101231 - Nyårsafton 2010/2011.


Efter att jag var klar med provet så gjorde jag iordning middag;
potatisklyftor, inbakad lax i vitlöks creme fraiche, bearnaise sås & vitlöksbröd.Jag fick inte så jätte bra foton på fyrverkerierna så jag orkar inte lägga upp fotona en & en eftersom de ändå inte vart så bra. Det är inte någon större förlust att lägga upp dem i kollage med andra ord.101231 - Fredag/Nyårsafton.

Hej! Jag är ju tvungen att skriva ett riktigt sista inlägg under 2010 känns det som, så här kommer det.

Idag gick jag upp runt klockan 13:00, fast jag vaknade en stund innan dess. Jag gick och la mig efter klockan 03:00 inatt men sist när jag kollade på klockan så var den efter 05:00 så det tog ett rejält tag för mig att somna inatt. Så jag hoppas att jag kan somna bättre under natten till imorgon, när jag väl har gått och lagt mig dvs.
Jag kommer nog vara uppe några timmar till iallafall, eftersom jag såklart ska kolla på fyrverkerierna som antagligen folk lär börja med innan midnatt och sen hålla på ett tag, och jag vill inte gå och lägga mig direkt efter det.

Jag har faktiskt inte haft tid att göra så mycket idag tyvärr. Först vaknade jag, gick upp, gjorde iordning frukost och åt den framför tv'n där jag kollade på några The Osbournes-avsnitt som gick på MTV, sen klädde jag på mig och gick och handlade lite till middagen som jag skulle göra nu ikväll, och sen när jag kom hem så kollade jag runt lite på datorn innan jag hämtade hem det teoretiska provet till min Svenska C kurs.

Min lärare skrev till mig innan julen ens hade börjat att provet skulle vara tillgängligt på hemsidan innan Nyårsafton så att man skulle kunna göra det innan Nyårsafton (för vem vill sitta på Nyårsafton & göra ett prov?), så jag räknade ju med att kunna göra det innan idag. Så jag har hållt utkik på hemsidan tidigare i veckan men inte sett något prov, och igår fanns det inte heller något prov på hemsidan, så jag fick tråkigt nog göra det idag. Jag började med provet efter klockan 17:00, och blev inte klar förrän närmare klockan 21:00. Min lärare hade också skrivit att provet skulle bestå av ett debattinlägg och frågor, så jag trodde ju såklart att det skulle bestå av det. Så när jag hade hämtat provet och öppnade det så fick jag en negativ överraskning. Provet bestod av 5 olika uppgifter, och det var ju inte alls vad jag hade räknat med, så det var också därför det tog sån tid att göra provet.
Även om jag bara har varit hemma idag så hade jag inte räknat med att sitta och göra ett prov i flera timmar på Nyårsafton direkt. Jag hade hellre spenderat de timmarna med att göra något jag faktiskt vill göra. Men jag var tyvärr tvungen att göra provet idag eftersom idag också är (konstigt nog) sista dagen av kursen, och jag vill ju inte riskera att inte bli godkänd och få göra om hela kursen.

Hur som helst så är det så jag har spenderat min sista dag av 2010, och det är därför jag inte har skrivit något idag, för jag hade faktiskt tänkt publicera två inlägg till om hur 2010 har varit (jag har ju redan publicerat ett inlägg om de nedräkningar som jag har haft under 2010 här i bloggen), men nu kommer jag förmodligen bli klar med dem efter midnatt och därmed under 2011, så därför kommer jag att tidsinställa dem så att de blir publicerade idag, nyårsafton, ändå. Så om ni är intresserade av att läsa dem så kan ni kolla in senare inatt eller imorgon, och läs då de två inläggen nedanför det här inlägget.

Nu är det bara en halvtimme kvar till midnatt då det nya året 2011 börjar! Så, gott nytt år allihop! ♥


Happy New Year, 2011! ♥


HAPPY NEW YEAR, everyone! ♥
I hope you all get a new year filled with joy, happiness, love, health & success!

Goodbye 2010 & Hello 2011!

[Bildkälla: Tumblr.]2010's nedräkningar på bloggen.

Det här är alla saker och händelser som jag har räknat ner till under året 2010 här på bloggen:

4 Januari – Martin fyller 18 år.
29-31 Januari – Kryssning @ Helsingfors med mamma.
6 Februari – Thåstrom @ Annexet.
9 Februari – Bloggen fyller 1 år.
4 Mars – Shutter Island har premiär.
5 Mars – Alice in Wonderland har premiär.
8 Mars – Percy Jackson har premiär.
23 Mars – Jag börjar skolan/Komvux.
26 Mars – Snabba Cash har premiär.
7-9 April – Kryssning @ Helsingfors med mamma.
4 Maj – Mamma fyller 44 år! ♥
15 Maj – Hannah Montana Spotlight.
24 Maj – Celeborn fyller 6 år! ♥
27 Maj – Sommarlov!
27 Maj – Sex and the City 2 har premiär.
21 Juni – Twilight Fan Event. ♥
25 Juni-2 Juli – Cypern med Martin. ♥
30 Juni – Eclipse har premiär. ♥
18-26 Juli – Kreta med mamma. ♥
16 Augusti – Skolan börjar igen.
5 September – Jag fyller 20 år.
31 Oktober – Halloween.
17 November – Harry Potter 7: part 1 har premiär. ♥
24 December – Julafton.
25 December – Narnia 3 har premiär.
31 December – Nyårsafton.


Lista om året 2010.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag åkte utomlands själv med Martin utan någon förälder på riktigt (förut åkte jag & Martin till Finland själva när vi var små, men då hade vi en flygvärdinna som höll koll på oss osv. så vi var ju inte direkt helt själva som vi var nu). Började på Komvux. Besökte en ny stad/ort på Kreta (jag har varit där 4 gånger nu tror jag, men inte i samma stad/ort varje gång såklart).
Höll du några av dina nyårslöften? Kommer du ha några nya för nästa år? Jag brukar inte ha nyårslöften, utan jag brukar ha mål istället. Då behöver man inte bli arg på sig själv om man inte klarar av att hålla dem, haha. Jag har hållt ett av mina mål iallafall. Och jag kommer att ha mål för det nya året, så ja.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, Veronica! Men jag har fortfarande inte träffat hennes son dock, eller henne heller för den delen, så det måste vi verkligen ta och ändra på under 2011!
Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov!
Vilka länder besökte du? Finland, Grekland & Cypern.
Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011? Kärlek.
Vilket datum från år 2010 kommer du alltid minnas, och varför? Resor & Twilight Fan Event.
Vad var din största framgång 2010? Jag har fått bra betyg i skolan hittills!
Största misstaget? Jag har inte gjort något misstag direkt. Jag har dock insett på allvar att jag verkligen inte orkar med människor som fortfarande beter sig som 14.
Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej, faktiskt inte. Jag har inte varit sjuk på hela året!
Bästa köpet? Mina Doc Martens kängor, min höstjacka, Pirates of the Caribbean box (alla 3 filmer på dvd), vitt långt Hello Kitty linne, The short second life of Bree Tanner, Elsas Mode, mina skjortor, Twilight: New Moon - Bellas Box & Twilight: Eclipse - Bellas Box.
Vad spenderade du mest pengar på? Jag har faktiskt inte spenderat så mycket pengar, förutom saker som jag har varit tvungen att betala nu det senaste halvåret, t.ex. då Celeborn blev sjuk. Men förutom det så hade jag en väldigt bra ekonomi under resten av året.
Gjorde någonting dig riktigt glad? Små ögonblick, mina nära & kära, 2 utomlandsresor under sommaren.
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2010? Oj, kolla min kategori "Musik" och alla videos/låtar som har publicerats under det här året så får ni veta.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare.
Vad önskar du att du gjort mer? Hållt på med mina intressen/hobbies mer.
Vad önskar du att du gjort mindre? Slösat tid.
Favoritprogram på TV? Jag har väldigt många favoritprogram som ni nog vet. Men några nya som jag upptäckte i år/började sändas i år är Pretty Little Liars, MasterChef Australia, Victorious & Nikita.
Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Nej, jag hatar inte människor, även om jag såklart ogillar vissa. Hat är ett för starkt ord tycker jag, och det finns inte någon människa som gjort något så hemskt mot mig så att jag kan hata den.
Bästa boken du läste i år? L.A. Candy, Elsas mode, The Short Second Life of Bree Tanner & Miles to go.
Största musikaliska upptäckten? John Mayer, Jason Derulo, Bruno Mars, Cheryl Cole & Daniel Adams-Ray.
Något du önskade dig och fick? Böcker som jag ville ha - i både födelsedagspresent & julklapp.
Något du önskade dig men inte fick? Kärlek.
Årets bästa film? Alice in Wonderland, Sex and The City 2, Eclipse, Avatar, The Last Airbender, Harry Potter 7: part 1 & Narnia 3.
Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Hur många år fyllde du? Jag fyllde 20 år, och jag firade mig själv med min familj och närmaste släkt.
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Kärlek och vänskap.
Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Svart, lite färg, leggings, oversize linnen, skjortor.
Vad fick dig att må bra? Se svar på frågan "Gjorde någonting dig riktigt glad?".
Vilken kändis var du mest sugen på? Haha... Robert Pattinson, Michael Cera & Ben Barnes.
Vilken politisk debatt engagerade dig mest? Valet 2010.
Vem saknade du?
De bästa nya människorna du träffade? Belinda och Christopher som jag träffade i samband med Twilight Fan Event, och Visalani som jag fick kontakt med i oktober tror jag det var. Visalani och jag har kommit väldigt nära varandra på väldigt kort tid, och jag räknar henne som en av mina bästa vänner, och vi ser även på varandra som "systrar". Det är otroligt hur fina människor man kan träffa genom internet!
En värdefull läxa du lärt dig i år? Att de vänner som man tror är ens bästa vänner inte alltid är det. Men förr eller senare får man se deras riktiga sidor, och då märker man också vad ens vänskap betyder för dem.
Citera en sångtext som summerar ditt år; Kommer inte på någon speciell.
ÅRET.
Hur har året 2010 varit för dig? - Bra.
Bättre än förra året? - Det tror jag.
Har du träffat några nya vänner? - Ja.
Någonting du aldrig kommer glömma 2010? - Resor.
Har du flyttat under år 2010? - Nej.
Har du hittat en ny låt som du älskar? - Ja.
Isåfall vilken? - Åter igen, kolla kategorin "musik" och alla låtar/videos jag lagt upp. Jag lägger ju bara upp låtar jag gillar och det blir ju en hel del låtar under ett helt år.
Har du druckit alkohol? - Nej.
Har du rökt? - Nej.
Har du kysst en främling? - Nej.

