101130 - Tisdag/1 December imorgon!

Imorgon (eller om 15 minuter) är det onsdag men roligast av allt den 1 december!
Alltså exakt 23 dagar kvar till julafton! Och imorgon får vi även öppna första luckan i adventskalendern för oss som har såna. Jag har självklart en, med Hello Kitty på! Hittade den på Rusta för 20:-, men jag har även sett den på ÖB och den finns säkert i de flesta mat-affärer också.
Årets julkalender "Hotell Gyllene Knorren" börjar också imorgon. Den går klockan 07:15 och 18:45 SVT1. Och avsnittet släpps också klockan 06:00 SVT play.

Själv har jag tröttnat på alla senaste årens julkalendrar, så jag brukar inte ens kolla på dem för att se om det är något som är värt att se. När jag var yngre såg jag alltid på julkalendern för det är ju en av traditionerna man ofta har när man är liten, men som sagt så verkar den bara bli sämre och sämre. Önskar att de var lika bra som förr så hade man kunnat kolla på dem fortfarande. Men jag delar med mig av tiderna ändå om det är så att någon av er vill/ska följa den.


101130 - Tisdag/Nya glasögon.

Igår var jag och mamma Synsam för att kolla på de nya glasögonen jag hade beställt till butiken (det var en modell som jag ville kolla på i svart som de inte hade i butiken & då beställde de hem den till mig), lämna tillbaka de två glasögon-paren jag lånade hem förra veckan för att prova, och även bestämma vilket glasögon-par jag ville ha.

De hade egentligen inte behövt beställa hem de svarta bågarna eftersom jag inte valde de glasögonen, men det visste jag ju inte innan. Det var ju lite svårt att bestämma sig hemma eftersom jag provade ett par ljusa+bruna bågar, och det är ju lite svårt att föreställa sig ett par bågar i en annan färg samtidigt som man ska se hur modellen passar ens ansikte.

Men som sagt så valde jag inte den glasögon-modellen, utan en annan modell som är gjord av Max & Co och den är mörkgrå men ser svart ut. Formen på glasögonen jag valde är väldigt lik glasögonen jag har nu, och det var också det jag ville ha; ett par glasögon som liknar de jag har nu eftersom jag är så nöjd med dem. Egentligen ville jag få nya glas i de glasögonen jag har nu, men tyvärr gick inte det. När de byter glas i ett par glasögon så värmer de upp själva bågarna och eftersom mina bågar är av plast och jag även haft dem några år så är det en stor risk att de spricker och går sönder, så därför var det ett omöjligt val.
Så nu kommer jag istället få de glasögonen jag valde igår om ungefär 1 vecka! Det ska bli väldigt skönt, för jag har gått runt ett tag och inte sett vägskyltar och andra saker även om det inte har varit på så långt håll, och sånt ska man ju kunna se utan att stå precis framför. Även texten på tv'n börjar bli lite suddig och den ska man ju verkligen kunna se när man bara sitter några meter från tv'n. Så om 1 vecka får jag mina efterlängtade nya ögon!

Jag kommer såklart att visa er mina nya glasögon när jag har fått dem.


101128 - First Advent.


När första ljuset brinner
Står julens dörr på glänt

Och alla är så glada
Att fira få advent

 


Beyoncé - Broken-Hearted Girl.Parachute - Cheryl Cole VS. Selena Gomez & The Scene.

Cheryl Cole med hennes låt Parachute, dvs. originallåten:

& här sjunger Selena live på Hammersmith Apollo i London @ 101020, dvs. på en av hennes konserter:
Vilken låt gillar ni bäst?
Originalet med Cheryl eller Selenas cover?

Jag hörde Selenas cover först om jag ska vara ärlig, och efteråt så lyssnade jag på originalet med Cheryl.
Jag är ju ett fan av Selena, och jag tycker att hennes cover var helt okej men föredrar ändå originalet med Cheryl. Men det är modigt av Selena att göra en cover på just den låten, då den verkar vara ganska svår att sjunga. Men det vore roligt om Selena spelade in låten som en cover, kanske något att ha med på hennes nästa cd som en hyllning till Cheryl från hennes sida. Visst är det roligt att personer som vi har som idoler också har idoler?


101126 - Fredag/Julpyssel imorgon!


Imorgon, lördag, så ska Elin komma hit och så ska vi julpyssla!
Och vad är mer passande då än jullåtar? Så det ska vi såklart lyssna på imorgon.
Än så länge har jag fått ihop den här spotify-spelningslistan: MERRY CHRISTMAS som innehåller 20 låtar.
Men det vore toppen om ni visste några andra bra jullåtar som jag kunde lägga till i den!

Sen får ni självklart prenumenera på den listan om ni gillar låtarna som jag har lagt till i den.
Jag gillar inte för religiösa jullåtar om ni förstår hur jag menar, utan jag föredrar lite mer moderniserade låtar.Mean Girls 2.


Mean Girls 2 är en uppföljare till filmen Mean Girls.
Filmen spelades in mellan den 8 juli-30 juli 2010 i Atlanta, Georgia.
Filmen kommer att släppas direkt på video den 1 februari 2011.

