.o.m. Men det måste vara för att det blåste sjukt mycket idag + att jag inte hade på mig så tjocka kläder under jackan.

Hur som helst så hade jag precis gått på bussen vid stationen när också mamma klev på den. Jag trodde att hon hade tagit en tidigare buss in till stan men nej. Så då kunde vi ju såklart åka in till stan tillsammans. Och Marjo gick på bussen efter tre hållplatser. Vi skulle ju nämligen in till stan för att kolla på filmen Eat, Pray, Love klockan 14:30. Och innan dess så var mamma på ett läkarbesök medans jag och Marjo åt en sen lunch på Pizza Hut vid deras lunchbuffé. Sen hann vi gå till godisaffären vid Sergel och köpa godis, och sen gick vi vidare till Saga där vi skulle kolla på filmen. Vi såg precis mamma gå upp för trappen när vi kom in i entrén så det var en bra tajming.

Filmen då? Den var bra. Jag har inte läst boken som filmen är baserad på så jag visste inte allt som skulle hända. Men den innehöll lite av allt: humor, kärlek, sorg, lycka, osv. Och det var roligt att se svenska Tuva Novotny spela en tjej vid namn Sofi i filmen. Hon och Julia Roberts (huvudrollen) karaktär Elizabeth blev nämligen vänner när hon var i Italien. Nu när Tuva lyckats få en roll i en film med en så stor skådespelare så borde det ju hagla in fler erbjudanden om stora filmer till henne! Jag tycker att det är väldigt roligt att se svenska skådespelare att lyckas i andra länder också. Och det är ju såklart extra roligt att se när det är skådespelare som jag själv gillar. Det ger också mig själv hopp inom den karriärsdrömmen om man säger så. Även om jag själv inte ens haft någon roll här i Sverige. Men att svenskar ens kan lyckas utomlands också ger mig såklart hopp!

Nu ska jag skicka in Historia-uppsatsen som jag skrev igår kväll när jag egentligen borde gått och lagt mig. Men den blev klar iallafall och det är huvudsaken, eftersom jag visste att jag inte skulle ha någon tid till att skriva den idag eftersom jag inte ens varit hemma. Men det här är första gången jag inte låtit någon (brukar tvinga mamma) läsa igenom det jag skrivit innan jag skickar in det så jag vet inte om den är tillräckligt bra, plus att jag inte är helt säker på om jag skrivit den som man ska, men i värsta fall så får jag väl göra om den om den inte skulle bli godkänd.

Imorgon ska jag till skolan och räkna matte, och på fredag ska jag också lämna tillbaka matte-boken till biblioteket. Jag hoppas att jag kan lämna den på det vanliga biblioteket så jag slipper gå speciellt till ett skolbibliotek bara för att lämna den. Men eftersom man kunde hämta ut historia-boken (som ska återlämnas redan på torsdag) på det vanliga biblioteket så borde man också kunna lämna matte-boken där. Hur som helst så närmar det sig verkligen slutet för min matte-kurs. Jag blir nog klar med resten av repetitionen imorgon och då ska jag bara öva på ett gammalt nationellt prov och sen ska jag göra det riktiga nationella provet innan jag är klar. Och jag hoppas ju verkligen att jag klarar det och äntligen får G på matten! *Peppar, peppar, ta i trä!* Det kommer bli så skönt att vara klar med den och bara kunna lämna den bakom sig. Och som jag skrivit innan här i bloggen så ska jag göra något men vet inte vad för att fira det sen!
Jaja, nu är det slutpratat om det så att jag inte stressar upp mig i onödan här. Nu ska uppsatsen skickas in och sen blir det lite tv-tittande innan jag ska sova. Godnatt!