KÄRLEK.
Hur har din kärlek varit 2010? - Den har inte existerat överhuvudtaget. Tyvärr.
Har du strulat med någon? - Nej.
Har du varit kär? - Nej.
Har du sagt jag älskar dig till någon? - Ja.
Har någon sagt jag älskar dig till dig? - Ja.
Har du haft ett hemligt förhållande? - Nej.

SORG & HÄMND.
Har någon i din närhet tagit självmord? - Inte i min närhet direkt, men en bekant på långt håll kan man väl säga. Hur som helst så är det väldigt hemskt och tragiskt när någon som är så ung tar livet av sig. Det är så overkligt så jag har fortfarande inte fått in det i huvudet. Även om personen inte var någon som jag kände på det sättet så är det svårt att förstå vad som har hänt och att personen inte lever längre.
Har någon i din släkt avlidit? - Nej, tack och lov.
Har du slagit någon på riktigt med knytnäven? - Nej.
Har du varit i slagsmål? - Nej.

PERSONLIGT.
Har du gjort någonting du ångrar? - Jag tycker inte att man ska ångra saker, då man ändå inte kan göra något åt saker som redan är gjorda. Men det finns väl något som jag kunde ha skött bättre, men det finns inget som jag ångrar.
Isåfall vad? - Inget stort, och inget ni behöver bry er om.
Har du skämt ut dig? - Nej.
Har du ljugit för en vän? - Nej.
Har du varit ute en hel natt? - Nej.
Har du blivit tagen av polisen? - Nej.
Har du sovit i samma säng med någon av det motsatta kön? - Ja.
Har du sovit i samma säng med någon av samma kön? - Ja.

SKOLAN & FRITIDEN.
Vilken skola går du på? - NKV.
Har någon varit elak mot dig på skolan? - Nej. Jag gick ju bara i skolan medans jag läste matten, dvs. från mars - oktober, och när jag var i skolan så gjorde jag det jag skulle och inget annat, och alla andra gjorde likadant.
Hatar du någon på din skola? - Nej.
Har du gjort något framsteg? - Ja! Jag vet inte om jag vill dela med mig av betyg här i bloggen, men betygen jag har fått hittills har varit och är över förväntan. Jag är väldigt nöjd hittills!
Har du haft alla rätt på ett prov? - Inte vad jag vet, men det har ändå varit över förväntan på de flesta proven. Och på nationella provet i Matten var det verkligen över förväntan!

VÄNSKAP.
Har du träffat nya vänner? - Ja.
Har du förlorat en vän? - Förlorat är inte rätt ord då det är jag som har valt att avsluta våran vänskap, men ja.
Har du fått tillbaka kontakt med en gammal vän? - Ja. ♥
Har du gått bakom ryggen på en vän? - Nej.
Har du ljugit för en bästa vän? - Nej.
Har du haft en relation med en vän? - Nej.
Har du många killkompisar? - Nej.


Disney Channel 2011 - Turn It Up.DJ Earworm - United State of Pop 2010.101228 - Tisdag/Narnia 3.

Inlägget som jag nyss postade är väldigt passande eftersom jag och Elin nämligen ska se på den nya och tredje Narnia-filmen (The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader) ikväll klockan 18:15. ♥

Det ska bli roligt att se den eftersom det är en film-serie jag följer och jag och Elin har dessutom sett alla tidigare filmer tillsammans så det är en tradition vi har. Och vi båda gillar filmerna såklart, annars hade vi ju inte sett på dem.
Filmen visas i 3D också så jag ska gå och ta på mig mina linser snart så att jag kan se på filmen utan problem. Att ha 3D glasögon på sina vanliga glasögon testade jag sist när vi såg på en 3D-film tillsammans... Det fungerade ju men glasögonen hamnade ju en bit ifrån ögonen eftersom det blev dubbla glasögon, och så åkte glasögonen ner hela tiden så det var inte det smidigaste valet. Så därför kör jag på linser istället.

Innan vi ska se på filmen så ska vi äta middag tillsammans. Förmodligen på pizzerian som ligger närmast biografen. Om den är öppen såklart, men det borde den vara eftersom det inte är någon röd dag idag.

Elin kommer hit om en timme ungefär så jag borde väl gå och klä på mig och sätta in mina ögon så att jag är helt klar för att gå när de kommer hit. Ciao!


Behind-the-scenes @ The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader!DAY 24 - IT'S CHRISTMAS! A PHOTO OF YOUR FAVOURITE GIFT!


+ den nya digitalkameran som jag ska få.

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


101224 - Fredag/Julafton.

Jag tog bara dessa få bilder på Julafton, men det är väl bättre än ingenting antar jag!DETTA FICK JAG I JULKLAPP;

4 stycken böcker av mamma.

Jag hade önskat mig alla förutom Nattens begär (den handlar om vampyrer så det var därför hon köpte den & den är säkert bra!), så jag blev nöjd.Fick torgvantar eller vad det nu heter + en hårborste från mamma.

Hårborsten är en sån där svinborste som är bra på att reda ut tovor & speciellt för långt hår & så ger den extra glans när man borstar med den. Det är lätt den bästa borsten jag haft hittills i mitt liv, det känns som massage när man borstar med den!

Fick ett presentkort på Ticnet från Markus, och ett presentkort på SF från Mummu & Vanna.

Och så fick jag soundtrack-skivan till New Moon av mamma.

Av pappa fick jag pengar (kände ingen mening med att lägga upp ett foto på en 500-lapp), och jag ska även få den nyaste Canon digitalkameran. Jag tror det är en Canon Ixus 1000 HS som han har beställt.101224 - Julafton/God Jul/Merry X-mas.