Filmen handlar om en ny high school student vid namn Jo, som går med på att bli vän med en utstött tjej vid namn Abby, i hopp om att Abby's rika pappa ska betala avgifterna för hennes dröm-college i utbyte. Jo och Abby "bildar lag" för att utmana skolans elaka tjejer, the Plastics (Mandi, Hope & Chastity). Det blir en kamp om lojalitet när en av tjejerna upptäcker att hennes vänskap har blivit köpt och betalad.

ROLLER
Meaghan Jette Martin som Jo Mitchell.
Jennifer Stone som Abby Hanover.
Maiara Walsh som Mandi DuPont.
Nicole Anderson som Hope Plotkin.
Krystal Chavez som Daisy Garcia.
Claire Holt som Chastity Meyer.
Diego González som Tyler DuPont.
Tim Meadows som Principal Ron Duvall.
Colin Dennard som Elliot Gold.
Amber Wallace som Violet.
Rhoda Griffis som Ilene Hanover.
Chantel Hernandez som Rana.


Happy Thanksgiving!101121 - Söndag.

Oj. Jag har haft besöksrekord idag, och jag har bara postat ett enda inlägg som bestod av en video. Så man kan ju undra hur detta besöksrekord kommer sig... Någon som vet?

Imorgon ska jag åka in till stan med Elin. Vi ska kolla i affärer såklart, och äta lunch/middag någonstans också. Det blir nog roligt!

Jag måste gå upp runt klockan 10:00 vilket är tidigt för mig då jag gått upp alldeles för sent de senaste veckorna (vilket jag tror att jag skrivit några gånger tidigare också). Och eftersom min dygnsrytm är som den är så lär jag ju inte vara trött förrän om några timmar, så det kommer bli en natt med för få timmar sömn inatt.

Jag kommer förmodligen kolla på Skins klockan 01:20-02:20 Kanal 5 eftersom jag ändå kommer att vara vaken då. Det är avsnitt 9 av 10, och jag tror att det är säsong 3. Jag har tyvärr inte kollat på alla avsnitt i ordning än så länge, utan bara kollat på några få avsnitt sen jag av en slump upptäckte en söndags natt att de gick på Kanal 5. Någon dag ska jag såklart kolla på serien från allra första början men tills dess har jag väl något att se fram emot antar jag. Dock sägs det ju att det är säsong 3 + 4 som är bäst, och att de två första säsongerna inte är lika bra, men jag ska nog ta och kolla på alla säsonger när jag väl ska kolla på serien från början.

Nu ikväll har jag under flera timmar suttit och pluggat. Jag har blivit klar med 2 av 3 engelska uppsatser. Den tredje och sista uppsatsen kommer jag tyvärr inte att bli klar med i tid, för jag förstår inte riktigt vad eller hur jag ska skriva. Jag skickade ett mail till min lärare i fredags och jag hoppades ju att hon skulle kolla sin mail under helgen så att jag skulle kunna bli klar innan midnatt idag, men något svar har jag inte fått och jag behöver ju fortfarande hjälp med den. Så det är därför jag inte har kunnat skriva klart den. Så jag hoppas att hon svarar på mitt mail imorgon så att jag kan skriva den antingen imorgon kväll eller under tisdagen. Hittills har hon varit väldigt snäll så jag hoppas att hon fortfarande är det och ger mig mer tid. Jag kan ju inte trolla fram mer tid själv tyvärr. Nu har jag iallafall lärt mig en läxa för sista gången; börja med uppgifter i tid & inte några få dagar innan!

Nu ska jag stänga av datorn och gå och sätta mig i vardagsrummet och kolla på tv och lugna ner mig. Det finns ju inte något jag kan göra åt uppsatsen just nu, så då är det bättre att lugna ner sig och fixa det imorgon när jag förhoppningsvis fått svar. Så nu blir det förmodligen Disney Channel om det går något roligt program där, den kanalen brukar jag alltid bli på bra humör av att kolla på. Och till er säger jag godnatt i förväg!


Soldiers surprising their loved ones.


I have to warn you that you might cry watching this...101118 - Torsdag/Harry Potter 7: Part 1.

Hej!
Igår åkte vi alltså in med 14:15-bussen till stan. När vi väl hade kommit till stan så försökte vi hitta SF bokhandeln (fast jag trodde dock att den hette SF butiken så då är det ju inte så konstigt att ingen visste vart den låg när jag frågade dem, men det såg jag nu när jag googlade efter den, haha!). Jag trodde av någon anledning att den skulle ligga nära Sergel, men jag vet inte vart jag har fått det ifrån. För nu när jag googlade efter den så ligger den ju i Gamla Stan. Haha, men nu vet jag det iallafall. Hur som helst så hade vi ju ändå inte hunnit till den eftersom den ligger i Gamla stan, haha.
Så efter vårat misslyckande med att hitta SF bokhandeln så gick vi in en snabbis på Indiska och kollade. Eller jag tvingade med mig Martin dit in rättare sagt. Det finns jätte fina glas därinne just nu, martini-glas eller vad det heter. Det var nästan så att jag ville köpa några, men det hade ju inte varit så roligt att bära runt på dem när man ska gå på bio.

Efter det ringde pappa upp mig eftersom jag hade ringt honom några minuter tidigare. Eftersom vi inte hade något att göra så frågade vi vart vi skulle äta så att vi kunde gå dit och vänta på honom istället. Så då gick vi till Kungshallen och väntade på honom. Sen åt vi middag där när pappa kom dit 20 minuter senare.
Sen runt klockan 17:00 gick vi iväg till Rigoletto, eftersom vi ändå inte hade något annat att göra + att vi misstänkte att det inte skulle vara så många där så då kan man ju hitta någonstans att sitta och vänta. Och det gjorde vi ju också. Först fick vi sitta i trappen där, men sen hittade vi en bänk som vi satt på istället.

