Köandet utanför SF.

Hej!
Jag vet att jag inte har uppdaterat något om de dagar då jag var och köande utanför SF men det kommer nu. Jag har från i torsdags tagit igen sömn och latat mig och inte orkat skriva någonting.

TISDAGEN 1 JUNI
;
kvällen packade jag ihop mina grejer och åt middag hemma, tog bussen in till stan klockan 19:20, var framme vid SF runt klockan 20:30, affären jag skulle handla i hade hunnit stänga så jag fick handla i affären vid T-Centralen innan jag gick till SF.
Jag hittade Bea sittandes i kön och knackade henne på ryggen. Under kvällen satt vi längst fram i kön i en klunga med de som kommit dit innan oss. Det var två tjejer från min grundskola som hade kommit dit först av alla. De är födda -93 så de gick ju 3 klasser under mig. Ganska otippat att träffa på dem där! Ena tjejen kände jag igen, men hon som sa att hon kände igen mig kände jag inte igen.

Jag såg även Mogi och RightNow som kom ut från Sergel när vi satt där utanför. Det var ju något event för Sex and the City 2 den dagen så jag antar att de var där de hade varit.
Jag funderade på om jag skulle gå fram och säga något till Mogi men tydligen funderade jag för länge för helt plötsligt var hon borta. Jag är inget stort fan av henne eller så men jag läser ju hennes blogg och vi heter båda Malin.

Jag kommer knappt ihåg någonting från tisdagskvällen förutom att vi satt längst fram med alla andra, pratade, såg lite på film, osv.
Sen förflyttade vi oss till våran plats där vi "bäddade". Bea hade ju tagit med sig en stor presenning som vi alla satt/sov på sen. På natten så försökte jag sova men det gick ju inte att somna. Jag antar att det var pga kylan som jag inte kunde somna. Någon sa att det var 8 grader ute men det måste ha varit kallare än så. När jag låg och försökte sova så hackade jag tänder hela tiden och bara låg och skakade. Så det var ju inte så enkelt att somna. Jag hade förresten ont i tänderna hela onsdagen bara för att jag hade legat och hackat tänder så mycket. Jag skulle verkligen behövt min dunjacka, då hade jag säkert inte frysit någonting! Men det är ju typiskt att man ska vara efterklok när man väl ligger där och fryser.
Efter några timmar så gav jag upp sovandet och satte mig upp och pratade med några andra som också var vakna + spelade lite kort med en kille. Bea och hennes kompis Tanja som också var där med oss låg och sov i lugn och ro (jag antar att de kunde sova för att de hade sovsäckar och därav blev mer varma).
När klockan var 5 på morgonen så började jag och några andra bli kissnödiga men ingenting var ju öppet så vi fick hålla oss till halv 6 då vi gick till centralstationen och väntade på att toaletten skulle öppnas så att vi kunde gå på toa. Sen gick vi tillbaka till kön.

Vi satt hela tiden i kön förutom då man skulle gå på toa (vilket jag gjorde totalt 3 gånger tror jag, för jag vågade inte dricka så mycket eftersom jag inte ville bli kissnödig på natten då ingenting är öppet) eller gå och köpa mat.

ONSDAG 2 JUNI;
onsdagen så kom det mer och mer folk och satte sig i kön. Och det kom även 2 kompisar till Bea och Tanja och satte sig med oss (+ en till, fast hon hade redan varit där med oss under natten men sen åkt hem för att gå till skolan); Leyla, Christopher och Ayla.
Under onsdagen(innan Beas andra kompisar kom dit) så försökte jag sova ute i värmen. Jag såg många människor som gick runt i shorts och linne osv medans jag själv satt där i dubbla tröjor och jacka. Jag måste ha varit helt frusen efter den kalla natten för jag svettades inte ens med de kläderna på mig. Men senare under dagen så hade jag blivit lite varmare och kunde ta av mig jackan.
Det var en konstig man som jagade Christopher runt de där bänkarna i sten precis utanför SF. Vi fick aldrig reda på om den mannen var normal eller inte... Jag menar, vilken normal människa jagar en annan? Men det var bara roligt för oss andra för vi kunde inte sluta skratta åt det. Det var synd som fan att Bea inte lyckades få det på bild!
Till middag åt jag pizza med Leyla. Sen under kvällen så såg jag på film tills batteriet dog (fast Christopher fick skulden för det, haha, sorry!), pratade med dem jag satt med såklart + med några nya människor som kommit dit under dagen/kvällen, och väntade på att tiden skulle gå.
Under natten så var det definitivt varmare än vad det hade varit under tisdags natten. Men jag fick även låna Leylas täcke och virade runt mig, och sen när hon ville ha tillbaka det så fick jag låna hennes dunjacka så jag klarade mig mycket bättre än vad jag gjorde under tisdags natten, som tur var.

Vi som var de 20 första i kön fick också fina Eclipse-postrar/affischer av Nordisk Film som kom förbi.
Och så fick vi mackor, té osv från SF på morgonen. Och även gratis snacks under eftermiddagen. Och så får vi inte glömma ahlgréns bilar som vi fick flera kartonger av under både tisdagen och onsdagen.