Jag önskar er alla en God Jul! ♥

Som jag har berättat innan så kommer jag att fira jul hemma hos min mormor och morfar med mamma, pappa, min lillebror Martin, min kusin Elin, moster, morbror och såklart mina morföräldrar. ♥

Det återstår att se om jag ens kommer att vara inloggad något under själva julafton.
Så därför är detta inlägg tidsinställt så att jag kan önska er en god jul ändå.


Hur ska ni fira jul i år
eller hur brukar ni fira jul?DAY 23 - HOW EXCITED ARE YOU NOW? CHRISTMAS IS TOMORROW!

Inte så förtjust som jag borde vara. Jag älskar julen, men jag har tyvärr noll julstämning i år. Hur tråkigt är inte det? Ju äldre jag blir, desto mindre julstämning får jag känns det som. Ska jag verkligen få ha det så tråkigt bara för att jag blir äldre? Jävla åldrande säger jag isåfall.

Men hur som helst så ska jag se på andra delen av Gordon Ramsay's Ultimate Christmas-program som går ikväll klockan 20:00, och sen direkt efter det så börjar The Holiday som är en riktigt mysig film om julen, så efter att jag har sett på den hoppas jag att jag har hamnat i julstämning lagom tills det blir midnatt och julafton.

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


101223 - Tv-program & filmer ikväll.

19:00 - Julkonsert: En sång för barn, lek och glädje, på TV3.
19
:15 - Nigellas julstök, avsnitt 3 av 3, på TV4+.
19
:30 - Jamies familjejul, avsnitt 5 av 5, på Kanal 5.
20
:00 - Gordon Ramsay's Ultimate Christmas, avsnitt 2 av 2, på TV3.
21
:00 - Pernillas jul, avsnitt 4 av 4, på TV4+.
21
:00 - The Holiday, på TV3.
Ikväll ska jag se på sista delen av Gordon Ramsay's Ultimate Christmas, men även på en av mina favoritfilmer som visas; The Holiday. Eftersom det är en av mina favoritfilmer så är den såklart bra, så den borde ni se om ni inte har något annat för er! Den kommer förhoppningsvis få igång julstämningen rejält innan det blir midnatt och julafton. ♥


101222 - Tv-program & filmer ikväll.


19:15 - Nigellas julstök, avsnitt 2 av 3, på TV4+.
19
:30 - Jamies familjejul, avsnitt 4 av 5, på Kanal 5.
20
:00 - Gordon Ramsay's Ultimate Christmas, avsnitt 1 av 2, på TV3.
21
:00 - Pernillas jul, avsnitt 3 av 4, på TV4+.
21
:00 - Sagan om de två tornen, på TV6.


Jag ska se på och följa Gordon Ramsay's Ultimate Christmas som börjar ikväll.101222 - Onsdag.

Hello.
För en stund sen blev jag klar med dammsugningen av mitt rum. Det betyder också att jag har plockat upp/städat undan alla saker som låg på mitt golv. Såhär tomt och rent golv har jag inte haft på länge. Jag tror det var efter att jag och Martin hade kommit hem från Cypern som jag bara la mer och mer saker på mitt golv, och det var i juli, haha. Så det var verkligen på tiden! Jag hade planerat att städa innan julafton och det har jag iallafall gjort nu, så en applåd till mig! Nu har jag bara sakerna jag lagt i min säng kvar att städa undan. Men det får jag ta tag i efter att jag har duschat.

Efter jag har städat undan det måste jag också skriva min sista Svenska-uppsats. Egentligen var det den jag skulle fokusera på nu idag men istället började jag städa av någon konstig anledning. Men det var förmodligen för att mamma dammsög, och då tog jag bara tag i skiten. För er som inte vet så hatar jag att städa. Nu gäller det att aldrig lägga saker på golvet eller stöka ner igen på något sätt, så slipper jag städa undan en sån där röra igen.

Nu kallar duschen på mig. Sen ska jag fixa det som är kvar av städningen, och sen ska även Svenska-uppgiften fixas, och sen kan jag göra ingenting och fokusera på julen. Ciao!


DAY 22 - PHOTO OF YOU IN HOLIDAY SPIRIT / ARE PRESENTS UNDER THE CHRISTMAS TREE YET?

Jag tänker tyvärr inte bjuda på något foto på mig själv. Dels för att jag just nu sitter här i pyjamas fortfarande, haha (jag har hållt på & städat de senaste timmarna & helt enkelt struntat i att klä på mig eftersom jag ändå skulle duscha efter jag hade städat) och för att jag inte orkar eller vill ta ett kort på mig själv just nu. Så ni får överleva utan det.

Vi har tyvärr ingen julgran, förutom våran lilla julgran som jag visade för er här, men den får det ju inte plats några julklappar under den direkt... Så nej, våra julklappar ligger inte under våran gran eftersom det inte går. De ligger i en papperskasse i mammas rum, och väntar på att tas med till Mummu och Vanna julafton.

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


DAY 21 - HAVE YOU BEEN DRINKING A LOT OF HOT CHOCOLATE?

Det gjorde jag i början av december, men jag har inte gjort det nu på ett tag. Får kanske ta mig en kopp ikväll då. För hur gott är det inte? Och en stor mys-faktor också. ♥

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


101221 - Tv-program & filmer ikväll.

Tv-program som visas ikväll:
19:15 - Nigellas julstök, avsnitt 1 av 3, på TV4+.
19
:30 - Jamies familjejul, avsnitt 3 av 5, på Kanal 5.
20
:00 - Jul med Ernst, avsnitt 2 av 2, på TV4.
20
:00 - Jul med Sanna, Shirley och Sonja, på TV4+.
21
:00 - Pernillas jul, avsnitt 2 av 4, på TV4+.

Film som visas ikväll:
21
:00 - Surviving Christmas, på Kanal 5.
Jag ska kanske se på Surviving Christmas om jag tillåter mig själv till det. Jag har nämligen en dum uppsats att skriva innan fredag (vilket också är julafton), och jag har inte ens börjat på den. Så vi får se om jag ser på filmen eller inte.


Rory's booklist.

Någon har varit väldigt duktig och gjort en lista med alla böcker som Rory läser i alla säsonger av Gilmore Girls. Och jag tänkte dela med mig av den om någon av er vill ha "lite" boktips! ♥