Och jag måste bara säga att en stund efter att vi hade gått in på Rigoletto så såg jag Blondinbella helt plötsligt. Hon var påväg därifrån och inatt när jag kollade på hennes blogg så hade hon ju varit på någon föreläsning där. Men det var hur som helst roligt att se henne även om jag varken hann reagera eller gå fram till henne. Och jag måste bara säga att hon är lika vacker i verkligheten som hon är på bilderna i bloggen! Så nu vet ni det.

Sen när vi väl hittade den där bänken och satte oss där fick vi sitta där till klockan 18:00 då de började släppa in. Sen kom Markus också runt den tiden då han hade gått direkt från jobbet.

Några idioter skrek i början av filmen och även när de första skådespelarna/karaktärerna visade sig i filmen. Hur mycket fan jag än är så kan jag inte förstå folk som skriker sådär. Det kan vara okej att skrika i början, men när själva filmen börjat så tycker jag att alla ska hålla tyst och visa respekt. Det är inte okej att skrika och förstöra upplevelsen för alla andra! Det kanske var nackdelen med att välja den tidigare visningen av filmen, att det var fler yngre tonåringar där som förmodligen stod för skrikandet. Den senare visningen var det nog fler äldre människor på. Men det är ju lite för sent nu.

Filmen var hur som helst väldigt bra och jag får nog lov att säga att den levde upp till mina förväntningar.
Filmen var både rolig, sorglig, lite läskig, spännande, osv. Så jag tror att även människor som inte är Harry Potter-fans skulle gilla filmen eftersom den innehöll fler än en känsla om ni förstår hur jag menar.
Jag ska inte skriva något om själva handlingen då det säkert är flera personer som inte såg filmen på premiären igår, och i alla andra länder har den ju inte premiär förrän imorgon av någon anledning så jag vill inte avslöja allt innan alla har fått chansen att se den.
Men den var som sagt väldigt bra, och jag tycker faktiskt att de har lyckats väldigt bra med att få med de flesta sakerna från boken. Och det får man väl hoppas på att de har lyckats med i den andra delen också, men det borde de ha lyckats med eftersom det är samma personer som jobbat med både första delen och andra delen.

Jag ska såklart se den andra delen så fort den har premiär, och vad jag har hört så är premiären den 15 juli 2011. Datumet har inte kommit upp på IMDB än, och det är där jag brukar hitta alla datum så jag vet inte vart jag har hittat datumet. Men det dyker väl upp på IMDB när det börjar närma sig eller så fort som möjligt antar jag.
Sen antar jag att de även kommer ha en sista gala-premiär i London för den absolut sista filmen för det vore ju konstigt om de inte hade det. Men skådespelarna har redan gjort alla intervjuer även för den sista delen/filmen så de kommer ju inte göra några intervjuer då, eller det är vad jag har hört iallafall. Men även om de har gjort alla intervjuer för den sista delen/filmen så borde de ju fortfarande ha en sista gala-premiär? Annars vore det väldigt konstigt tycker jag. Hur som helst så ska jag försöka ta mig till London då, för att se alla skådespelare från filmen livs levande. Det är väl en dröm för alla oss Harry Potter-fans antar jag? Jag hoppas iallafall att jag kan ta mig dit då och få se dem, och även att det hålls en sista gala-premiär såklart, för annars har jag ju redan gått miste om chansen att få se dem.

Har ni sett filmen än?
Skriv vad ni tyckte om den!


Behind the Magic - Harry Potter & the Deathly Hallows, 8PM @ Kanal 5.

BAKOM MAGIN – I KVÄLL KLOCKAN 20:00.
 
Inför biopremiären av Harry Potter och dödsrelikerna har Kanal 5 besökt inspelningsplatsen och träffat Harry, Ron, Hermione och alla de andra.

Onsdagen den 17 november hade den senaste Harry Potter-filmen, Harry Potter och dödsrelikerna, premiär på Sveriges biografer. Det är den första av två filmer som baseras på den sista Harry Potter boken och inför biopremiären har programledare Hans Wiklund gjort ett exklusivt besök i studion utanför London.

I programmet Bakom Magin – Harry Potter och dödsrelikerna möter vi alla berättelsens huvudkaraktärer, går runt i de välkända miljöerna och får se Hans pröva på hur det är att flyga kvast. Följ med på det exklusiva besöket på Hogwarts och möt Harry, Ron, Hermione och alla de andra.


Programmet visas alltså ikväll klockan 20:00 Kanal 5. Missa inte det!

Men om ni skulle missa det så visas reprisen på lördag klockan 16:00.
Och klockan 17:00 visas även den första Harry Potter-filmen Harry Potter och de vises sten.


101117 - Onsdag/Harry Potter 7: Part 1.

