Zodiac.

Såg nyss klart på filmen Zodiac som gick på Kanal 5 mellan 21:00-00:20. Det är en amerikansk thriller från år 2007 som dessutom baseras på en sann historia.

Filmen handlar om: En seriemördare som kallar sig Zodiac härjar i San Francisco-trakten. Han retar polisen med brev och kryptiska meddelanden. Robert Graysmith är en serietecknare som arbetar för San Francisco Chronicle. Hans egendomliga sätt irriterar Paul Avery, en reporter som dricker för mycket. De två blir vänner tack vare ett gemensamt intresse: Zodiac-mördaren. Graysmith blir besatt av fallet medan Averys tillvaro förfaller på grund av alkoholen. Men Graysmiths besatthet att hitta Zodiac går ut över hans jobb och familj.

Filmen har fått 5+ enligt Tv.nu. Och jag håller med om att den var bra för jag kunde inte sluta kolla på den fast jag egentligen inte ens borde ha kollat på den eftersom det var en thriller och den var lite läskig i några scener. Jag brukar aldrig kolla på thriller eller skräckfilmer om jag inte vet med säkerhet att de inte är läskiga, men såna filmer ska ju vara läskiga eller iallafall obehagliga. Jag klarar helt enkelt inte av läskiga filmer.
Huvudrollen Robert Graysmith spelas av Jake Gyllenhaal och det var därför jag fastnade i soffan för att kolla på filmen från början. Han är helt klart en bra skådespelare.

Filmen är ju som sagt baserad på en sann historia och såhär står det på Wikipedia om det hela:
"Zodiac Killer var en seriemördare i norra Kalifornien, USA. Han gav sig själv namnet i ett antal utmanande brev som skickades till olika dagstidningar. Mellan 1968 och 1969 mördade han fem personer i Benicia, Vallejo, Lake Berryessa och San Francisco. Han attackerade ytterligare två personer, som dock överlevde. Han hävdade själv i brev till tidningar att han mördat 37 personer men detta har aldrig kunnat bekräftas. Morden har aldrig blivit uppklarade och förundersökningen lades ned 2004 av San Franciscos polis men pågår fortfarande i Vallejo."

Filmen Zodiac, som hade premiär 2007, handlar om Zodiac Killer.
[Om ni vill läsa mer om Zodiac Killer kan ni göra det här.]




READ BEFORE SENDING A COMMENT!
‣ I REPLY TO COMMENTS IN THE SAME BLOG-POST.
‣ ANONYMOUS COMMENTS + SPAM/LINKS/ADS GETS DELETED.
‣ RUDE COMMENTS GETS DELETED & THE SENDER IP GETS BLOCKED.
‣ COMMENTS THAT HAS NOTHING TO DO WITH THE BLOG-POST GETS DELETED.

GDPRTHE INFORMATION YOU ENTER IN THE COMMENT FORM (NAME/EMAIL/WEBSITE) WILL BE SAVED & STORED IN MY BLOG ACCOUNT. THE PURPOSE OF INCLUDING YOUR EMAIL ADDRESS IS SO YOU CAN RECEIVE AN EMAIL NOTIFICATION WHEN I REPLY TO YOUR COMMENT. YOUR EMAIL ADDRESS WON’T BE USED FOR ANY OTHER PURPOSE, NOR WILL I SELL/SHARE IT WITH A THIRD PARTY. BY SENDING A COMMENT YOU AGREE TO THIS.

BLOG DESIGN IS MADE BY MALINBELLE.COM © BLOG DESIGN IS BEST SEEN IN CHROME + MOZILLA FIREFOX.

ABOUT MY BLOGMY BLOG POLICYMY LINKTREE.

© BLOG WEBSITE IS 100% COPYRIGHTED BY MALINBELLE.COM ©
EVERYTHING ON MY BLOG IS CREATED BY ME UNLESS STATED OTHERWISE.
NO PART OF MY BLOG OR MY CONTENT MAY BE COPIED, UPLOADED, USED
OR RE-USED IN ANY FORM OR MEDIA WITHOUT MY EXPRESSED PERMISSION.


» NAME:
SAVE?
» E-MAIL: [only seen by me!]

» WEBSITE:

» COMMENT




© COPYRIGHT BY・MALINBELLE.COM ©