The Five People You Meet in Heaven by Mitch Albom.
The Kitchen Boy by Robert Alexander.
Brick Lane by Monica Ali.
Oryx and Crake by Margaret Atwood.
Oracle night by Paul Auster.
Little Women by Louisa May Alcott.
Emma by Jane Austen.
Sense and Sensibility by Jane Austen.
Cousin Bette by Honore De Balzac.
Fahrenheit 451 by Ray Bradbury.
Jane Eyre by Charlotte Bronte.
The Master and Margarita by Mikhail Bulgakov.
Song of the Simple Truth: The Complete Poems of Julia De Burgos by Julia De Burgos.
The amazing adventures of Kavalier and Clay by Michael Chabon.
The Meaning of Consuelo by Judith Ortiz Cofer.
Fat Land: How Americans Became the Fattest People in the World by Greg Critser.
The Awakening by Kate Chopin.
Heart of Darkness by Joseph Conrad.
David Copperfield by Charles Dickens.
Crime and Punishment by Fyodor Dostoevsky.
An American Tragedy by Theodore Dreiser.
The Count of Monte Cristo by Alexandre Dumas.
The Red Tent by Anita Diamant.
The Bielski Brothers by Peter Duff.
Ella Minnow Pea by Mark Dunn.
Middlesex by Jeffrey Eugenides.
The Name of the Rose by Umberto Eco.
The Sound and The Fury by William Faulkner.
Time and Again by Jack Finney.
The Great Gatsby by F. Scott Fitzgerald.
A Passage to India by E.M. Forster.
Anne Frank: The Diary of a Young Girl by Anne Frank.
Bee Season by Myla Goldberg.
Autobiography of a Face by Lucy Grealy.
My Life in Orange by Tim Guest.
Lord of the Flies by William Golding.
The Scarlet Letter by Nathaniel Hawthorne.
The Sun Also Rises by Ernest Hemingway.
Siddhartha by Hermann Hesse.
The Hunchback of Notre Dame by Victor Hugo.
Brave New World by Aldous Huxley.
The Curious Incident of the Dog in the Night-Time by Mark Haddon.
Sacred Time by Ursula Hegi.
Seabiscuit: An American Legend by Laura Hillenbrand.
Rescuing Patty Hearst by Virginia Holman.
The Polysyllabic Spree by Nick Hornby.
Songbook by Nick Hornby.
The Kite Runner by Khaled Hosseini.
A Quiet Storm by Rachel Howzel.
How the Light Gets In by M. J. Hyland.
Nervous System by Jan Lars Jensen.
The Lottery: And Other Stories by Shirley Jackson.
Ulysses by James Joyce.
The Metamorphosis by Franz Kafka.
The Story of My Life by Helen Keller.
On The Road by Jack Kerouac.
One Flew Over the Cuckoo’s Nest by Ken Kesey.
Flowers for Algernon by Daniel Keyes.
A Separate Peace by John Knowles.
The Secret Life of Bees by Sue Monk Kidd.
The Nanny Diaries by Emma McLaughlin and Nicola Kraus.
The Razor’s Edge by W. Somerset Maugham.
Death of a Salesman by Arthur Miller.
Beloved by Toni Morrison.
Speak, Memory by Vladimir Nabokov.
Extravagance by Gary Krist.
The Namesake by Jhumpa Lahiri.
The Devil in the White City by Erik Larson.
The Song of Names by Norman Lebrecht.
The Fortress of Solitude by Jonathan Lethem.
Small Island by Andrea Levy.
Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West by Gregory Maguire.
A Month Of Sundays by Julie Mars.
Life of Pi by Yann Martel.
Property by Valerie Martin.
Quattrocento by James McKean.
Reading Lolita in Tehran: A Memoir in Books by Azar Nafisi.
The Time Traveler's wife by Audrey Niffenegger.
How to Breathe Underwater by Julie Orringer.
When the Emperor Was Divine by Julie Otsuka.
1984 by George Orwell.
The Portable Dorothy Parker by Dorothy Parker.
The Bell Jar by Sylvia Plath.
Complete Tales & Poems by Edgar Allan Poe.
Bel Canto by Ann Patchett.
Truth & Beauty by Ann Patchett.
My Sister’s Keeper by Jodi Picoult.
Stiff: The Curious Lives of Human Cadavers by Mary Roach.
The True and Outstanding Adventures of the Hunt Sisters by Elisabeth Robinson.
The God of Small Things by Arundhati Roy.
Empire Falls by Richard Russo.
The Fountainhead by Ayn Rand.
The Catcher in the Rye by J.D. Salinger.
Sybil by Flora Schreiber.
Hamlet by William Shakespeare.
Pygmalion by George Bernard Shaw.
Frankenstein by Mary Shelley.
The Jungle by Upton Sinclair.
A Tree Grows in Brooklyn by Betty Smith.
Of Mice and Men by John Steinbeck.
Dr. Jekyll and Mr. Hyde by Robert Louis Stevenson.
Uncle Tom’s Cabin by Harriet Beecher Stowe.
The Lovely Bones by Alice Sebold.
Holidays on Ice by David Sedaris.
Me Talk Pretty One Day by David Sedaris.
Unless by Carol Shields.
Balzac and the Little Chinese Seamstress by Dai Sijie.
The Opposite of Fate by Amy Tan.
A Confederacy of Dunces by John Kennedy Toole.
The Song Reader by Lisa Tucker.
Vanity Fair by William Makepeace Thackeray.
Anna Karenina by Leo Tolstoy.
The adventures of Huckleberry Finn by Mark Twain.
Galapagos by Kurt Vonnegut.
Just a Couple of Days by Tony Vigorito.
Old School by Tobias Wolff.
Ethan Frome by Edith Wharton.
Night by Elie Wiesel.
The picture of Dorian Gray by Oscar Wilde.
The Code of the Woosters by P. G. Wodehouse.
The Shadow of the Wind by Carlos Ruiz Zafon.


101220 - Måndag.


Ikväll dekorerade jag några av de pepparkakor som mamma gjorde för någon vecka sen med glasyr.

Jag kommer inte orka baka några fler pepparkakor innan jul så därför bestämde jag mig för att dekorera de som hon hade gjort. Men jag orkade bara göra 5 stycken. Ni ska bara veta hur svårt det är att få ut någon glasyr överhuvudtaget ur de där tuberna... Och för mig som inte är så stark så är det såklart ännu svårare. Så när jag hade dekorerat dessa 5 stycken så hade jag en aning ont i handen, haha.


Idag åt jag Janssons Frestelse till middag!

Den var väl okej för att vara köpt i frysdisken i affären, men den var inte så god som jag hade hoppats. Förra året när jag åt någon Janssons Frestelse som vi hade köpt i affären var den mycket godare. Den här var dock lite för torr, men den gick ju ändå att äta såklart. Men, jag hade som sagt hoppats på det som jag åt förra året men det var väl inte samme märke då antagligen.Look at yourself after watching this... ♥


Jag finner inga ord för hur underbar den här killen är. ♥
Allt jag kan säga är att ni ska kolla på videon!

Besök Nick Vujicic's hemsida här.DAY 20 - CHRISTMAS IS RIGHT AROUND THE CORNER! DID YOU SPEND A LOT OF MONEY?

Inte så mycket. Jag köpte en del jul-pynt osv. som jag skulle ha när jag pysslade/gjorde julkort. Så jag kanske har spenderat totalt 200 kronor, högst. Ganska bra siffra om jag får säga det själv... Haha.

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


DAY 19 - 3 THINGS YOU HOPE YOU GET THIS CHRISTMAS.

Sweet Little Lies - Lauren Conrad.
Elsas Värld - Sofi Fahrman.
Miles To Go - Miley Cyrus.

Jag önskade ju mig böcker och lite annat, men det är ändå böcker som är roligast att få. D.v.s. när man får böcker som man vill ha. Och just de där tre böckerna (+ en till som jag glömde skriva på önskelistan till mamma så den kommer jag få köpa någon gång i framtiden själv) är tre böcker jag verkligen vill ha. De två första böckerna är båda fortsättningar i två bok-serier, och den tredje boken är en biografi skriven av Miley själv.

Jag är en riktig bokmal helt enkelt. En dröm vore att ha ett helt eget bibliotek fullt med både gamla böcker, favoritböcker och nya böcker som droppar in med jämna mellanrum! Det vore himmelriket för mig!

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


101219 - Skansen.

Vargar;

Järvar;

Älgar;101219 - Skansens Julmarknad.


Idag var jag och mamma Skansens julmarknad.
Jag fick gå upp i gryningen (klockan 08:00) för att vi skulle komma dit i hyfsat bra tid.

Jag tycker dock inte att det fanns så mycket grejer där som jag personligen ville köpa.
Så det enda jag köpte kan ni se på fotot ovan: Jag vann en dum klädnypa när jag var med i ett lotteri och trodde att jag skulle vinna något bra, en marsipan-griskulting och brända mandlar.

Det snöade hela tiden när vi var där och så frös jag jätte mycket om mina vader, konstigt nog.

Det som var mest roligt enligt mig var att kolla på vargarna och järvarna som jag tvingade med mig mamma till. Det var bara dem, älgarna, sälarna, någon uggla, kossor och getter som var ute. Men det var bara vargarna, järvarna och älgarna som jag tog kort på. ♥101219 - Fourth Advent.


När fjärde ljuset brinner
Vi hämtar julegran
Och alla barnen räknar
Dan före dan före dopparedan101218 - Julstjärnor.


Mamma kom hem med den här stjärnan + en till, och då fick jag ha den här i mitt rum.

Jag har inte kunnat ha någon ljusstake där eftersom jag har för mycket saker på fönsterbrädan + att sladden förmodligen inte räcker till. Men nu när mamma kom hem med den här stjärnan så fick jag krypa under skrivbordet och byta plats på en sladd så att stjärnan kunde stå där. Och kolla hur fint det blev!

Den här stjärnan har vi nu i vardagsrummet.

Mamma har inte velat ha någon ljusstake där eftersom Celeborn ibland ligger på fönsterbrädan där och då kan han ju lätt ha ner den i golvet.101218 - Tips på filmer ikväll.

För er som är hemma denna lördag men kanske inte har något att göra så har jag lite tips på filmer som går på tv'n nu ikväll. (Jag kommer förresten att tipsa er om några fler filmer/tv-program de närmaste dagarna då det kommer visas en del bra (eller som verkar bra) filmer/tv-program, nu före & efter jul).

