Earth Hour 2010.

Lördagen den 27 mars 2010 klockan 20:30 genomförs världens största klimatmanifestation.
Genom en enkel handling – att släcka ljuset under  en timme – visar du ditt stöd för
klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan.
Delta i Earth Hour – var en del av lösningen.


TIPS PÅ HUR DU KAN GÖRA EARTH HOUR TILL EN MYSIG, KUL & MINNESVÄRD KVÄLL:
♥ Släck belysningen hemma och tänd några levande ljus. Bivaxljus är bäst ur miljöhänsyn. Annars är stearinljus bättre än paraffin.
♥ Bjud in till fest. Samla ihop ett gäng vänner till en mörkerfest. Laga klimatsmart buffé. Tänk grönt och säsong. Men framför allt: Se till att ha riktigt kul!
♥ Candle light dinner. Bjud vänner, familj eller den du älskar på en mysig middag till tända ljus.
♥ Earth Hour Show. Kom på gratiskonsert i Kungträdgården i Stockholm den 27 mars med flera kända svenska artister som uppträder för klimatet.
♥ Mindfulness. Var en stund för dig själv. Meditera om du känner för det.
♥ Hitta en date. (Om du är singel.) Det sägs vara klimatsmart att bo ihop.
♥ Spela högt. Samla ihop ett gäng och spela sällskapsspel.
♥ Stjärnskådning. Om det är en stjärnklar kväll, kan stjärnskådning vara en spännande aktivitet. Kontakta ett observatorium nära dig för att höra om de har öppet, eller skåda på egen hand med en stjärnkarta.
♥ Berättarkväll framför brasan. Samla familj och vänner framför brasan och berätta historier. Om fantasin är skral kanske en ljudbok är ett alternativ.
♥ Bor du i en stad som släcker? Kolla upp vilka byggnader som din stad planerar att släcka ner, ta med dig kameran, en vän och gå ut och ta före-och-efterbilder. I vissa kommuner anordnas konserter, fackeltåg och annat den 27 mars. För info om vilka kommuner/städer som anmält sig till Earth Hour, gå till vårt kalendarium som kommer att fyllas på alltmer ju närmare vi kommer den 27:e.
♥ Skapa ljusgraffiti. Du behöver en kamera där du kan ändra slutartiden, och någonting som lyser. Kanske ett par vänner eller bara dig själv. Och du kan skapa din egen ljusgraffiti. Här finns en Youtube-video som förklarar hur man gör. På Flickr finns en massa spännande ljusgraffiti från Earth Hour 2009 i England att titta på för inspiration.
[SOURCE: WWF.]

GESTALTA EARTH HOUR OCH VINN FINA PRISER:
Fånga nedsläckningen under Earth Hour den 27 mars och vinn priser från Canon. Världsnaturfonden WWF, Canon och Kamera & Bild gör en gemensam sak under Earth Hour och bjuder in hela Sveriges befolkning till en fototävling. Vinnarna är de som bäst lyckats gestalta nedsläckningen. I juryn sitter bland andra naturfotografen Brutus Östling. Så här gör du för att vara med.


Ska Du delta i Earth Hour 2010?