TORSDAG 3 JUNI;
Under torsdags morgonenså kom det hur mycket folk som helst. Vissa verkade tro att de skulle kunna tränga sig eller något liknande för alla kom och ställde sig nära dörrarna, men sen fick de väl höra om listan där de 150 första i kön var uppskrivna just för att ingen ska kunna tränga sig före oss som har suttit där och köat i 2 dygn. Det var lite ovisshet och kaos bland alla nykomlingar ett tag tills de lyckades få alla att ställa sig i en annan kö bakom de som stod som reserver till vip-biljetterna (dvs om någon inte skulle behöva sin andra vip-biljett eftersom man fick 2 stycken, och om man nu ville ge bort sin andra biljett till någon som var reserv).

Runt klockan 6 så började alla packa ihop sina grejer och sen väntade vi alla på att klockan skulle gå så att vi fick hämta ut våra biljetter. När klockan var 7 så hade vi redan ställt oss upp i kön och stod tillsammans två och två efter listan (jag var på plats nummer 13 i kön btw!), och väntade på att klockan skulle bli 8.
När klockan väl blev 8 så släpptes vi in två och två och fick våra biljetter, medans Maryam och Rebecca stod därinne med SF och höll koll på listan så att den personen som kom in verkligen var personen på listan. Rebecca var förresten den som kom på grejen med listan och fixade allt med den, så creds till henne för det!

Leyla var 2 nummer efter mig på listan och när hon hade fått sina biljetter så började hon gråta, sötnosen! Jag har dock inte fattat att vi ens kommer få se Kristen och Taylor än så jag har inte visat några känslor överhuvudtaget för det. Jag kramade bara Leyla snabbt och orkade tyvärr inte leta upp Bea och de andra för att säga hejdå, utan jag gick så snabbt jag kunde till tunnelbanan och åkte hem.
När jag satt på bussen så kunde jag knappt hålla ögonen öppna och när jag skulle gå av fick jag tvinga mig själv att vakna till liv så att jag kunde gå av bussen. Sen gick jag hem, klädde av mig alla kläder, la mig i sängen och läste några sidor i den nya Amelia-tidningen innan jag slocknade (klockan var då lite efter 10). Jag vaknade sen klockan 22 på kvällen. Sen var jag uppe några timmar på torsdags natten innan jag gick och la mig igen. Och nu på fredagen så vaknade jag klockan 17:00 så nu har jag nog tagit igen den missade sömnen under de här dagarna.

Nu blev det här lite mycket text och enligt mig lite huller om buller, men ni behöver ju inte läsa om ni inte orkar. Jag har iallafall försökt komma ihåg allt som hände och berätta det, även fast allt är lite huller om buller även i mitt huvud.

En sak som är säker är iallafall att jag aldrig mer kommer "campa" utomhus. Så mycket som jag frös i tisdags natt var verkligen för mycket. Jag trodde verkligen att jag skulle frysa ihjäl och dö när jag låg där och skakade och hackade tänder. Och att jag t.o.m fick ont i tänderna för att jag hade hackat tänder så mycket under natten visar ju hur mycket jag frös. Jag hade verkligen behövt min dunjacka just då!

Men nu är köandet över och jag var som sagt nummer 13 i kön och fick 2 stycken VIP-biljetter till eventet den 21 juni. Så jag kommer såklart åka dit och få se Kristen Stewart och Taylor Lautner livs levande!
Jag har fortfarande inte förstått att det kommer hända och att jag kommer få se dem, och jag kommer förmodligen inte förstå det förrän allting redan är över. Men så är det alltid för mig med såna här saker.

Jag hörde av de andra som satt i kön att de ska köa även utanför Hovet i några dagar innan själva eventet, men det kommer jag inte orka göra. Jag skyller på att jag är för gammal, haha.
Nej, men jag orkar verkligen inte köa såhär igen. Även om jag då skulle veta att jag ska ta med mig varmare kläder osv, så är det också jobbigt att bara sitta där i flera dygn och vänta. Och det är ju ändå inte så många VIP-biljetter som har släppts (jag tror det är 600 stycken), och då kommer jag ju ändå få en av de bästa platserna så det känns lite överdrivet att behöva köa till det också när man ändå kommer få en av de bästa platserna. Men jag ska iallafall åka in tidigare än klockan 16:00 då insläppet börjar och köa tills de släpper in oss. Då har man iallafall köat litegrann och kanske påverkat platserna lite till det bättre.

Johanna ska gå med mig på eventet även fast hon inte var och köade med mig. Hon skulle ha kommit dit i onsdags och köat med mig, men hon var fast hemma hos sig eftersom det inte gick några bussar + att hennes pojkvän inte var hemma och kunde skjutsa henne. Sen hade hon skrivit till mig på både msn och mobilen men min mobil hade ju dött tidagare under kvällen så jag kunde inte se hennes meddelanden. Jag blev såklart lite ledsen för att hon inte kom in och köade med mig eftersom hon sagt att hon skulle det, men det fanns ju inget hon kunde göra åt det hela och jag märkte i torsdags kväll när jag snackade med henne hur ledsen hon var för det, så hon är förlåten.
Hon är dock skyldig mig 2 nätter utomhus i kylan men vi har pratat om att hon ska sova på min balkong.


Det här är väl allt jag har att säga om min kö-upplevelse och det blev ju en del att läsa misstänker jag.
Är det någon av er som köade och fick en biljett?