Ikväll visas iallafall:
Berättelsen om Narnia - Prins Caspian, klockan 18:05 Kanal 5.
Grinchen - Julen är stulen, klockan 19:30 TV3.
Välkommen till familjen, klockan 21:30 TV3.
En lysande jul, klockan 21:30 Kanal 5.


DAY 18 - ONE PERSON YOU WISH YOU COULD SEE THIS CHRISTMAS.

Jag ska vara med mamma, pappa, Martin, min kusin Elin, moster, morbror, mormor och morfar som jag alltid brukar vara med på Julafton så jag kommer att vara med de jag vill vara med. ♥

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


Bring It On: In It To Win It.

Just nu kollar jag på Bring It On: In It To Win It som går på TV3.

Jag kollar bara på filmen för att Ashley Benson är med i den. Det är roligt att se henne i något mer än bara Pretty Little Liars (jag har även sett henne några gånger i "Våra Bästa År" där spelade i några år).

Bring It On: In It To Win It är den tredje "fortsättningen" till originalfilmen Bring It On. D.v.s den fjärde filmen i "serien".

Filmen handlar om Carson som åker till den viktiga "Cheer Camp Nationals" fast besluten att leda hennes trupp, West High Sharks, till seger. Men Brooke och hennes team, East High Jets, är lika bestämd i sin strävan efter tävlingens eftertraktade "Spirit Stick". Carson faller för en annan cheerleader som heter Penn, utan att inse att han är en Jet. När Brooke upptäcker den spirande romansen höjer hon insatserna genom att utmana Carson till en en-på-en cheer-off. Det leder till att alla cheerleaders i båda lagen blir avstängda från tävlingen. Men med drömmen om att ta hem priset inser de båda ledarna att de kommer att behöva vidta drastiska åtgärder för att kunna stanna i tävlingen.

[BILD: STAINEDCOUTURE.]


DAY 17 - A PHOTO OF WHERE YOU WOULD LIKE TO SPEND CHRISTMAS NEXT YEAR & WHY.


[Bildkälla.]

Jag skulle vilja fira jul i New York!

Som de flesta förmodligen vet så är allt större i USA och det gäller även julfirandet! De tänker inte "less is more" när det gäller julpynt t.ex, utan de slår på stort med julpyntet och allt annat, precis så som det ska vara! Eller det är iallafall så jag tycker att det ska vara. Så det vore väldigt kul att få fira jul i New York, USA och få uppleva julen i ett land där de slår på stort!

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


101217 - Våran lilla gran.101217 - Magazines.DAY 16 - WHAT'S YOUR FAVOURITE CHRISTMAS TRADITION?

Julafton. D.v.s. allt den dagen innebär. ♥

Det var nog inte meningen att man skulle välja själva julafton på den här frågan, men det struntar jag i. Det är ju julafton som är bäst av allt!

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


101215 - Harry Potter kopp!


Jag fick den här fina Harry Potter-koppen från Katja. ♥DAY 15 - YOU'RE STANDING UNDER A MISTLETOE. WHO DO YOU WISH WAS THERE WITH YOU?

Oj... Jag vet inte. Någon snygging vore ju inte helt fel! Eller min framtida man vore ännu bättre faktiskt, haha.

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


❝Cougar Town❞ - S02E04.

(VARNING FÖR SPOILERS!)

I kvällens avsnitt av “Cougar Town” som visades på Kanal 5 så var det ett sorgligt ögonblick i slutet tycker jag. När Smith gjorde slut med Laurie. Då brast det för mig, då började tårarna rinna.
Egentligen borde jag ogilla henne eftersom hon låg med Grayson fast hon visste att Jules gillade honom, men det gick bara inte att ogilla henne när hon blev dumpad och började gråta. Jag önskar dock att ingen av dem hade gjort vad de gjorde, men gjort är gjort.

Hur som helst så tycker jag att “Cougar Town” är en väldigt härlig serie. Och det är ett härligt kompisgäng som Jules har. Jag kom på mig själv med att tänka att jag också skulle vilja ha det så. Tänk vad mysigt att ha din bästa vän i huset bredvid och ha ett så härligt kompisgäng att umgås med! ♥

Det finns en fin bild på alla skådespelare/karaktärer i serien på Kanal 5's hemsida. Here it is:
Det kan väl inte bara vara jag som gillar den här bilden, eller?
Själv tycker jag inte om vin men den här bilden ser mysig ut ändå.


DAY 14 - DID YOU ENJOY LAST CHRISTMAS?

Ja, det gjorde jag! ♥

Jag tog det kloka beslutet att inte kolla på "Kan du vissla Johanna?" som jag hatar. Alla tidigare år har alla andra kollat på tv'n när det har gått och det är ju inte särskilt roligt att sitta själv någonstans så då har jag fått kolla på det mot min vilja mer eller mindre. Men förra året spelade vi Monopol då har jag för mig så det var nice!

I år får jag väl ta med mig något att underhålla mig med om de bestämmer sig för att se den tråkiga filmen, eller så får jag hoppas på att vi kan underhålla oss på andra sätt i år så att jag slipper den där filmen. Haha, ni förstår nog av det jag skriver att jag inte gillar den...

Hur som helst så hoppas jag att den här julen blir lika bra som förra, men helst bättre såklart! ♥

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


101214 - Tisdag/Nat. prov i Engelska B.

Just nu sitter jag i skolan och väntar på att klockan ska bli 13:00. Då ska jag nämligen göra den andra och sista delen i nationella provet i Engelska B. Jag gjorde ju första delen (som var "Writing") förra tisdagen, och idag är det dags för "Listening and Reading" delen. Och förhoppningsvis får jag reda på hur det gick på förra delen idag också!

Jag kommer väl bli klar med provet runt klockan 15:00 tror jag, och efter det ska jag åka hem. Och hemma ska jag komplettera två Engelska-uppgifter så att jag blir klar med kursen. Egentligen tar kursen slut den 24 december, vilket är på julafton, men jag vill ju såklart bli klar med kursen så fort som möjligt + att man helst ska komplettera uppgifterna så fort som möjligt också.

Sen måste jag också skriva den sista Svenska-uppgiften i Svenska C, men det får jag göra imorgon. Jag vill bli klar med alla skolarbeten så fort som möjligt så att jag får ett så långt jullov som möjligt, haha. Egentligen är Svenska C-kursen konstigt nog slut den 31 december, vilket är på nyårsafton. Sen ska man också göra något prov i Svenska C i slutet av kursen, och det hoppas jag verkligen att man kan göra innan nyårsafton så jag slipper sitta och göra det på själva nyårsafton. Jag har inga planer på nyårsafton än så länge, men jag vill ju ändå inte sitta och göra ett prov då, vem skulle vilja göra det egentligen?

Nu är det bara 20 minuter kvar till provet! Wish me luck!


Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides.


Nu är trailern för POTC 4 här! Jag ska lätt se filmen på premiären den 20 maj!

157 dagar kvar till premiären!DAY 13 - WHO DO YOU PLAN ON BUYING GIFTS & WHAT WILL THEY BE?

Jag har köpt en liten sak till mamma, men mer än så har jag inte planerat. Förutom att jag kanske ska måla en tavla till henne om jag nu kan få till det. Mamma har dock köpt en sak som jag ska ge till pappa. Så de kommer ändå få något varsitt. Och Martins julklappar står ju mamma och pappa för så jag kan haka på där. Så, that's it. Sen brukar jag varje år göra egna julkort som jag ger till alla på julafton, och det har jag såklart gjort i år också. Julkort räknas väl inte som julklappar direkt, men det är ju ändå en liten gest som visar att jag bryr mig, d.v.s. det är bättre än ingenting.

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


101212 - I Am Legend.

(VARNING FÖR SPOILERS!)

Just nu kollar jag på I Am Legend som går på TV3. Även fast den hade premiär för tre år sen, år 2007, så har jag inte sett den innan. Så det var därför jag ville se på den.

Den är snart slut dock. Men ännu har inte filmen nått sitt mål om man säger så, för jag antar att målet är att hitta ett botemedel mot viruset och det förstår jag inte hur de ska lyckas få ihop på 10 minuter men det visar väl sig.