Hej!
Igår kom Martin hem till oss runt klockan 16:00. Så då hann vi äta middag osv. innan vi skulle gå iväg till hans träning. Jag följde med och kollade på den eftersom vi skulle åka tillsammans hem till pappa efteråt. Uppvärmningen i träningen såg så himla löjlig ut, tänk er runt 20 st killar samlade i ett rum som står och slår rakt ut i luften framför sig, haha! Det såg lika löjligt ut som det låter så jag fick nästan bita mig i tungan för att inte börja skratta. Men träningen efteråt var inte lika löjlig, jag hade inte orkat de där övningarna kan jag ju säga.

Sen efter hans träning var slut så gick vi till busstationen för att vänta på bussen. Och sen när vi kom hem så kollade vi på Kick-Ass. Jag har velat se den ganska länge eftersom det är många som gillar den, så igår såg jag den äntligen. Och jag tyckte också att den var bra. Tjejen som är Hit-Girl är ju bäst. Om det någon gång är någon som har en riktig Halloween-fest så ska jag lätt klä ut mig till henne. Det sa jag till Martin också, haha. Visste ni att tjejen som spelar henne bara är 13 år? Iofs så ser hon ju liten ut i filmen så man förstår ju att hon är ung, men ändå. Det måste vara coolt att få vara med i en sån film vid 13 års ålder.

Efter att vi hade sett på filmen så såg vi även på 2 ½ Men, Jims värld, och sen såg jag på dubbelavsnitten av Alla älskar Raymond när Martin hade gått och lagt sig (alla de 3 serierna går alltid varje kväll/natt på TV3 & jag kollar på dem varje dag innan jag lägger mig) innan jag också gick och la mig. Jag fick sova med strumpor för att det var så kallt i mitt rum. Dörren till mitt rum är alltid stängd när jag inte är där så det är därför det blir så kallt därinne.

Jag och Martin ska ta bussen in till stan klockan 14:15. Så vi kommer väl vara i stan runt klockan 15:20. Då ska jag tvinga med mig honom in i en affär som jag ska kolla i, och efter det ska vi möta pappa klockan 16:00 och äta en tidig middag någonstans. Det skulle ju bli för sent att äta middag efter filmen så det är därför vi äter innan. Filmen börjar ju som sagt klockan 18:15 och är väl slut runt klockan 20:30. Efter det ska jag vänta i 10 minuter på Y som ska ge min trollstav till mig.

Nu ska jag stänga av datorn och börja plåstra om mina fötter. Jag har ju skavsår på ena foten och den andra foten plåstrar jag om i förebyggande syfte. Så jag ska plåstra om dem rejält idag eftersom vi ändå ska gå lite i stan, så att det inte blir så att jag knappt kan gå för att skorna nuddar skavsåren.

Nu är det mindre än 5 timmar kvar tills vi kommer sitta i biografen och se filmen! Och klockan 14:15 när vi sätter oss på bussen kommer det vara exakt 4 timmar kvar tills filmen börjar! Jag har längtat så mycket efter den här dagen så nu när den äntligen är här så kan jag inte riktigt fatta det. Men jag förstår det nog när vi väl närmar oss biografen och sätter oss därinne. Jag hoppas bara att filmen lever upp till mina och alla andras förväntningar. Det är ju en del bloggare som skrivit att den inte var lika bra som de hoppats mer eller mindre, men iofs så kanske de inte är lika stora fans som jag så då kanske det blir en annan sak. För mig personligen så tror jag inte att jag skulle kunna tycka att någon Harry Potter-film är dålig, även om den skulle vara det. För det är ju ändå Harry Potter. Men jag ska inte spekulera för mycket i hur filmen kommer vara förrän jag har sett den. Jag får se om jag skriver om den ikväll när jag kommit hem till mamma igen eller om jag gör det imorgon.

Nu måste jag iallafall stänga av datorn och fixa det jag ska fixa innan vi måste gå till bussen. Ciao!


Today is the day for the HP 7: Part 1! ♥101112 - Fredag/IKEA imorgon.

Hej hej!
Idag gick jag upp innan klockan 12:00 vilket är mycket ovanligt om jag tänker på de senaste veckorna. Mamma blev förvånad av att jag var uppe när hon kom hem. Om man nu kan kalla det för att vara uppe... Jag låg i soffan med en filt för att jag frös och kollade på tv och försökte vakna till liv. Men sen när programmet jag kollade på var slut så drack jag upp mitt glas med Oboy och klädde på mig och sen var jag förvånansvärt nog pigg. Och det har jag varit hela dagen idag trots att jag inte har sovit särskilt många timmar inatt. Sist jag kollade på klockan var den 04:30 och sen hörde jag någon granne komma hem och klampa i porten, och sen började det också åka bilar ute. Vem är uppe vid den tiden egentligen?! Men jag somnade väl sen någon gång. Och sen när alarmet på mobilen ringde så var jag redan vaken, konstigt nog. Jag hoppas att jag får sova nu inatt när jag har gått och lagt mig iallafall. Jag ska försöka gå och lägga mig om en timme eller så.

Idag gick jag upp "i tid" för att vi skulle kolla inne på ÖB. Sen skulle jag även lämna tillbaka matte-boken på biblioteket och även låna en annan bok till engelskan.
Inne på ÖB köpte jag en mjölkchoklad som det var sjukt längesen jag åt, och sen även något pyssel-set som jag hittade. Det är till för att göra sina egna julkort och det fanns faktiskt ganska fina och bra saker i det setet så det var därför jag köpte det. Jag har fått ihop en del jul-pyssel grejer nu som jag kan använda när jag och Elin ska ha pysseldag den första advent! Vi älskar båda två julen så därför har vi bestämt att vi ska ha en pysseldag tillsammans och julpyssla ordentligt. Jag brukar alltid göra mina egna julkort till min familj och släkt, så det är väl det jag ska syssla med under den dagen. Och i år kommer det bli extra fina julkort eftersom jag har köpt en massa pysselgrejer.

