90-talet & mina upplevelser.

90-talet var det tionde årtiondet "e.Kr." Årtiondet inleddes den 1 januari 1990 och avslutades den 31 december 1999. Det var det sista årtiondet på ett helt decennium före det 20:e århundrandet och det 2:a årtusendet.

90-talet är också det första årtiondet som jag upplevde. Jag föddes nämligen den 5 september år 1990. Så jag fick uppleva nästan hela årtiondet, och jag är också en av dem som fick uppleva år 2000 och början på ett helt nytt decennium!

Även flera familj/släktmedlemmar till mig föddes på 90-talet, några av mina vänner också, och även kändisar som jag ser upp till.

År 1990 föddes jag alltså, på Nacka BB. Och mamma var världens lyckligaste (det är hennes egna ord).
År 1991 var jag hemma och gjorde allt som en bebis gör, tillsammans med mamma som var hemma med mig. Jag åkte också till Göteborg för första gången för att hälsa på min farmor som bor där, och så åkte jag för första gången utomlands till Finland där min mormor och morfar har ett landställe.
Den 4 januari 1992 (också 1 dag efter min morfars födelsedag ♥) så fick vi helt plötsligt åka till sjukhuset och jag fattade ju ingenting eftersom jag var så liten. Sjukhus är ju helt främmande för-åringar. Men min mamma var inlagd där för att jag skulle få en lillebror. Jag har fått berättat för mig att jag tittade ner i spjällsängen endast för att sno Martins napp och sen strunta totalt i honom som var själva orsaken till att vi var där. Vilket snällt välkomnande till sin lillebror va? Men hur skulle lilla jag veta att han var min lillebror och att vi skulle ta med honom hem och att han helt plötsligt ingick i våran familj?
År 1993 så antar jag att jag gick på dagis.
År 1994 så gick jag nog också på dagis.
År 1995 gick jag också på dagis. Jag åkte också i 1 vecka till Kreta där vi körde runt med bil och upptäckte ön, vilket jag såklart inte minns någonting av idag men det hade nog varit roligt om jag hade kommit ihåg det.
År 1996 så började jag sexårsverksamheten som det hette då (eller lekis som det verkar heta nu), vilket var det man gick på innan man börjar ettan i skolan.
År 1997 så hade jag gått mer än halva ettan innan jag fick byta skola eftersom vi flyttade till ett hus med stor tomt flera mil från där vi hade bott innan. Så jag fick alltså börja en helt ny skola som 6/7-åring. (Pappa har dock sagt att vi flyttade år 1998 & han borde ju veta bättre. Men jag har verkligen inget minne av att jag gick i tvåan när vi flyttade. Men jag får väl ge mig & säga att det var antingen 1997 eller 1998 som vi flyttade.) Jag åkte till Teneriffa (en ö som tillhör Spanien) i 1 vecka med hela familjen.
År 1998 började jag klass två i skolan.
År 1999 började jag klass tre i skolan. Jag var också utomlands med min familj i Frankrike och Tyskland. I Frankrike besökte vi bl.a. Eiffeltornet och Disneyland Paris. Och jag har också ett litet obehagligt minne från Disneyland eftersom jag råkade komma vilse där, men som tur är så slutade allting gott och de hittade mig igen. På nyårsafton så firade vi in det nya året och det nya decenniumet 2000. Jag fick höra att jag kommer vara en av de få som faktiskt har upplevt ett nytt decennium. Vad vi gjorde för att fira in det nya året minns jag faktiskt inte. Men det är möjligt att vi firade tillsammans med en annan familj som bodde grannar med oss, för vi firade med dem några år.