Det sorgligaste i filmen var att Will Smiths karaktär Roberts hund Sam/Samantha dog. Jag trodde nästan att hunden skulle kunna överleva eftersom Robert gav den medicin, men hunden hade redan hunnit bli smittad och förvandlades snabbt till en monster hund så Robert var tvungen att döda den. De två som var så bra följeslagare. Så sorgligt!


5 MIN SENARE;
Fan då. Nu dog huvudkaraktären Robert också för att försvara botemedlet som han hade hittat. Jag hatar när sånt händer, huvudkaraktärer ska inte dö i varken filmer eller tv-serier.


101212 - Hjälp/Förslag om motiv?

Jag kom på igår att jag kan göra en tavla till mamma och ge den till henne i julklapp, och nu funderar jag faktiskt på det på allvar. Det är ju bättre än ingenting, och det kan ju bli en väldigt bra present om själva tavlan blir lyckad.
(Mamma läser såklart inte min blogg så det är därför jag kan fråga om detta utan att det blir förstört, som tur är.)

Men frågan är vad jag ska måla? Om ni kan komma på något förslag på motiv så får ni väldigt gärna skriva det i en kommentar till mig! Det skulle verkligen underlätta. Jag har en idé om att jag ska måla av en bild men jag vet inte om jag kommer hitta en bra bild så då behöver jag andra förslag att välja bland. Det värsta med mig är att jag har så svårt för att få inspiration, jag vet nästan aldrig vad jag ska måla/rita så därför blir det aldrig av heller.

Så, om alla som läser detta skriver en kommentar och föreslår något (helst något fint & genomförbart då) så har jag lite att välja bland. Tack på förhand!


DAY 12 - WHAT GIFT DO YOU REALLY WANT THIS CHRISTMAS?

Jag blir glad bara jag får något av det jag har önskat mig (som ni kan se här) eftersom det såklart är det jag vill ha. Jag vet nu i efterhand att jag glömt skriva upp ytterligare en bok på min original-önskelista så det finns väl ingen chans att jag får den nu heller, buhu.

Men egentligen får jag vara glad vad jag än får, eftersom vi har någon konstig regel i våran släkt - när man fyllt 18 år så ska man tydligen inte få några presenter eller julklappar. De tycker att det blir som att byta pengar med varandra om alla ska köpa julklappar till alla, vilket jag kan förstå på sätt och vis, men jag håller ändå inte med om det. Jag har aldrig hört talas om någon annan familj där de inte köper julklappar till varandra, det är något som alla gör, oavsett hur många julklappar man får. Jag kan såklart förstå att man inte får lika många julklappar ju äldre man blir, men att inte få någon julklapp överhuvudtaget känns ju bara sorgligt. Nu vet mamma vad jag tycker om det här så jag kommer få något iallafall, men den dagen då (eller om) hon slutar köpa julklappar till mig så kommer jag köpa julklappar till mig själv så att jag får några iallafall. Haha.

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


101212 - Third Advent.


När tredje ljuset brinner

Vi juleklappar syr
Och vi bakar kakor
Och har ett fasligt styrSex And The City-filmen visas på TV4 ikväll!


Den första Sex And The City-filmen visas ikväll TV4 klockan 21:30-00:35.

Om ni av någon anledning inte har sett filmen så föreslår jag att ni kollar på den nu ikväll.
Och för oss som älskar SATC så är det ju en perfekt film att tillbringa lördagskvällen framför.Find the last Christmas gifts!

This is a sponsored blog-post.
Har ni handlat alla era julklappar ännu? Om inte, så har jag hittat en bra hemsida fylld med julklappstips.
startsidan på hemsidan kan ni söka efter julklappar genom att fylla i vilken åldersgrupp julklappen ska vara till, vilket kön julklappen ska vara till och även hur mycket julklappen får kosta. Sen är det bara att klicka på "Hitta present" så dyker det upp förslag som passar utifrån det du fyllt i.

DET JAG HADE KÖPT PÅ HEMSIDAN TILL ALLA ÅLDERSGRUPPER ÄR FÖLJANDE...

En mjuk babyfilt/liggpåse till någon som nyss fått barn från åldersgruppen 0-5 år.

Eller en mjuk pepparkaksdocka som passar till alla barn i åldersgruppen 0-5 år.

Ett tebjudnings-set i lila till tjejer i åldersgruppen 5-10 år.

Eller ett LEGO Creationary spel till killar i åldersgruppen 5-10 år.

Ett Super Mario Allstar - 25th Anniversary Edition Wii till åldersgruppen 10-15 år.

Ett Sanning eller Konsekvens Guld spel till åldersgruppen 15-20 år.

Boda Nova Cocktail glas till åldersgruppen 20-30 år.

Presentkort på upplevelser och evenemang till åldersgruppen 30-40 år.

Vinprovning för 2 till åldersgruppen 40-50 år.

Chokladlåda till åldersgruppen 50-60 år.

Tänkvärd presentkartong, Pacifika presentask med små doftljus eller Skyddsängel till åldersgrupperna 60-70 år, 70-85 år och 85-100 år.


Det finns såklart mycket mer än det jag skrivit om att välja bland på hemsidan.

Det finns även recept till glögg, janssons frestelse, ischoklad, knäck och rödbetssallad på hemsidan. Det finns också lite tips på julpyssel.


2 nya bilder från Pirates 4!


[BILDKÄLLOR: 1/AFTONBLADET + 2/JUSTJARED.]DAY 11 - 5 THINGS YOU HATE ABOUT CHRISTMAS.

När det är för kallt ute. (Det har ju mer med vintern att göra än med julen iofs, men låt gå.)
Tanken på att flera människor sitter ensamma under julen. (Då menar jag de som inte har någon att fira jul med.)
Tanken på dem som inte ens har råd att fira jul.
Filmen Kan du vissla Johanna?som går på tv på julafton. (Finns det något tråkigare program? Visst, det är en fin tanke att killen "hittar" en morfar, men jag klarar verkligen inte av att se på den för att den är så tråkig.)
Jag kan inte komma på en femte sak. (Det är svårt att komma på saker jag hatar med julen när jag älskar den.)

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


101210 - Fredag/Namnsdag/Nobeldagen.

Precis som rubriken informerar er om så är det min namnsdag idag, men det är också Nobeldagen. Vilket borde få alla att komma ihåg min namnsdag men riktigt så har det väl inte varit just idag, tyvärr, haha. Men jag känner mig inte helt dissad för mamma kom såklart ihåg det och Marjo också. ♥

Jag har inte gjort något intressant idag direkt. Jag borde ha pluggat så att jag slipper göra det under helgen, men det har jag inte gjort så jag kommer få göra det i helgen ändå. Kul. Även om jag får skylla mig själv i det här fallet så är det alltid lika irriterande när det slutar med att man får plugga under helgen när man kunde ha sluppit det.

Mamma sa att vi kunde gå till ÖB imorgon men det kan vi ju inte om jag ska plugga. För jag måste göra det antingen imorgon eller på söndag, och helst imorgon så att jag slipper tänka på det sen. Hon hade tydligen sett glasburkar där när vi var där sist, för jag frågade henne idag om vi hade någon hemma. Jag ska nämligen försöka fixa en grej som jag såg på en blogg för inte så längesen. Jag kan visa er vad det är jag syftar på om/när jag fixat det. Det återstår att se om det blir någon glasburk från ÖB eller inte.

Nu ska jag fortsätta min kväll med att kolla på tv, dricka cola zero och äta chips med Celeborn som ligger här bredvid mig i soffan (fast han får såklart inte dricka/äta något av det). Ciao!


DAY 10 - 5 THINGS YOU LOVE ABOUT CHRISTMAS.

• Att det är en familjehögtid - D.v.s. man umgås med sina nära & kära.
• Julkänslor - De flesta (som gillar julen) är på ett så härligt humör.
• Julmat - Finns det något godare?
• Julpyssel.
• Julklappar - Är det någon som inte gillar julklappar? Både att få & ge julklappar.

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


❝Vampire Diaries❞ - S02E04.

(VARNING FÖR SPOILERS!)

Jag har just kollat på avsnitt 4 i säsong 2 av “Vampire Diaries”. Det borde jag egentligen inte ha gjort eftersom jag ligger efter med flera avsnitt (jag är på avsnitt 18 i säsong 1, vilket är 8 avsnitt innan avsnitt 4 i säsong 2 som nyss visades på tv'n), men eftersom det inte fanns något annat att kolla på så kollade jag på det ändå.

