Do you think of suicide?

Varje dag tar tre svenskar sitt liv.
♦ Det dör nästan tre gånger så många av självmord som i trafiken i Sverige. Runt 1500. Varje år. Det är fler än fyra om dagen.
♦ I hela världen tar upp till en miljon människor årligen sitt liv, enligt Världshälsoorganisationen (WHO). Tio gånger så många gör ett självmordsförsök.
♦ I åldrarna 15-44 är självmord den enskilt vanligaste dödsorsaken i Sverige för män. För kvinnor är självmord orsak nummer två (efter tumören).
♦ Men det har blivit bättre - och 2008 satsade regeringen resurser på ett särskilt projekt för nollvision av självmord i vårt land.

HÄR KAN DU FÅ HJÄLP:
♦ Anhörigföreningen SPES telefonjour: 08-345873, alla dagar emellan 19-21. De du talar med har tystnadsplikt.
♦ Nationella hjälplinjen erbjuder ett begränsat antal kris- och stödsamtal via telefon och texttelefon 020-220060.
♦ Jourhavande präst finns varje dygn på telefon mellan kl 21:00 och 06:00. Du ringer 112 och blir kopplad. Prästen har särskild utbildning och tystnadsplikt.

Jag läste just den senaste Amelia-tidningen och hittade den här informationen efter en artikel i tidningen. Så jag tänkte dela med mig av den informationen eftersom det faktiskt kan rädda liv.
Självmord är något som man oftast inte pratar om, men det borde vi göra. Om vi kan rädda människors liv genom att prata om det så är det helt klart värt det.