Imorgon ska jag upp i gryningen (för mig är det gryningen iallafall). Ska nämligen gå upp runt klockan 08:30. Och klockan 09:30 går bussen. Jag, mamma och Elin ska åka till IKEA nämligen. Vi skulle egentligen vara där när de öppnar men det fanns ingen buss som passade in vid den tiden om man inte ville byta buss 3 gånger. Så därför kommer vi komma dit klockan 10:50, dvs. 50 minuter efter att de har öppnat. Så det är inte så långt efter iallafall.
Jag och mamma har velat åka till IKEA hur länge som helst, kanske i ett år t.o.m. så imorgon är det äntligen dags för det! Och där finns det ju också julsaker och det bästa är ju att det är billiga julsaker, så man slipper bli ruinerad av att köpa julsaker. Så jag kommer att vara i jul-himmelriket imorgon. Sen lär jag väl antagligen köpa lite mer saker än bara julsaker. Det blir ju alltid så när man är på IKEA, att man hittar alldeles för många saker som man vill köpa... Jag personligen älskar IKEA och ska handla alla mina möbler därifrån i framtiden när jag flyttat. Så det ska bli väldigt roligt att åka dit imorgon som ni nog kan förstå.

Stackars Elin ska gå upp ännu tidigare än mig eftersom hon ska åka hit till oss först och hon kommer vara här redan klockan 08:35 (då har jag nog just gått upp) så hon lär ju få gå upp runt klockan 07:00 eller något. Usch. "Tur" för oss att bussen kommer ta lite mer än 2 timmar, då kan vi sova/vila på bussen iallafall. Men nu ska jag gå och kolla på tv innan jag måste sova. Så godnatt!


Harry Potter & The Deathly Hallows: Part 1 @ Odeon Leicester Square in London.[SOURCES: JUSTJARED, JUSTJAREDJR, FYEMMAWATSON, EVERYTHINGHARRYPOTTER, FYHERMIONE.]


Harry Potter UK Premiere Red Carpet Live!

Se Harry Potter premiären i London live på Ustream eller på Harry Potter-sidan.

UPPDATERAT KLOCKAN 20:26;
Live-streamingen blev hela 2 timmar och 20 minuter lång! Och jag kollade såklart på hela utan att gå ifrån datorn en enda gång. Det blev även en hel del twitter-uppdateringar medans, eftersom det fanns en slags chatt tillgänglig medans man kollade och då var man tvungen att använda sitt twitter-namn eller liknande och då laddades alla meddelanden automatiskt upp på twitter. Så jag fick det till 31 uppdateringar när jag räknade dem. Ni kan läsa dem i menyn till vänster eller besöka min twitter-sida här.

För er som missade live-streamingen och vill se den så kan ni kolla på videon ovan
eller gå in på Ustream's hemsida och kolla på videon eftersom den såklart är sparad där.

Det var så roligt att se alla skådespelare från filmen! ♥
Och de intervjuade även allihop.

Det enda som jag inte förstod var varför några som förmodligen bara är kända i England kom dit? Det var några från X Factor som kom dit (det är väl något liknande som Idol kanske?) och ett band som heter One Direction. Jag har ingen aning om vilka de är, och om de bara är kända i England så hade ingen annan från andra länder heller någon aning om vilka det är om de inte följer programmet/lyssnar på bandet. Hur som helst så blev jag lite irriterad över det, då det ska handla om Harry Potter + skådespelarna från filmen, inte om några andra random kändisar. Någon som också kom dit var Lisa Marie Presley, och hon har ju inte heller något med Harry Potter att göra. Den här kvällen skulle bara ha handlat om Harry Potter + skådespelarna från filmen, inga andra!


101110 - Tisdag/Plugg.

Idag hade jag tänkt börja med min första Svenska-uppgift som ska skickas in på fredag, men än så länge har jag inte kunnat börja med den. Först vaknade jag för sent som vanligt, så då blev det att dricka ett glas Oboy för att vakna till medans jag läste den senaste Tara-tidningen. Och sen startade jag datorn och tittade runt på internet, och nu för en-två timmar sen så gick jag in på skolans hemsida och såg att jag var tvungen att komplettera första Engelska-uppgiften och Religion-uppgiften, så nu har jag gjort det istället för att börja med Svenska-uppgiften.

Men nu är jag klar med det och får hoppas att min lärare blir nöjd nu, och så får jag ta och börja med Svenska-uppgiften bums. Jag måste först läsa en del i mina böcker som hör till kursen innan jag ens kan börja med den så jag får väl sätta igång med det.

Det skulle ju vara bäst om jag kunde göra nästan hela uppgiften nu ikväll så jag bara kan avsluta den imorgon och sen skicka iväg den. Men jag får se om jag lyckas med det, för klockan 21:00 så börjar Grey's Anatomy och efter det så kommer serien Nikita som jag kollade på förra veckan när den hade premiär och jag tänker faktiskt följa den också. Så det återstår som sagt att se hur långt jag hinner fram tills klockan 21:00. Nu ska jag iallafall sätta lite fart här så att jag får någonting gjort! Ciao!