Jag hade ingen aning om att Caroline hade blivit vampyr t.ex., så jag ska definitivt kolla på de avsnitt jag har missat så fort som möjligt.

Något annat jag fick reda på i dagens avsnitt är att Katherine är tillbaka på riktigt, Stefan och Damon har förmodligen en ny fiende (Mason som är varulv. Vampyrer & varulvar går ju inte ihop som vi alla vampyr-älskare nog vet), och så även att Caroline inte bara har blivit vampyr utan hon hjälper också Katherine. Hur hon nu kan hjälpa Katherine vet jag inte och jag förstår det inte heller, då Katherine knappast vill se Elena i livet och Caroline är ju kompis med Elena, så det förstår jag verkligen inte. Men det är väl antagligen så att Katherine tvingar henne till det för om hon skulle hjälpa henne frivilligt och svika Elena så är hon ju inte direkt någon bra vän...

Nu ska jag som sagt kolla på några avsnitt av de avsnitten jag har missat så att jag kommer ikapp avsnitten som visas på tv. Men innan nästa torsdag hinner jag ju definitivt kolla på de avsnitten som jag har missat.

Hur många av er kollar också på “Vampire Diaries”?

Nu var jag även dum och läste en sammanfattning om säsong 2Wikipedia, där det avslöjades varför Caroline har blivit förvandlad till en vampyr men även andra saker som kommer hända i säsongen. Så ett tips till er som följer serien är att inte läsa den.
Jag kan aldrig låta bli att läsa sånt där, även om det står "spoilers" eller något annat, eller om jag t.o.m vet att jag inte borde läsa det, så slutar det alltid med att jag läser det ändå. Men jag tycker ändå att det är spännande att kolla på serierna/filmerna även om jag vet lite om vad som kommer hända, och det är väl tur det. Men jag ska verkligen försöka sluta läsa sånt där, det förstör ju faktiskt hela grejen litegrann.


DAY 9 - WHAT'S YOUR FAVOURITE CHRISTMAS TREAT?

Jag vet inte exakt hur jag ska tolka den här frågan för ordet "treat" har faktiskt olika betydelser. Men jag väljer att tolka det som "sötsak". Sök själva på tyda.se så förstår ni vad jag menar med att det finns flera olika betydelser.

FAVOURITE CHRISTMAS TREATS:
• Varm choklad.
• Lussebullar.
• Hemmagjorsa pepparkakor med glasyr.
• Choklad från Aladdin/Paradis-boxar.
• Rocky Road choklad/godis.

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


DAY 8 - A PHOTO OF WHERE YOU WILL BE SPENDING CHRISTMAS.


Det här fotot är från förra året, 2009, och visar bordet där jag alltid brukar sitta medans vi äter mat på julafton. Jag kollade på bloggen för att se foton från förra årets julafton och hittade inte så många så det här fick duga, om jag inte lagt upp några andra foton så betyder det väl att jag inte har några andra blogg-vänliga foton.

Det är iallafall hemma hos min mormor och morfar, som jag dock kallar för Mummu (mormor på finska) och Vanna (morfar på finska). Så det är alltså hemma hos dem som vi brukar fira jul. ♥

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]Nya posters + klipp från Narnia 3!


I USA har tredje Narnia-filmen premiär redan på fredag - den 10 december.
Men vi här i Sverige får vänta till den 25 december, vilket är 18 dagar kvar!

[POSTERS: JUSTJAREDJR. VIDEOS: JUSTJAREDJR.]


DAY 7 - WHAT DOES YOUR CHRISTMAS TREE LOOK LIKE?


Fotona är från förra året - 2009.

I år står våran lilla gran inte på fönsterbrädan i vardagsrummet som förra året, utan jag har ställt den på en pall i ett hörn i vardagsrummet så på det sättet har den fått en egen plats och man lägger märke till den lite mer.
Jag skulle såklart vilja ha en vanlig stor gran men mamma går inte med på att köpa en så jag får nöja mig med våran lilla gulliga gran så länge jag bor hemma. Huvudsaken är väl ändå att man har någon gran.


[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


Firework - Katy Perry.DAY 6 - WHAT'S YOUR FAVOURITE CHRISTMAS SONG?

Mina absoluta favoriter är:
Last Christmas.
Do They Know It's Christmas?
All I Want For Christmas Is You.

Dessa är också bra:
Tänd Ett Ljus.
O Come All Ye Faithful.
Deck The Hall.
Shake Up Christmas - Coke Xmas Anthem.

Klicka på låttitlarna så kommer ni till låten på Youtube.
Ni kan även lyssna på min jul-spelningslista på Spotify där jag samlat alla jullåtar som jag gillar. Lyssna här.


[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


DAY 5 - WHAT'S YOUR FAVOURITE CHRISTMAS MOVIE?

Jag tycker att det finns en hel del bra filmer som handlar om julen. Så jag skriver mina favoriter:
The Holiday.
Love Actually.
Snow Buddies.
Santa Buddies.
Musse Pigg & hans vänner firar jul/Mickeys Once Upon a Christmas.

Snow Buddies
handlar mest om vintern men jag tror att även julen finns med i filmen. Båda "Buddies" filmerna är barn/familje-filmer så om ni inte gillar såna så är det nog inget för er, och det är båda två filmer som ingår i "Buddies"-serien.

Musse Pigg & hans vänner firar jul såg jag på tv'n förra året men jag minns inte så mycket av filmen. Men den handlar hur som helst om julen såklart, och den är säkert bra eftersom jag såg på den + att det är Disney. Vem gillar inte Disney liksom?

Jag ska även kolla på A Christmas Carol i år (den hade premiär förra året), men eftersom jag inte sett den innan så vet jag ju inte om den är något att rekommendera. Men om ni har sett den så vet ni väl själva om den är bra eller inte.

Jag ska också se på Christmas Cupid som har premiär den 12 December. Men det återstår att se när den går att se online.

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


101205 - Second Advent.


När andra ljuser brinner
Är snart lucia här
Hon bjuder oss på kaffe
Och bud om julen bär101204 - Mina nya glasögon.

Idag var jag och hämtade ut mina nya glasögon från Synsam.

Här är mina gamla glasögon:Och här är mina nya glasögon:


Som ni kanske ser så är de väldigt lika varandra, men det var just det som var grejen - jag ville ha ett par nya som liknade mina gamla så mycket som möjligt eftersom jag var och är så nöjd med dem. Egentligen ville jag ju ha kvar mina gamla men det gick ju tyvärr inte. Nu när jag skriver detta, d.v.s. den 20:e har jag använt mina nya glasögon i ungefär 2 veckor och jag är väldigt nöjd med dem, och har redan vant mig vid dem!


Eclipse - Limited Box Edition!

Idag var jag och hämtade min Eclipse - Limited Box Edition.
Sen när jag hade kommit hem och kollade igenom innehållet så var det nära att jag missade "Bellas ring"...
Den låg nämligen i någon plast som jag först trodde var skräp. Det hade ju varit lagom roligt om jag hade slängt plasten innan jag kollade vidare och mamma tömt soporna i sopnedkastet, då hade ringen varit borta. Men som tur är så la jag bara plasten bredvid boxen medans jag kollade igenom allt och sen tänkte jag "men vart är ringen då?!" och då kollade jag närmare på plasten (som jag först bara hade kollat snabbt på & därför inte sett ringen) och såg ringen där i. Och då kunde jag dra ett lättande andetag över att jag inte hade varit snabb och slängt plasten! Det kanske är något att tänka på för er andra som beställt boxen eller tänker beställa den (det är som sagt en begränsad utgåva men den finns fortfarande kvar på Discshop just nu!) - plasten är inte bara plast, utan ringen ligger där i!


DAY 4 - WHICH REINDEER IS YOUR FAVOURITE & WHY?

En aning konstig fråga. Jag är ju inte direkt insatt i vad alla renar heter osv. Så jag får väl säga Rudolph då han är den som är mest populär och den alla vet om.

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


Gubben i lådan - Daniel Adams-Ray.Day 3 - Do you still believe in Santa Claus?

Nej, det gör jag inte. Jag har lite svårt att tro att någon 20-åring fortfarande gör det?

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


Day 2 - What's on your Christmas list?

