WALL-E.


Jag har just kollat på Wall-E som gick på Disney Channel.
Det var en väldigt gullig film måste jag säga! :)


FILMENS HANDLING:
WALL-E
(marknadsfördes med en halvhög punkt som WALLE) är en datoranimerad science fiction-film från 2008, producerad av Pixar Animation Studios.
I filmen får man följa med WALL-E, en robot som är utformad för att städa upp den framtida, nedsmutsade jorden. Han finner kärleken i en annan robot som heter EVE, och följer med henne ut i rymden.
Filmen regisserades av Andrew Stanton, som även skrivit manus tillsammans med Jim Capobianco.

ROLLER:
~WALL-E (Waste Allocation Load Lifter Earth-class) är en 700 år gammal robot och är den sista roboten kvar som skulle städa upp jorden medan människorna var borta. Den solcellsdrivna roboten är ungefär en soppress på larvfötter, han har en skärlaser mellan ögonen och även en inspelningsfunktion. Han samlar även på intressanta saker han hittar och har ett gammalt band med filmen Hello, Dolly! som han tittar på. Han har även en liten kackerlacka som sällskap.

~EVA/EVE (Extraterrestial Vegetation Evaluator) är en robot från Axiom som har till sin uppgift att leta efter växtlighet på jorden. Hon rör sig och håller fast sina kroppsdelar med någon sorts antigravitationssystem och har en plasmakanon i sin högra arm som hon är väldigt snar att använda. Hon visar grundläggande känslor men bryr sig till en början bara om sitt uppdrag. WALL-E lyckas däremot värma upp henne och till sist besvarar hon hans kärlek.

~M-O (Microbe Obliterator) är en städrobot på Axiom som förföljer WALL-E för att städa upp de smutsspår han lämnar efter sig. Han tycker inte om WALL-E till en början eftersom han är så smutsig, men till sist blir de vänner.

~Kapten B. McCrea är Axioms kapten som senare blir en av filmens hjältar.

~Auto är Axioms onde autopilot. Han är inbyggd i skeppets ratt.

~Wall-A är namnet på två robotar som liknar Wall-E väldigt mycket men är mycket större. Deras uppgift liknar också Wall-E:s. Skillnaden är bara den att de städar i axioms soprum istället för jorden. Wall-A står antagligen för Waste Allocation Load Lifter-Axiom class.


PLATSER:
~Axiom är ett av Buy N Large:s Rymdskepp som tog med människor på en 5 års kryssning medan Wall-E-robotarna skulle städa upp jorden. (Men eftersom operation uppröjning "misslyckades" stannade axiom kvar i rymden på hemlig order av VD:n som gavs till auto.)
~Buy N Large började sin försäljning med att sälja frusen yoghurt under namnet Buy. Lite senare köpte Buy upp Large Industries och blev Buy N' Large men apostrofen har försvunnit. År 2100 har BNL två miljoner dotterbolag och myndigheter samt hela världens ledning.


Filmen hade världspremiär i USA 27 juni 2008, i Sverige hade filmen premiär 5 september 2008. [FAKTA FRÅN WIKIPEDIA.]


Veronica - Gravid i vecka 25 <3 | 2010-04-10 @ 19:14:33 | | WEBSITE: http://veronicaodquist.webblogg.se/

tihi, ja den filmen är ju supersöt :) älskar wall-e



READ BEFORE SENDING A COMMENT!
‣ I REPLY TO COMMENTS IN THE SAME BLOG-POST.
‣ ANONYMOUS COMMENTS + SPAM/LINKS/ADS GETS DELETED.
‣ RUDE COMMENTS GETS DELETED & THE SENDER IP GETS BLOCKED.
‣ COMMENTS THAT HAS NOTHING TO DO WITH THE BLOG-POST GETS DELETED.

GDPRTHE INFORMATION YOU ENTER IN THE COMMENT FORM (NAME/EMAIL/WEBSITE) WILL BE SAVED & STORED IN MY BLOG ACCOUNT. THE PURPOSE OF INCLUDING YOUR EMAIL ADDRESS IS SO YOU CAN RECEIVE AN EMAIL NOTIFICATION WHEN I REPLY TO YOUR COMMENT. YOUR EMAIL ADDRESS WON’T BE USED FOR ANY OTHER PURPOSE, NOR WILL I SELL/SHARE IT WITH A THIRD PARTY. BY SENDING A COMMENT YOU AGREE TO THIS.

BLOG DESIGN IS MADE BY MALINBELLE.COM © BLOG DESIGN IS BEST SEEN IN CHROME + MOZILLA FIREFOX.

ABOUT MY BLOGMY BLOG POLICYMY LINKTREE.

© BLOG WEBSITE IS 100% COPYRIGHTED BY MALINBELLE.COM ©
EVERYTHING ON MY BLOG IS CREATED BY ME UNLESS STATED OTHERWISE.
NO PART OF MY BLOG OR MY CONTENT MAY BE COPIED, UPLOADED, USED
OR RE-USED IN ANY FORM OR MEDIA WITHOUT MY EXPRESSED PERMISSION.


» NAME:
SAVE?
» E-MAIL: [only seen by me!]

» WEBSITE:

» COMMENT




© COPYRIGHT BY・MALINBELLE.COM ©