MINA ÖVRIGA MINNEN & UPPLEVELSER UNDER 90-TALET: Mina 2 undulater vid namn Lisa & Ida som jag hade innan vi flyttade till hus (vi misstänker att Martins undulat Pelle dödade dem), Min granne Ida som jag också var kompis med, Min kompis Lisa på dagis (undrar om det var en slump att mina undulater hade de namnen som de hade...), Flytten, Nya grannar - nya kompisar, Alla dagar på gräsmattan på våran tomt, Våra kaniner Smulan & Bambi, Alla våra katter; Maja + Sotis + Missan + Ludde + Mira (), Backstreet Boys, Spice Girls, Tupac, Disney-filmer, Nickelodeon, Barbies, Belville, Lego, Action Mans, Biker Mice from Mars, osv.

Jag kommer inte ihåg så mycket mer från 90-talet förutom att jag levde halva mitt liv under den perioden, om man räknar med det jag levt hittills förstås. Här kan ni läsa om allt som hände under 90-talet enligt Wikipedia.

Vad har ni för minnen från 90-talet?

READ THIS BEFORE YOU SEND ME A COMMENT! ʕ•ᴥ•ʔ
READ MORE ABOUT MY BLOG HERE.
READ MY BLOG POLICY HERE.

➡ I ANSWER EVERY COMMENT IN THE SAME BLOG-POST.
➡ ANONYMOUS COMMENTS WILL BE DELETED.
➡ COMMENTS WITH SPAM/LINKS/COMMERCIAL WILL BE DELETED.
➡ COMMENTS THAT HAS NOTHING TO DO WITH THE BLOG-POST WILL BE DELETED.
➡ I DO NOT TOLERATE ANY NEGATIVE/RUDE COMMENTS. THOSE COMMENTS WILL BE DELETED & THE SENDER WILL BE BLOCKED.
➡ I APPRECIATE EVERY COMMENT I GET ON MY BLOG & I'LL ANSWER EVERY COMMENT ASAP! ♥

My blog is 100% copyrighted by MalinBelle.com, since 2009. My blog-design is made by me.


NAME:
SAVE?
E-MAIL: [It will only be seen by Malin!]

WEBSITE:

COMMENT:My name is Malin and I’m 27 years old. I’m born and raised in Stockholm, Sweden. I live in a apartment with my Persian cat Pika. ♥

I’m a Introvert with a INTJ personality. I’ve been a Pescetarian since 2006, and I’ve always had a Straight Edge lifestyle. I’m a big fan of Harry Potter and I’m sorted into Ravenclaw. I’m also a fan of Disney. I’m a animal lover, and a big supporter of animal rights and human rights.

My interests are animals, anime, art, blog, clothes, crafts + DIY, family, friends, fantasy, gaming, interior design, literature, movies, music, photography, shopping, traveling, tv-series, web-design, writing & youtube.

My blog is a lifestyle blog. Since October 2011 I write all of my blog-posts in English.

Read more about my blog here.

CONTACT: contact@malinbelle.com.

MalinBelle's Streambadge

I’M CURRENTLY READING

The Romanovs: 1613-1918
tagged: currently-reading
La Belle Sauvage
tagged: currently-reading

goodreads.com

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Malin has read 0 books toward her goal of 28 books.
hide
MalinBelle.com’s 10 last visitors comes from...
Flag Counter MalinBelle.com’s visitors since July 24, 2014.

The blog-design is made by me, MalinBelle.com.
The illustration in my header is made by CinnamonSeries.com.
The blog is best seen in Google Chrome & Mozilla Firefox.
My blog is 100% copyrighted by MalinBelle.com, since 2009. Everything you see on this site is created by me unless stated otherwise.

My photos are always marked with my url MalinBelle.com (photos from January 2009 - September 2011 is marked with my old url Malyn.se & Celeborn.blogg.se) and my photos are normally published in my photo-categories.

I always mention the source to photos/images/texts that aren’t mine, either in the end of the blog-post or if you click on the photo/image you’ll see the source.

READ MORE ABOUT MY BLOG HERE.
READ MY BLOG POLICY HERE.
Don't touch my siteAFFILIATE + REFERRAL LINKS:

Use the coupon code "MalinBelle" to get 10 % off everything on the Cuddle Clone website! RSS 2.0