Sweet Little Lies - Lauren Conrad.
Miles to go - Miley Cyrus.
Elsas Värld - Sofi Fahrman.
Elixir - Hilary Duff.
Pengar.
Presentkort.
Katt sparbössa , se bild här.
Smyckeshållare, se bild här.

Sen tror jag inte att det var något mer.

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


Wild polar-bear hugs dogs. ♥

Jag fick de här bilderna av mamma i ett mail.
Polar Bear: Jag kommer i fred...

Isbjörnen: Jag kommer i fred.

Norbert Rosings slående bilder av en vild isbjörn som kommer över uppbundna slädhundar i vildmarken i Kanadas Hudson Bay.

Fotografen var säker på att han skulle se slutet på sina hundar när Isbjörnen vandrade fram.Det är svårt att tro att isbjörnen bara behövde krama någon!

Isbjörnen återvände varje kväll denna vecka för att leka med hundarna.


Quote.101201 - Today is World AIDS Day!


Show your support for World AIDS Day.

Visit these organizations to see how you can get involved and make donations: 
World AIDS Day
, UNAIDS, (RED), World AIDS Campaign and The Global Fund.❝Nikita❞ - S01E05.

(VARNING FÖR SPOILERS!)

I avsnittet av “Nikita” som gick på Kanal 5 nu ikväll såg jag ett välbekant ansikte. Nämligen Emily som spelades av Bianca Lawson. Hon spelar just nu Maya St. Germain i Pretty Little Liars och har även haft en gästroll i The Vampire Diares som Emily Bennett.
Kan ni tänka er att hon är född 1979? Hon ser ju mycket yngre ut än så. Inte för att 31 år är särskilt gammalt men hon ser ju ändå yngre ut än 31.

Jag trodde faktiskt en stund att hennes rollkaraktär Emily skulle överleva, att Nikita och Owen skulle kunna rädda henne, men hon dog ju tyvärr utan någon som helst chans att kunna räddas. Så nu har Nikita och Owen något gemensamt; båda deras älskade har blivit dödade pga. Divisionen. Så det verkar ju som att de kommer börja samarbeta nu, även om Owen t.o.m. försökte skjuta Nikita. Men det verkade iallafall som att Nikita ville att de skulle samarbeta, så det lär nog bli så också.

Är det någon av er som följer “Nikita”? Det är en av mina nya favoritserier. Det är inte någon vanlig tonårsserie så den passar nog de flesta människor. Det är en action/thriller/drama-serie enligt IMDB.


Day 1 - Is Christmas your favourite holiday?

Ja, det är det. Jag älskar julen! ♥
Egentligen skulle jag vilja slå på stort som de gör i USA, dvs. pynta som en galning så att man får ännu mer jul-stämning! Men min mamma är inte lika galen som jag i julpynt + att hon inte vill "slösa pengar på det", så det är något jag får vänta med till den dagen då jag flyttat hemifrån. Då ska jag se till att ha shoppat en massa julpynt på rea (ett bra tips är att köpa julsaker efter julen då allt reas ut!) och sen pynta hela hemmet så att det blir mitt eget julland, hihi.

[Christmas Countdown 24 Day Challenge.]


Christmas Countdown 24 Day Challenge.

DAY 1 - IS CHRISTMAS YOUR FAVOURITE HOLIDAY?
DAY 2 -
WHAT'S ON YOUR CHRISTMAS LIST?
DAY 3
- DO YOU STILL BELIEVE IN SANTA CLAUS?
DAY 4 - WHICH REINDEER IS YOUR FAVOURITE & WHY?
DAY 5 - WHAT'S YOUR FAVOURITE CHRISTMAS MOVIE?
DAY 6 - WHAT'S YOUR FAVOURITE CHRISTMAS SONG?
DAY 7 - WHAT DOES YOUR CHRISTMAS TREE LOOK LIKE?
DAY 8 - A PHOTO OF WHERE YOU WILL BE SPENDING CHRISTMAS.
DAY 9 - WHAT'S YOUR FAVOURITE CHRISTMAS TREAT?
DAY 10 - 5 THINGS YOU LOVE ABOUT CHRISTMAS.
DAY 11 - 5 THINGS YOU HATE ABOUT CHRISTMAS.
DAY 12 - WHAT GIFT DO YOU REALLY WANT THIS CHRISTMAS?
DAY 13 - WHO DO YOU PLAN ON BUYING GIFTS & WHAT WILL THEY BE?
DAY 14 - DID YOU ENJOY LAST CHRISTMAS?
DAY 15 - YOU'RE STANDING UNDER A MISTLETOE. WHO DO YOU WISH WAS THERE WITH YOU?
DAY 16 - WHAT'S YOUR FAVOURITE CHRISTMAS TRADITION?
DAY 17 - A PHOTO OF WHERE YOU WOULD LIKE TO SPEND CHRISTMAS NEXT YEAR & WHY.
DAY 18 - ONE PERSON YOU WISH YOU COULD SEE THIS CHRISTMAS.
DAY 19 - 3 THINGS YOU HOPE YOU GET THIS CHRISTMAS.
DAY 20 -
CHRISTMAS IS RIGHT AROUND THE CORNER! DID YOU SPEND A LOT OF MONEY?
DAY 21 -
HAVE YOU BEEN DRINKING A LOT OF HOT CHOCOLATE?
DAY 22 -
PHOTO OF YOU IN HOLIDAY SPIRIT / ARE PRESENTS UNDER THE CHRISTMAS TREE YET?
DAY 23 -
HOW EXCITED ARE YOU NOW? CHRISTMAS IS TOMORROW!
DAY 24 -
IT'S CHRISTMAS! A PHOTO OF YOUR FAVOURITE GIFT!


Jag hittade den här utmaningen på en Tumblr-blogg men eftersom det var någon som inte är från Sverige som gjort den så fanns även Dag 25 med så jag gjorde en egen variant och tog bort Dag 25 så att det blir rätt för oss.

Ni kan spara originalversionen här. Det finns även en annan version här.


101201 - Onsdag/December.My name is Malin and I’m 27 years old. I’m born and raised in Stockholm, Sweden. I live in a apartment with my Persian cat Pika. ♥

I’m a Introvert with a INTJ personality. I’ve been a Pescetarian since 2006, and I’ve always had a Straight Edge lifestyle. I’m a big fan of Harry Potter and I’m sorted into Ravenclaw. I’m also a fan of Disney. I’m a animal lover, and a big supporter of animal rights and human rights.

My interests are animals, anime, art, blog, clothes, crafts + DIY, family, friends, fantasy, gaming, interior design, literature, movies, music, photography, shopping, traveling, tv-series, web-design, writing & youtube.

My blog is a lifestyle blog. Since October 2011 I write all of my blog-posts in English.

Read more about my blog here.

CONTACT: contact@malinbelle.com.

MalinBelle's Streambadge

I’M CURRENTLY READING

The Romanovs: 1613-1918
tagged: currently-reading
La Belle Sauvage
tagged: currently-reading

goodreads.com

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Malin has read 0 books toward her goal of 28 books.
hide
MalinBelle.com’s 10 last visitors comes from...
Flag Counter MalinBelle.com’s visitors since July 24, 2014.

Use the coupon code "MalinBelle" to get 10 % off everything on the Cuddle Clone website!
These are affiliate & referreal links to some great website memberships that I want to share! Pull the mouse over the website photo & you’ll see a description of what the website is about.
The blog-design is made by me, MalinBelle.com.
The illustration in my header is made by CinnamonSeries.com.
The blog is best seen in Google Chrome & Mozilla Firefox.
My blog is 100% copyrighted by MalinBelle.com, since 2009. Everything you see on this site is created by me unless stated otherwise.

My photos are always marked with my url MalinBelle.com (photos from January 2009 - September 2011 is marked with my old url Malyn.se & Celeborn.blogg.se) and my photos are normally published in my photo-categories.

I always mention the source to photos/images/texts that aren’t mine, either in the end of the blog-post or if you click on the photo/image you'll see the source.

READ MORE ABOUT MY BLOG HERE.
READ MY BLOG POLICY HERE.


Don't touch my siteAnnonser från BloggPartnerUse the "MalinBelle" coupon code to
get 10% off everything on the website!

Blogarama - The Blog Directory Blogglista.se RSS 2.0