Halloween.


Halloween
är en högtid som firas den 31 oktober. Halloween har sitt ursprung på Irland och delvis i Skottland. Via USA, dit många irländska migranter kom under 1840-talets svält- och nödår, kom den till Sverige 1995, men har inte fått större grepp i Europa. Man firar Halloween genom att klä ut sig i spökkostymer och gå runt bland grannar för att be om bus eller godis - liknande den påsktradition med påskkärringar som finns i Sverige. Firandet av Halloween är på stark tillbakagång i Sverige under senare delen av 2000-talet.

Halloween firas alltid 31 oktober i USA. Dock skall inte Halloween blandas ihop med Alla Helgons dag som är den enda kvarvarande rent katolska helgen i Sverige. Tyvärr råder ofta stor förvirring vilken dag Halloween skall firas i Sverige. Anledningen torde främst vara att Alla Helgons dag i Sverige kan infalla från 31 oktober till 6 november. Allhelgonadagen, som står i den svenska almanackan den 1 november, bidrar ytterligare till förvirringen. [KÄLLA]


Det var jag som bestämde vilken dag vi skulle ha Halloween-festen. Och jag sa då den 31 oktober, eftersom det är då den firas i USA och det är riktiga Halloween. Men det här med Alla Helgons dag gör det hela lite mer förvirrande. Någon borde förklara det hela lite bättre tycker jag.
Men jag har läst på många ställen på internet att de flesta firar Halloween idag, så nu känner jag mig lugnare.
Själva Halloween och Alla Helgons dag är ju inte samma sak, men som sagt, någon borde förklara det här lite bättre om när man firar vad. Och om det nu firas på samma dag så är det ju faktiskt lite olämpligt. Det är väl kanske inte så roligt om några ungar kommer och knackar på dörren och säger bus eller godis, om de som bor i huset sitter och sörjer. Så en förklaring skulle sitta fint!

Förutom det så vaknade jag runt klockan 14:00 idag. Just nu sitter jag här framför datorn i min pyjamas t-shirt och ett par leggings. Jag fick nyss sms från Johanna, och jag kunde åka med henne till Angelica. Sms:ade henne efter att jag hade gått upp, eftersom jag inte är sugen på att åka buss. Så det är ju skönt att jag kan åka med henne istället.
Jag frågade henne vilken tid hon kommer och hämtar upp mig ungefär och jag väntar just nu på svar från henne, men jag borde väl ta och börja göra mig iordning... Jag måste duscha, fläta mitt hår så det blir lockigt, klä på mig, sminka mig, och så måste jag gå upp på vinden och se om jag kan hitta min tiara också. Så jag har lite saker att göra innan jag är klar. Men hittills har jag bara suttit här framför datorn och latat mig och gjort ingenting. (Eller jo, jag har väntat på att Johanna ska svara på mitt sms.) Typiskt mig att göra andra saker istället för att göra det jag ska. Men nu får jag faktiskt ta tag i mig själv och göra mig klar så att jag är klar när väl Johanna kommer och hämtar upp mig.
Jag tar med mig min kamera så det dyker nog upp en del bilder här i bloggen imorgon. Och vi hörs inte förrän då  eftersom jag kommer vara upptagen ikväll. Men ha det så roligt ikväll om ni också ska på något Halloween-firande! HAPPY HALLOWEEN till er alla! ♥


My name is Malin and I’m 27 years old. I’m born and raised in Stockholm, Sweden. I live in a apartment with my Persian cat Pika. ♥

I’m a Introvert with a INTJ personality. I’ve been a Pescetarian since 2006, and I’ve always had a Straight Edge lifestyle. I’m a big fan of Harry Potter and I’m sorted into Ravenclaw. I’m also a fan of Disney. I’m a animal lover, and a big supporter of animal rights and human rights.

My interests are animals, anime, art, blog, clothes, crafts + DIY, family, friends, fantasy, gaming, interior design, literature, movies, music, photography, shopping, traveling, tv-series, web-design, writing & youtube.

My blog is a lifestyle blog. Since October 2011 I write all of my blog-posts in English.

Read more about my blog here.

CONTACT: contact@malinbelle.com.

MalinBelle's Streambadge

I’M CURRENTLY READING

The Romanovs: 1613-1918
tagged: currently-reading
La Belle Sauvage
tagged: currently-reading

goodreads.com

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Malin has read 0 books toward her goal of 28 books.
hide
MalinBelle.com’s 10 last visitors comes from...
Flag Counter MalinBelle.com’s visitors since July 24, 2014.

Use the coupon code "MalinBelle" to get 10 % off everything on the Cuddle Clone website!
These are affiliate & referreal links to some great website memberships that I want to share! Pull the mouse over the website photo & you'll see a description of what the website is about.
The blog-design is made by me, MalinBelle.com.
The illustration in my header is made by CinnamonSeries.com.
The blog is best seen in Google Chrome & Mozilla Firefox.
My blog is 100% copyrighted by MalinBelle.com, since 2009. Everything you see on this site is created by me unless stated otherwise.

My photos are always marked with my url MalinBelle.com (photos from January 2009 - September 2011 is marked with my old url Malyn.se & Celeborn.blogg.se) and my photos are normally published in my photo-categories.

I always mention the source to photos/images/texts that aren't mine, either in the end of the blog-post or if you click on the photo/image you'll see the source.

READ MORE ABOUT MY BLOG HERE.
READ MY BLOG POLICY HERE.


Don't touch my siteAnnonser från BloggPartnerUse the "MalinBelle" coupon code to
get 10% off everything on the website!

Blogarama - The Blog Directory Blogglista.se RSS 2.0