"Harry Potter & the Deathly Hallows - Part 1" Live World Premiere!


Klicka på bilden så kommer ni till eventet på Facebook.


Jag tror dock att det är på själva Harry Potter-sidan som man kommer att kunna se premiären.

GMT är tiden i London. London är en timme efter oss här i Sverige, vilket betyder att 5PM är 6PM för oss.
Alltså kommer premiären att visas live klockan 18:00 för oss.


UPDATE DEN 11 NOVEMBER KLOCKAN 17:29;

Ni kan se premiären live på Harry Potter-sidan eller på Ustream.

Nu är det bara 31 minuter kvar!


Jag ska få Dumbledoores trollstav! ♥

Hur snäll är Y egentligen?! Han är i London just nu för att kolla på gala-premiären som äger rum imorgon (d.v.s. se alla skådespelare från filmen som kommer komma på premiären!), och han loggade in på msn nyss och skrev till mig. Och då sa han att han hade köpt både Harry Potters trollstav och Dumbledoores trollstav Harry Potters Warner Brothers Shop, och så frågade han om han skulle köpa något till mig! Så jag frågade vilken som är finast och det är tydligen Dumbledoores, så då förde jag över pengar till hans konto och nu ska han köpa Dumbledoores trollstav till mig också! ♥ Sjukt snällt av honom!

Han sa att han bara sitter och kollar på staven för att den är så fin, så det är väl vad jag också kommer att göra när jag väl får den! Och btw så är det inte någon vanlig leksaksstav som man kanske kan tro, utan det är riktig rekvisita från filmen! Så då kanske ni förstår våran förtjusning!

ÅH, jag kan bara tänka mig hur fint det är i den där butiken. Det är ju ett måste att åka till London och besöka den innan jag dör! Helst när jag har blivit rik så att jag kan köpa allt jag vill ha! För precis som Y redan sa så är man i himmelriket när man är därinne, och det kan jag ju redan nu förstå att jag också kommer vara, så man lär ju vilja ha allt man ser!

Och innan jag glömmer så kan jag ju berätta att man kommer kunna se gala-premiären imorgon från London live på internet! Jag ska lägga upp länken till hemsidan i ett eget inlägg så att ni kan kolla på den om ni vill.


7 days left to HP 7: Part 1!Dear Mom. ♥

At age 4, we think: Mom knows everything!
At 8: Mom knows a lot!
At 12: Mom doesn’t really know everything.
At 14: Mom doesn’t know anything.
At 16: Mom doesn’t exist.
At 18: She’s old fashioned.

At 25: Maybe mom does know about this!
At 35: Before we decide let’s ask mom.
At 45: I wonder…what mom thinks about this?
At 75: I wish I could ask mom about this.”


ReBlog if you have the best mom in the world.
I do. ♥


Ny trailer från Narnia 3: The Voyage of the Dawn Treader!


Här är en ny trailer från Narnia 3: The Voyage of the Dawn Treader.

FILMENS HANDLING
; Genom en magisk tavla transporteras syskonen Lucy (Georgie Henley) och Edmund Pevensie (Skandar Keynes) återigen till landet Narnia, denna gång med deras odrägliga kusin Eustace (Will Poulter) i släptåg. Väl där återförenas de med Kung Caspian (Ben Barnes) ombord på det mäktiga skeppet Gryningen. I Narnia hotar en ondskefull dimma att sluka landet och med hjälp av Caspian, musen Ripipip och resten av den modiga besättningen måste Lucy, Edmund och Eustace slåss mot nya faror för att återigen rädda landet från undergång.

46 dagar kvar till premiären!


Evanna Lynch & Mark Williams @ Vakna! + Nyhetsmorgon.101108 - Måndag.

Nu ska jag snart (eller när ugnen är klar & sen när maten är klar) äta mat! Potatisbullar blir det. Det var tusen år sen jag åt det så det ska bli gott. Det hade ju varit bra om vi hade haft lingonsylt hemma men det har vi inte, men det är som tur är gott utan också.

Av någon konstig anledning har jag inte ätit på hela dagen så därför kan ni nog förstå att det är efterlängtat. Jag skulle äta frukost efter ett-tiden idag men jag gjorde bara iordning Oboy och sen satte jag mig framför datorn och fastnade där, och sen blev det ingen frukost. Och helt plötsligt var klockan 17:00 och då åkte jag ju iväg (i onödan). Så nu har jag inte ätit sen igår kväll. Jaja, nu ska jag sluta skriva om mat.

Nu ska jag faktiskt gå och sätta mig i vardagsrummet med mamma och kolla på Biggest Loser istället. Ciao!


101108 - Måndag/No Evanna & Mark.

ÅH! *Tar ett djupt andetag* Hur roligt är det inte att Evanna Lynch och Mark Williams bara var här i Sverige för att gästa Nyhetsmorgon som var imorse? Jag tog 17:00-bussen in till stan i tron om att få se dem, men när jag hade åkt nästan halvvägs så får jag ett sms av Yousef och då var de vid Rigoletto och det fanns ingenting där + att de frågade de som jobbade där men de visste ingenting om att de skulle komma dit. Och sen sms:ade Yousef mig igen och skrev att de bara hade varit här för att gästa Nyhetsmorgon. Så det var bara för mig att gå av bussen vid nästa busshållsplats och sen gå över vägen och ta bussen hem igen... Så nu kom jag nyss innanför dörren.

Det finns ingen som man kan skylla på heller eftersom det inte funnits någon exakt information om vart de kommer hålla till, när de kommer vara där osv. Men inför förra Harry Potter-filmen så kom ju James + Oliver Phelps hit, och då hölls det även en gala-premiär och gala-premiärerna är alltid vid Rigoletto. Så därför antog vi automatiskt att det skulle bli samma sak även nu. Men det blev det ju inte, tråkigt nog! Det hade varit så himla roligt att få se dem för det är ju inte varje dag man får en sån chans som ett fan. Men det finns inte så mycket att göra åt det hela än att bara glömma det. Istället får vi väl fokusera på den riktiga Harry Potter-premiären som är om bara 9 dagar!

Yousef missar dock inte så mycket även om vi inte fick se Evanna och Mark idag, för han ska nämligen åka till London och campa utanför biografen där och kolla på alla skådespelare från filmen vid gala-premiären där! Ni kan väl förstå hur avundsjuk jag är?! Men jag hoppas såklart att han får det roligt där, och att han inte fryser ihjäl. Jag höll ju seriöst på att frysa ihjäl när vi campade utanför Sergel och det var ju i början av juni, så då kan ni ju tänka er hur kallt det är nu i november!

Jaja, nu går jag vidare från det här... 9 dagar kvar till Harry Potter-premiären! ♥ Är det någon annan som också ska gå på Rigoletto klockan 18:15?


Gonna Get This - Hannah Montana Forever.Que Sera - Hannah Montana Forever.❝Jonas L.A.❞


Kollade just på reprisen av första avsnittet av den "nya" serien “Jonas L.A.” på Disney Channel.

Serien hade ju premiär i fredags men jag missade avsnittet då. Så det är tur att Disney Channel har börjat sända dygnet runt och att jag nu fick chansen att se avsnittet ändå utan att behöva se det på internet.
Nu kom ett nytt avsnitt av “Hannah Montana Forever” också, som jag ska se på.

Jonas L.A.” är egentligen samma serie som “Jonas”. De enda undantagen är att serien såklart har bytt namn, och att serien nu utspelar sig i en annan stad (LA) än var den utspelade sig i förut. Och nu bor de också ensamma utan deras föräldrar, fast deras livvakt (som också är deras livvakt irl) bor med dem. Och de ska vara där över sommaren. Och Stella och Macy är såklart fortfarande med i serien, och de bor hos Stellas moster.

Nu återstår det att se om jag kommer kunna se varje nytt avsnitt varje fredag, eller om jag kommer följa det på internet istället. Hur som helst så verkar serien bara bli bättre och bättre. Det verkar dock vara mer drama i serien nu än vad det var förut, och då är det främst kärleksdrama som jag pratar om. Det ska hur som helst bli roligt att se hur det går för kärlekspar(en) och vad som händer i serien!


Nya stills från Narnia - The Voyage Of The Dawn Treader.Här kan ni läsa en intervju med Skandar Keynes (Edmund).
Här kan ni läsa en intervju med Ben Barnes (Prins Caspian).
Här kan ni läsa en intervju med Georgie Henley (Lucy).

Det är 49 dagar kvar till premiären! ♥
(Vi i Sverige får tyvärr vänta till den 25 december. Det är i USA den har premiär den 2 december.)

[BILDKÄLLOR: JUSTJAREDJR1 + JUSTJAREDJR2.]Love.

Now I have my Harry Potter-tickets!


Efter att ha gått upp klockan 06:45 och sen väntat från klockan 07:00 till ca 08:10 så släpptes äntligen biljetterna på SF. Det var redan några som hade hunnit boka i mitten av salongen när jag skulle boka men det fanns ändå gott om platser kvar så jag kunde välja och vraka. Men sen när jag väl hade bokat och reservationen var klar så kollade jag in på bokningen igen och det blev bara fler och fler upptagna platser.

Så ni som är medlemmar i bioklubben och vill ha biljetter till premiären får nog sätta lite fart! Iofs vet jag bara hur det ser ut på den tiden och biografen som jag bokade men det är bäst att vara på den säkra sidan.
Det var en hel del människor som satt uppe och pratade i biosnack medan vi väntade på att biljetterna skulle släppas och det var människor både i Stockholm, Göteborg och Malmö så det lär ju bara bli fler och fler upptagna platser i alla salonger. Men lycka till hur som helst!

(UPDATE KL 08:40; Det finns en hel del biljetter kvar på varenda salong just nu och det är långt ifrån slutsålt på de största biograferna, men boka så fort som möjligt om ni vill ha chans till de bästa platserna!)

Nu kan jag iallafall andas ut och gå och lägga mig igen. Mina ögon värker för jag har knappt sovit något inatt. Sen när jag har gått upp igen ska jag ringa till pappa och säga åt honom att hämta ut biljetterna efter jobbet. Så om 13 dagar så kommer vi att se Harry Potter Rigoletto!

Är det någon av er som ska se filmen på samma tid som mig?Evanna Lynch & Mark Williams comes to Sweden on November 8!


Den 8 november (måndag) kommer Evanna Lynch (Luna Lovegood) och Mark Williams (Arthur Weasley) besöka Sverige inför premiären av Harry Potter och dödsrelikerna - del 1.

Och premiären för Harry Potter 7: del 1 är den 17 november enligt SF, och inte den 19 november som jag gått runt och trott. Så var beredda på att det är den 17 november och inte den 19 november!
Jag ska ändra datumet i min nedräkning här på bloggen så att det blir rätt.


Hur som helst så ska jag och Yousef åka in till stan på måndag för att få en skymt av Evanna och Mark. Och självklart vet vi vart de ska så vi kommer förhoppningsvis inte missa dem. Vi kommer åka dit några timmar innan också för att vara på den säkra sidan. Jag tycker att det ska bli jätte roligt att få se dem eftersom jag är ett fan av Evanna. Tänk att hon bara var ett vanligt fan innan hon blev vald till rollen som Luna! Men hon gör verkligen rollen som Luna perfekt och därför gillar jag henne. Så, måndag it is! Bara 5 dagar kvar! ♥

Imorgon ska jag förresten gå upp i gryningen (klockan 07:00) för att få välja och vraka över biljetterna till Harry Potter-premiären. Det hade varit mycket bättre om man kunde boka biljetterna vid midnatt (vilket jag såklart ska kolla om man kan) men det har aldrig gått att boka biljetter vid den tiden innan så därför får man bita i det sura äpplet och gå upp tidigt för att få de bästa platserna. Men jag kan ju bara gå och lägga mig sen efteråt så det gör inte så mycket. Nu är det bara 14 dagar kvar till premiären! D.v.s. 2 veckor!

[INFOKÄLLA: MOVIEZINE. KOLLAGE: JAG. BILDKÄLLOR: 1, 2, 3, 4, 5, 6.]101102 - Tisdag/Shopping+Fika.


Idag har jag och Elin varit och kollat i lite affärer efter julsaker och liknande.
Sen avslutade vi shoppingturen med att fika. Fotot är taget med min mobil så därför är kvalitén som den är.

Jag köpte lite grejer för totalt 150:-. Jag kanske lägger upp foton på det senare.
Hur som helst så blev jag väldigt nöjd med dagens inköp. Ett tips om ni vill handla julsaker är att åka till Rusta! De har både prydnader, ljusstakar, stjärnor, pysselsaker osv. Och så är det väldigt billigt där också.
Jag och Elin hittade en del pysselsaker där och det är mycket billigare jämfört med Panduro där vi kollade på pysselsaker i lördags t.ex.

Elin kom hem till mig runt klockan 14:10 och då gick vi hemifrån direkt. Sen var hennes pappa snäll och skjutsade hem mig så jag slapp gå, så jag var hemma igen runt klockan 18:00. Så jag har varit borta hela dagen mer eller mindre. Det sista vi gjorde var att fika så jag kommer nog inte äta än på ett tag, och jag har förresten ingen aning om vad jag ska laga för mat heller. Men det får jag fundera på lite senare när jag har blivit hungrig. Ciao!My name is Malin and I’m 27 years old. I’m born and raised in Stockholm, Sweden. I live in a apartment with my Persian cat Pika. ♥

I’m a Introvert with a INTJ personality. I’ve been a Pescetarian since 2006, and I’ve always had a Straight Edge lifestyle. I’m a big fan of Harry Potter and I’m sorted into Ravenclaw. I’m also a fan of Disney. I’m a animal lover, and a big supporter of animal rights and human rights.

My interests are animals, anime, art, blog, clothes, crafts + DIY, family, friends, fantasy, gaming, interior design, literature, movies, music, photography, shopping, traveling, tv-series, web-design, writing & youtube.

My blog is a lifestyle blog. Since October 2011 I write all of my blog-posts in English.

Read more about my blog here.

CONTACT: contact@malinbelle.com.

MalinBelle's Streambadge

I’M CURRENTLY READING

The Romanovs: 1613-1918
tagged: currently-reading
La Belle Sauvage
tagged: currently-reading

goodreads.com

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Malin has read 0 books toward her goal of 28 books.
hide
MalinBelle.com’s 10 last visitors comes from...
Flag Counter MalinBelle.com’s visitors since July 24, 2014.

Use the coupon code "MalinBelle" to get 10 % off everything on the Cuddle Clone website!
These are affiliate & referreal links to some great website memberships that I want to share! Pull the mouse over the website photo & you’ll see a description of what the website is about.
The blog-design is made by me, MalinBelle.com.
The illustration in my header is made by CinnamonSeries.com.
The blog is best seen in Google Chrome & Mozilla Firefox.
My blog is 100% copyrighted by MalinBelle.com, since 2009. Everything you see on this site is created by me unless stated otherwise.

My photos are always marked with my url MalinBelle.com (photos from January 2009 - September 2011 is marked with my old url Malyn.se & Celeborn.blogg.se) and my photos are normally published in my photo-categories.

I always mention the source to photos/images/texts that aren’t mine, either in the end of the blog-post or if you click on the photo/image you'll see the source.

READ MORE ABOUT MY BLOG HERE.
READ MY BLOG POLICY HERE.


Don't touch my siteAnnonser från BloggPartnerUse the "MalinBelle" coupon code to
get 10% off everything on the website!

Blogarama - The Blog Directory Blogglista.se RSS 2.0